Zobacz temat
Ankieta - Czy jesteś dobrym medium?
|
|
woymil |
Dodany dnia 13.02.2006 11:52:15
|
Przedszkolak Postów: 86 Data rejestracji: 08.01.2005 17:36 |
Artykuł pochodzi z kobiecego pisma "Claudia" nr specjalny 9/2005 str. 16-17. Dziś wiedza tajemna jest dostępna wszystkim. Ksiązki i czasopisma radzą nam, jak i z czego wywróżyć sobie przyszłość. Jednak oprócz wiedzy trzeba mieć jeszcze intuicję wróżki... Chcesz wiedzieć, czy to właśnie ty otrzyamałaś ją w darze od natury? Rozwiąż nasz test. Przeczytaj uważnie 10 zamieszczonych obok pytań. Potem zastanów się, jak zachowałabyś się w danej sytuacji i szczerze odpowiedz, zakreślając jedną z 3 liter: a, b, lub c. Na zakończenie policz je. Ta która będzie się powtarzała najczęściej, wskaże czy masz predyspozycje, do tego, by być medium. 1. Co myślisz gdy znajoma opowiada o seansie spirytystycznym? a. Uważam, że to zwykłe sztuczki. b. Dopytuję się, jak wyglądał seans. c. Koniecznie chcę to zobaczyć. 2. Jest ponury, deszczowy wieczór. Siedzisz sama w domu. Co robisz? a. Włączam TV, by odgonić zły nastrój. b. Dzwonię do rodziców, żeby sprawdzić, czy u nich wszystko w porządku. c. Czuję, że zaraz się coś wydarzy. 3. Oglądasz film "Uwierz w ducha". Jakie towarzyszą ci uczucia? a. Po prostu dobrze się bawię. b. Wzrusza mnie miłość bohaterów. c. Chciałabym doświadczyć tego samego, co medium z filmu. 4. Czy w podstawówce bawiłaś się w wywoływanie duchów? a. Uważałam to za stratę czasu. b. Nie. Duchy potrzebują spokoju. c. Tak. Sama organizowałam seanse. 5. Mieszkanie, któe chcesz kupić jest "nawiedzone". Co robisz? a. Kupuję. NIe wierzę w takie bzdury. b. Podpytuję o nie przyszłych sąsiadów. c. Sądzę, że duchy mnie tu przywiodły. 6. Spotykasz kobietę gestykulującą, jak twoja zmarła kuzynka. Myslisz: a. Nie widzę w tym nic dziwnego. b. Od razu czyuję do niej sympatię. c. Czego może chcieć duch kuzynki? 7. Jaka książka o wywoływaniu duchów zaciekawiłaby cię? a. Demaskująca oszustwa "mediów". b. Wyjaśniająca naukowo te zjawiska. c. O tym jak wejść w kontakt z duchami. 8. Śni ci się koszmar. Co robisz, kiedy się przebudzisz? a. Nic, ale jestem pod wrażeniem snu. b. Nic. Postanawiam spać dalej. c. Boję się. Ktoś chyba jest w pokoju. 9. Czy aktorom grającym w horrorach zdarzają się dziwne rzeczy? a. Nie. To plotki lub chwyt reklamowy. b. Możliwe, ludzka psychika jest bardzo podatna na sugestię. c. Tak. To na pewno zemsta duchów. 10. Koleżanka prosi cię, żebyś poszła z nią na wywoływanie duchów do słynnego medium. Idziesz? a. Tak. Chcę to zdemaskować. b. Tak, bo chcę poznać kogoś, kto zrobił na koleżance takie wrażenie. c. Tak. Chcę zadać duchom parę pytań. Najwięcej A W twoim podejściu do zycia masz nikłe szanse, żeby zostać medium. Ale to zupełnie cię nie martwi, bo ty wierzysz w logiczne myślenie i wiedzę naukową "wszystko można wyjaśnić racjonalnie" - to twoja dewiza życiowa. Uważasz, że jeśli coś wydaje się dziwne i niepojęte, to tylko dlatego, że nie mamy dostatecznej wiedzy, żeby to zrozumieć. Jesteś rozsądna, więc twardo stąpasz po ziemi. Masz zaufanie do siebie i jesteś pewna swoich racji. Niełatwo cię przekonać do zmiany zdania czy planów. Potrafisz zachować zimną krew wtedy, gdy inni wpadają w panikę. Nie dajesz się ponosić emocjom, ale rozważasz dobre i złe strony każdej sytuacji. Dzięki temu znajdujesz dobre yjścia nawet z najtrudniejszej. Inni podziwiają cię za to i często proszą o radę. Lecz czy na pewno jesteś szczęśliwa za sceptycyzmem? Przyznaj się, że bywają momenty, kiedy masz tego dość. Pozwól sobie na odrobinę szaleństwa. Śniło ci się, że miałaś fioletową czapkę, choć nie znosisz tego koloru? Idź za głosem twojej podświadomości: kup sobie fioletowe ubrania. Zobacz, jak się w nich czujesz. Przychodzi ci do głowy myśl, że fajnie byłoby wybrać się do wróżki? Zamiast ironicznie komentować ten pomysł, zastanów się, co by się stało, gdybyś to zrobiła - Może po prostu zobaczyłabyś, na czym to polega, i dlaczego twoje koleżanki wierza we wróżby. Najwiecej B Masz w sobie dwie natury: rozważną i romantyczną. Ta pierwsza podpowiada ci, że do życia trzeba podchodzić racjonalnie. Tak najczęściej robisz. W pracy jesteś skrupulatna, odpowiedzialna, skoncentrowana na rozwiązywaniu konkretnych problemów. Posługujesz się logiką i potrafisz znaleźć proste wyjaśnienie tam, gdzie inni dopatrują się cudów. Ale nie zamykasz się w kręgu poważnej, naukowej wiedzy. Masz świadomość, że świat jest bardziej skomplikowany, niż wydaje się statecznym naukowcom. Jesteś