Zobacz temat
Polskie znaki w skórce Atom-X
|
|
ZAB |
Dodany dnia 04.01.2015 14:55:19
|
Przedszkolak Postów: 2 Data rejestracji: 04.01.2015 14:50 |
Witam serdecznie. Na mojej stronie opartej o PHP-Fusion v7 (http://www.soadsi...) zainstalowałem szablon Atom-X. Szablon pobrałem tutaj https://www.php-f...admore=590 Problem polega na tym, że nie mam w tym szablonie polskich znaków pomimo tego, że strona jest zainstalowana z polskimi lokacjami. Język na stronie jest po polsku z polskimi znakami lecz w elementach szablonu już nie. Co muszę zrobić aby dodać polskie znaki do tego szablonu? Bardzo proszę o pomoc i przepraszam jeżeli napisałem w złym dziale. Pozdrawiam. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 17:29:08
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
bogdan |
Dodany dnia 04.01.2015 20:34:04
|
Ekspert Postów: 2451 Pomógł: 164 v7.02.07 Data rejestracji: 21.07.2009 12:55 |
Na początek przeglądnij katalogi thema. Masz w nim kilka folderów zawierających pliki językowe. M.in. główny folder locali - jest tylko w English, w katalogu infusions, we wtyczce masz to samo. Jak jest z pobieraniem czcionki z plików nie wiem. Czy w pozostałych plikach nie ma "wstawek" językowych też nie wiem, ale te podstawowe co wymieniłem musisz przetłumaczyć i zakodować odpowiednio z kodowaniem Twojej strony. Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. |
|
|
Apis |
Dodany dnia 05.01.2015 14:24:00
|
Bywalec Postów: 433 Pomógł: 58 Ostrzeżeń: 1 v9.03.80 Data rejestracji: 20.12.2005 22:26 |
Temat jest źle nazwany: nie chodzi o brak polskich znaków lecz brak tłumaczenia angielskich zwrotów na polski. Powód jest taki, ze w tej skórce w wielu miejscach theme.php "na sztywno" wstawione są angielskie słowa a nie zmienne odnoszące do locale. Niestety - czeka każdego chętnego na ten theme żmudna praca. Część plików jest zlokalizowana ale zdarza się, że błędnie (np. w panelu Admina podział na kategorie).
|
|
Przejdź do forum: |