Zobacz temat
Formularz wysylki
|
|
Kluseczka |
Dodany dnia 13.02.2014 07:12:03
|
Przedszkolak Postów: 13 v7.02.07 Data rejestracji: 07.01.2014 19:58 |
Witam ! Otóż mam mały problem, chciałam stworzyć dodatkowa stronę jako formularz zamówienia książek ale ja i baza danych to jeszcze ujdzie lecz PHP to leży i kwiczy. Wiec tu moja prośba czy mógłby mi ktoś polecić lub wykonać zarys jak ma to wyglądać by dostosowane było pod PHP-Fusion. Mianowicie potrzebuje proste pole wyboru z listy dostępnych książek tak by po wybraniu automatycznie pokazało mi kod, nazwę oraz obrazek. I to wszystko żeby można wysłać na mail podany w opcjach głównych PHP-Fusiona. Niby to proste ale ja za mało jeszcze wiem a tylko tego samodzielnie zrobić nie mogę |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 23:27:56
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Lukeup |
Dodany dnia 13.02.2014 07:34:17
|
Początkujący Postów: 118 Pomógł: 14 v7.02.07 Data rejestracji: 23.06.2006 22:47 |
Dzień dobry, sprawa jest stosunkowo prosta. Przykładowo jedno pole typu input dla wprowadzanej frazy i do tego 3 radio "Tytuł", "Wydawca", "ISBN". A potem wyszukujesz po like'u czegoś, co Ci odpowiada. Z zasady ISBN jest numerem unikalnym dla publikacji (unormowania BN), więc wyszukanie po tym numerze powinno dać Ci jeden wynik. Pozdrawiam, Freeze Przyjmuję zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C# Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend You live once, but if You do it right, once is enough. |
|
|
Kluseczka |
Dodany dnia 13.02.2014 15:21:01
|
Przedszkolak Postów: 13 v7.02.07 Data rejestracji: 07.01.2014 19:58 |
Freeze Naprawdę myślisz ze zrozumiałam Może źle wie wyraziłam w poprzednim poście ale chodzi mi o moja bazę czyli tam jest kilka książek kod zaczyna się od 1201 i leci po kolei w gore , osobna dla przedszkola osobno dla podstawówki , i rzecz w tym ze bazę w miarę zrobiłam chodzi mi bardziej o ukierunkowanie mnie jak zrobić np. wtyczkę która mi uprości wszystko do jednego panelu gdzie będę mogła zmienić wpis w bazie a także zrobić sobie skrypt do zamówień czyli : [POLE WYBORU Z LISTY KSIĄŻEK] -> po wybraniu w formularza wyświetli mi się np: [KOD KSIĄŻKI][NAZWA][OBRAZEK] i to wszystko ma być wysyłane na maila w postaci [KOD KSIĄŻKI][NAZWA][OBRAZEK] 1201 - Słownik - Obrazek Edytowane przez Kluseczka dnia 13.02.2014 15:26:51 |
|
|
Lukeup |
Dodany dnia 13.02.2014 18:34:27
|
Początkujący Postów: 118 Pomógł: 14 v7.02.07 Data rejestracji: 23.06.2006 22:47 |
To i tak za mało informacji, by Ci skutecznie pomóc. Nawet, gdyby coś zacząć, pewnie byłoby sporo niedomówień. Może przede wszystkim napisz, do czego jest Ci to potrzebne? Oprócz tego, jeśli nie jest to tajemnicą zawodową - dodaj bazę produktów, którą wygenerowałaś oraz przykładowe materiały, które wchodzą w jej skład (jeśli chcesz zbudować bazę ebook'ów, to oczywiście ich tu nie załączaj, chodzi mi o okładki, spisy treści itd.). Jeśli to jakiś wstęp do ecommerce, to nie zalecam budować koszyka na ciastkach. Pozdrawiam, Freeze Przyjmuję zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C# Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend You live once, but if You do it right, once is enough. |
|
Przejdź do forum: |