otwarta na doświadczenia, których do końca nie potrafisz zrozumieć. Czujesz np. że lepiej uważać w pracy na nową koleżankę. Potem ona okazuje się rzeczywiście niezłą intrygantką, choć na początku zrobiła na tobie dobre wrażenie. Nosisz ze sobą zdjęcie ukochanej babci, bo uważasz, że ona ochroni cię przed nieszczęściem. Nie przejmujesz się, że twój partner patrzy na to z pobłażliwym uśmiechem, ponieważ ty wiesz swoje. Ufasz własnej intuicji i uczuciom. Jednak być medium to nie twoja działka. Uważasz bowiem, że świat duchów lepiej zostawić w spokoju. Najwięcej C Duchy, telepatia i prorocze sny wydają ci się bardziej realne niż życie tu i teraz. Masz poczucie, że widzisz i czujesz więcej, niż inni ludzie. Dlatego tobie, częściej niż twoim koleżankom, spełniają się przepowiednie wróżek i horoskopy. Niektórzy mogliby powiedzieć, że to kwestia twojej podatności na sugestię. Ty jednak tłumaczysz to sobie inaczej: czujesz, że jesteś otoczona przez opiekuńcze duchy, które podpowiadają ci, co jest dobre, a czego masz unikać. Uważasz, że nie ma przypadków: pomyłkowy telefon, spóźniony autobus, szklanka, które tłucze się przy myciu - to znaki, trzeba je tylko odczytać. Jak mało kto jesteś podatna na hipnozę, Bez trudu potrafisz też sama wprowadzić się w trans. Dzięki temu możesz być świetnym medium. Ale pamiętaj, że życie to nie tylko kontakt z rzeczywistością pozazmysłową. Warto, żebyś potrafiła stać na twardym gruncie i odwoływać się do rozsądku. Partner spóźni się pół godziny? Powodem są prozaiczne korki. Spadł wazon z kwiatami? Prawdopodobnie stał na brzegu stołu i zrzucił go kot. Przy podejmowaniu ważnych decyzji nie zdawaj się tylko na swoją intuicję, ale wypisz sobie plusy i minusy każdego z wyborów. Staraj sie zachować kontakt z rzeczywistością, która cię otacza i zwracaj więcej uwagi na żyjących wokoło ciebie ludzi. Opracowała Renata Bożek Proszę zobaczcie czym karmią ludzi kobiece pisma. Normalnie szczeska opada jak się czyta te bzdury. Dziwne że to w ogóle ktoś pozwala publikować... Koordynator Podlaskiego Stowarzyszenia
Badaczy Zjawisk Niezwykłych "Terra Incognita" http://ti.org.pl |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 23:49:20
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
as |
Dodany dnia 13.02.2006 12:58:11
|
Zaawansowany Postów: 1509 Data rejestracji: 25.01.2005 21:55 |
Tak, tak... kobieta to szalenie pogmatwane urządzenie: Mimo to... @Shaolin - podko[cenzura]ę się skrycie w Tobie już od dawna (jak większość userów EP i PF - yno co nie chcą się przyznać pierony zakłamane) i Twój skomplikowany mechanizm wcale mnie nie przeraża... ps//... tu nawet wyznania miłosne są cenzurowane. Totalna inwigilacja, lub jeszcze jedno potwierdzenie pogmatwania natury kobiecej... Edytowane przez as dnia 13.02.2006 13:00:31 as
|
|
|
woymil |
Dodany dnia 13.02.2006 13:27:43
|
Jak to ktos kiedys spiewal "...Kobiety rzadza nami..." swoja droga dziwie sie ze ta autorka tak powierzchownie zajmujac sie ezoteryka uwaza sie za godna pisania artykulow, ktore badz co badz, mimo wszystko ksztaltuja w jakis sposob odbieranie zjawisk ezoterycznych i paranormalnych wsrod czytelniczek tego typu prasy. talkie podejscie do sprawy moze niestety przyniesc wiecej szkody niz pozytku a co do shaolin to po cichu przyznaje sie bez bicia ze masz racje Koordynator Podlaskiego Stowarzyszenia
|
|
Dytryk_z_Bern |
Dodany dnia 13.02.2006 13:34:32
|
Bywalec Postów: 479 Data rejestracji: 22.09.2004 22:07 |
woymil napisał/a: a co do shaolin to po cichu przyznaje sie bez bicia ze masz racje No teraz to już jest o tym głośno Digital Youth Trained for Rational Yelling and Killing
|
|
|
woymil |
Dodany dnia 13.02.2006 14:24:25
|
heheh, no tak rtacja heheh
Koordynator Podlaskiego Stowarzyszenia
|
|
Shaolin |
Dodany dnia 13.02.2006 14:36:59
|
Bywalec Postów: 888 Data rejestracji: 23.10.2004 14:59 |
as napisał/a: (...) podko[cenzura]ę (...) tu nawet wyznania miłosne są cenzurowane. Totalna inwigilacja (...) Wyznania, nie wyznania, ale przecież to może obrażać uczucia religijne pani Genowefy spod Torunia, która weszła na Support w celu udowodnienia, że internet to narzędzie w ręku szatana! No co, trzeba się dostosować do obecnego rządu... W najbliższym czasie planujemy nawet udostępniać kanały RSS z 2-godzinnym opóźnieniem dla "serwisów informacyjnych" innych, niż radiomaryja.pl Więcej @ chomiks.com BTW ja raczej nie mam predyspozycji do zostania medium... No, chyba, że takim jak radio i telewizja working
|
|
Przejdź do forum: |