Zobacz temat
Rozmieszczenie funkcji w plikach PHP-Fusion
|
|
suchy41 |
Dodany dnia 20.08.2012 06:15:04
|
Przedszkolak Postów: 97 Ostrzeżeń: 2 v7.02.04 Data rejestracji: 29.01.2007 19:49 |
Jako, że szukałem na ten temat pomocy, a znalazłem odpowiedź sam, pomyślałem, że innym może się to przydać. Chodzi tutaj o zmienne, które są wykorzystywane w newsach i artykułach w postaci jednego ciągu znaków: Rozwiń Kod źródłowy PHP STRONA: wyświetla banner strony - Panel Administracyjny -> Ustawienia -> Główne -> "Banner:", Rozwiń Kod źródłowy PHP STRONA: nie mam pojęcia, jakieś linki strony (Strona Główna, Forum, Download, itp.), Rozwiń Kod źródłowy PHP STRONA: aktualna data i godzina, Rozwiń Kod źródłowy PHP NEWS: informacje o autorze i dacie publikacji, Rozwiń Kod źródłowy PHP NEWS: czytaj więcej, liczba komentarzy, liczba czytań, opcja drukowania, Rozwiń Kod źródłowy PHP NEWS: informacje o kategorii publikacji, Rozwiń Kod źródłowy PHP ARTYKUŁ: informacje o autorze i dacie publikacji, Rozwiń Kod źródłowy PHP ARTYKUŁ: liczba komentarzy, liczba czytań, opcja drukowania, Rozwiń Kod źródłowy PHP ARTYKUŁ: informacje o kategorii publikacji, Rozwiń Kod źródłowy PHP NEWS: edycja poszczególnej publikacji bez wchodzenia w panel administracyjny, Rozwiń Kod źródłowy PHP ARTYKUŁ: edycja poszczególnej publikacji bez wchodzenia w panel administracyjny,Nie mam pojęcia co to oznacza i gdzie się wykorzystuje, Rozwiń Kod źródłowy PHP STRONA: informacje o licencji systemu PHP-Fusion, Rozwiń Kod źródłowy PHP STRONA: liczba unikalnych wizyt.Z tego pliku, możecie już sobie wyjąć poszczególne informacje, czyli np: ilość czytań newsa (same liczby), Wszystkich modyfikacji co do wyglądu tych zmiennych możemy dokonać w pliku theme_functions_include, który znajduje się WASZA_STRONA/includes/. PW od moderatora:
Edytowane przez suchy41 dnia 20.08.2012 16:03:16 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 19:58:52
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
krystian1988 |
Dodany dnia 20.08.2012 07:58:03
|
Zaawansowany Postów: 1187 Pomógł: 100 v7.02.07 Data rejestracji: 07.05.2009 17:37 |
Czas generowania strony (w ile sekund została strona wczytana). Panel Admina -> Ustawienia -> Różne (Pokazywać czas generowania strony? -> Nie, Tak(wszystkim), Tak(tylko administracji)). |
|
|
bartek124 |
Dodany dnia 20.08.2012 15:31:29
|
Weteran Postów: 3264 Pomógł: 236 v7.02.06 Data rejestracji: 26.05.2007 12:25 |
Funkcje, to są funkcje, nie zmienne
|
|
Przejdź do forum: |