Zobacz temat
galeria na osobnym serwerze
|
|
hardcorebaby |
Dodany dnia 19.02.2006 10:07:00
|
Przedszkolak Postów: 4 Data rejestracji: 03.06.2005 15:45 |
Witam wszystkich! Na wstepie chcialam pozdrowic wszystkich, ktorzy 'maczaja palce' w projekcie php-fusion. mialam stycznosc z paroma cms'ami jednak fusion od kilku miesiecy jest u mniena 1szym miejscu i wszystkim niezdecydowanym znajomym chetnie go polecam nigdy nie mialam z nim problemow, jednak w tym momencie zabraklo mi tutaj pewnej opcji ostatnimi czasy w mojej galerii zapanowal niespotykany wczesniej i niezaplanowany ruch a ilosc wolnego miejsca na moim serwerze radykalnie zmalala. poczatkowo kasowalam stare pozycje w galerii, jednak postanowilam jej nie okrajac calkowicie. ze wzgledu na galerie nie chce wykupowac wiekszego konta, nie chce tez przenosic sie na darmowy pojemny serwer ze wzgledow oczywistych. W zeszlym tygodniu kolega udostepnil mi sporo miejsca na swoim ftp'ie, zadowolona przucilam tam wszystkie screeny i chcialam podmienic linki w galerii, jednak nie znalazlam tam takiej opcji (szkoda, przydalaby sie taka) :/ postanowilam wiec zamiast podmiany url'ow utworzyc nowa galerie, gdzie zamiast wczytywania pliku z dysku wstawilam linka do jpg'ow na drugim serwie.. okazalo sie, ze nie moge w ten sposob rozwiazac problemu. galeria nie wczytuje obrazow, a w miniaturkach ukazuje sie 'image not found'.. nie wiem co z tym fantem zrobic ;/ jakies propozycje? moze znalazlaby sie jakas delikatna modyfikacja skryptu z galeria? a moze po prostu cos ominelam w downloadzie na Waszej stronce. oczekuje odpowiedzi w krotkim czasie pozdrawiam, efcia |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 05:27:08
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
hardcorebaby |
Dodany dnia 19.02.2006 20:00:23
|
dlaczego nikt nie zainteresowal sie tym tematem |
|
|
wlodi |
Dodany dnia 19.02.2006 20:04:18
|
Bywalec Postów: 765 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 16.09.2005 23:50 Złamana licencja |
Mi rowniez przydała by sie bardzo taka modyfikacja. Ale jak na razie wykorzystałem osobny serwer, zrobiłem na nim galerie i dałem linka do menu. Zobacz sobie http://humor.piek... wejdź do galerii p.s. Następnym razem zgłos sie do admina lub moderatora działu o odświezenie tematu a nie pisz postów tak jak tu zrobiłes Edytowane przez wlodi dnia 19.02.2006 20:05:44 |
|
|
cakper |
Dodany dnia 19.02.2006 20:06:12
|
Bywalec Postów: 334 Data rejestracji: 13.06.2005 15:59 |
ponieważ może te kilka godzin to za mało by ktoś kto byłby w stanie Ci pomóc miał okazję wejść na forum |
|
|
hardcorebaby |
Dodany dnia 19.02.2006 20:47:57
|
dzieki wlodi za odpowiedz coz, problem tkwi w tym ze to nie ja w przyszlosci bede wrzucac jpg'i do galerii lecz grupa userow ktorym udostepnie haslo na ftp'a, wiec zastosowanie jednorazowej galerii (bo na taka mi ona wyglada na Twojej stronie) raczej nie wchodzi w gre. z drugiej strony wrzucenie innego nowego skryptu jak 4images nie jest dobrym pomyslem ze wzgledu na koniecznosc zalozenia drugiego konta na stronie. biorac pod uwage to, ze i tak byloby trzeba wrzucac fotki przez ftp'a, a do tego jeszcze nowe konto na stronie, drugie logowanie na stronie, haslo na ftp'a ... byloby tego zbyt wiele i na pewno zniecheciloby do korzystania z galerii. a co do nadrawliwosci dot. spamu (nie zawsze drugi post musi byc spamem ;x) - moim zdaniem lepiej napisac jeszcze jednego posta niz zglaszac sie do admina z prosba o odswiezanie tematu, admini i moderatorzy na pewno i tak maja tutaj sporo roboty (jakby im doszly takie bonusowe pm'y to z pewnoscia nie byliby tym zachwyceni) a biorac pod uwage to ze podczas tych kilku godzin wiele tematow zostalo odswiezonych uwazam, ze zaniepokojenie spadkiem pozycji mojego tematu na liscie tych ostatnich bylo calkiem dobrze umotywowane caly czas licze na rozwiazanie mojego problemu efcia |
|
|
hardcorebaby |
Dodany dnia 19.03.2006 12:04:35
|
nikt nie zainteresuje sie moim problemem? |
|
|
daker |
Dodany dnia 23.03.2006 14:57:54
|
Przedszkolak Postów: 10 Data rejestracji: 13.02.2006 19:20 |
ja tez mam taki problem |
|
|
wlodi |
Dodany dnia 23.03.2006 15:46:56
|
Bywalec Postów: 765 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 16.09.2005 23:50 Złamana licencja |
Pozostaje wam zrobic galerie na osobnym serwerze lub wykupic wiekszy serwer. Nikt jak na razie niezrobi takiej modyfikacji bo poprostu za duzo roboty z tym było by i dosyc to trudne. Ze mowie ze nie zrobi to nie oznacza ze jej nie bedzie. Moze za jakis czas.
|
|
Przejdź do forum: |