Witam, tworzę własną wyszukiwarkę. Oto kod formularza:
if(isset($_POST['szukaj'])) {
$szukaja = $_POST['wyszukaj'];
} else {
$szukaja = '';
}
echo '
<form name="szukaj" method="post" action="szukaj.php">
<div class="szukaj">
<div class="flleft" style="padding-left: 10px;">
<input type="text" name="wyszukaj" size="20" class="textbox_login" style="font-size: 12px;" value="'.$szukaja.'"></div>
<div class="flleft" style="padding-left: 2px;">
<input type="submit" name="szukaj" value="Szukaj" class="button_login" style="float: none;">
</div>
</div>
</form>';
a o to plik szukaj.php
$wyniki=explode(" ",$search);
$warunki=" zmienna1 LIKE '%$wyniki[0]%' || zmienna2 LIKE '%$wyniki[0]%'";
for ($i=1;$i<count($wyniki);$i++)
{
$warunki.=" and zmienna1 LIKE '%$wyniki[$i]%' || zmienna2 LIKE '%$wyniki[$i]%'";
}
$result2 = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."tabela INNER JOIN ".$db_prefix."zmienna_cats ON zmienna_cat=zmienna_cat_id WHERE ".$warunki." ORDER BY zmienna_id DESC");
$num_rows = mysql_num_rows($result2);
$ile_na_strone = 21;
$rows = $num_rows;
if (!isset($_GET['rowstart']) || !isnum($_GET['rowstart'])) { $_GET['rowstart'] = 0; }
$result = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."tabela INNER JOIN ".$db_prefix."zmienna_cats ON zmienna_cat=zmienna_cat_id WHERE ".$warunki." ORDER BY zmienna_id DESC LIMIT ".$_GET['rowstart'].", ".$ile_na_strone."");
echo "<div class='box_1'>
<div><h1 > ".$search."</h1>
<ul>";
if (dbrows($result)) {
while($data = dbarray($result)) {
funkcja(jakies_wyniki);
}
} else { echo "Nic nie znaleziono."; }
echo "</ul>
</div>";
if ($rows > $ile_na_strone) echo "<div align='center'>\n".makepagenav($_GET['rowstart'],$ile_na_strone,$rows,3,FUSION_SELF."?wyszukaj=".$_GET['wyszukaj']."&")."\n</div>\n";
echo "</div>";
Nie działa mi tylko to stroniconowanie. Trzeba chyba przekazywać zmienną szukaną poprzez GET w stronicnowaniu, ale mi to nie działa. Może ktoś pomóc?
Jeśli Ci pomogłem, kliknij "Pomógł"
|