Zobacz temat
Generator haseł (Pomocne przy odzyskiwaniu utraconych haseł)
|
|
FiXik |
Dodany dnia 19.09.2012 20:43:37
|
Początkujący Postów: 183 Pomógł: 14 Data rejestracji: 19.02.2009 23:58 |
Trochę musiałem poszukać ale znalazłem. Więc po kolei. Dotarłem do sposobu kodowania wersji 7.02.xx. Odkodowaniem to nie będę się zajmował, bo nie o to chodzi, ale ponowne zakodowanie wygląda następująco. Jeżeli w bazie danych przy administratorze w tabeli "user_algo" mamy sha256 to wchodzimy na stronę http://www.inside...hashes.php gdzie podajemy po kolei: 1. Password - hasło jakie chcemy mieć do usera, 2. Salt - każdy user ma to w tabeli "user_salt", więc wystarczy skopiować z bazy danych i wkleić 3. User - dokładna nazwa użytkownika jaką mamy na naszej stronie (ważne duże i małe litery) 4. Wciskamy generate. W części z hasłami (poniżej) wyszukujemy kodowanie "SHA-256(HMAC)" gdzie są 4 linijki z kodami. Z pierwszej linijki należy skopiować wygenerowany ciąg znaków i wkleić go do bazy danych (ręcznie) do tabeli "user_password". Zapisujemy zmiany w bazie i logujemy się na stronie za pomocą nowego hasła. Pamiętajcie o tym, iż wszystkie operacje na bazie wykonujemy za pomocą phpMyAdmin. Miłego użytkowania PW od moderatora:
może już nie szukajmy
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 19:51:35
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |