Zobacz temat
Slashe
|
|
Gumijagood |
Dodany dnia 12.02.2006 17:50:32
|
Przedszkolak Postów: 4 Data rejestracji: 12.02.2006 14:09 |
Mam dosyć ciekawy kłopot. Podczas pisania jakiegokolwiek wyrazy w cudzysłowiu przed i po pojawiają mi się ukośniki. Wie ktoś jak to naprawić? |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 15:44:38
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
RaFiK |
Dodany dnia 12.02.2006 18:51:51
|
Początkujący Postów: 135 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 02.02.2006 19:16 |
Ciekawe, bo u mnie jo pojawia się gdy kopiuję zawartość Newsa dla treści RSS. |
|
|
bulok |
Dodany dnia 17.12.2012 22:40:32
|
Przedszkolak Postów: 3 Data rejestracji: 24.01.2008 01:57 |
Szkoda, że nie można zakładać nowych tematów. Dopiszę się tu, bo tytuł jest odpowiedni. To nie reklama strony, zauważyłem to na wielu stronach fusion 6. Chodzi o to, że można wpisać po adresie strony ukośnik / po nim dowolne znaki i znowu slash, i prawidłową końcówkę adresu, i strona będzie się wczytywać ale bez css. Przykład http://www.przeci...readmore=8 . Oczywiście prawidłowy link jest bez "news.php/kupa/". Chodzi o to, że mam spory problem z tym. Boty Bing robią mi straszne odpytywanie serwera na takie właśnie adresy, w środku adresu umieszczając kilkanaście nazw folderów z mojego serwera, np. /images/infusions/ itd. Nie mam pojęcia skąd robot generuje sobie takie linki, ale jest to kilkadziesiąt zapytań na minutę z takimi adresami. Za każdym razem są generowane zapytania do bazy danych, bo przecież strona się otwiera, a dla robota nie ma znaczenia, czy z css-em. Znalazłem podobny problem tu http://www.php-fu...d_id=24922 , ale u mnie niestety to nie działa. Może ktoś ma pomysł jak to rozwiązać, będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pomogłem sobie sam i podzielę się rozwiązaniem, bo sam dużo skorzystałem na tym portalu. Po analizie doszedłem do tego, że w błędnych adresach nie wyświetlają się grafiki i dynamiczne tytuły. Zastosowałem więc krótką regułkę z wyszukiwaniem wyrażeń regularnych w adresie strony. Ten kod umieszczamy np. w pliku subheader.php w głównym katalogu. Wpisujemy go nad czyli jako pierwszy w pliku. Po wpisaniu błędnego adresu strony, klient zostaje przekierowany w tym przypadku na stronę 404. Oczywiście możecie się spotkać z innymi błędnie zaindeksowanymi adresami, to wtedy w regułce zamiast news.php/ wpiszecie dowolny fragment adresu strony, który w rzeczywistości nie powinien występować. Edytowane przez bulok dnia 19.12.2012 17:50:39 |
|
Przejdź do forum: |