Zobacz temat
Miniaturki w galerii o określonych, stałych wymiarach
|
|
hakeryk2 |
Dodany dnia 05.06.2012 10:02:37
|
Przedszkolak Postów: 17 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 02.06.2007 23:54 |
Witam, Przeszukałem trochę Internet w poszukiwaniu jakiejś modyfikacji dla galerii w PHP-Fusion 7, która będzie generować miniaturki o stałych wymiarach. Już opisuję o co mi dokładnie chodzi. Aktualnie, gdy wrzucimy zdjęcie do galerii, które jest nieco bardziej horyzontalne to i miniaturka także jest taka, natomiast gdy wrzucimy coś na proporcje kwadratu to miniaturka także jest w takim ułożeniu. No i tutaj nasuwa się pytanie - czy ktoś mógłby wykonać taką modyfikację by te miniaturki trzymały się z góry określonych rozmiarów i nie ważne jaki rodzaj zdjęcia wrzucę, to i tak zostaną "inteligentnie" przycięte? Prawdopodobnie dba o to funkcja, która jest opisana pod tym linkiem http://php.net/ma...ampled.php W mojej opinii znacznie uatrakcyjniło by to PHP-Fusion, ponieważ aktualnie, choćby nie wiem jak ktoś przerobił sobie wygląd strony na PHP-Fusion to i tak wchodząc do galerii widzę te brzydkie miniatury i od razu wiadomo z jakim silnikiem mamy do czynienia. Pozdrawiam serdecznie i czekam na sugestie oraz propozycje. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 06:41:22
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Fasonsql |
Dodany dnia 05.06.2012 17:24:58
|
Przedszkolak Postów: 75 Pomógł: 3 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 01.01.2011 20:26 |
Pomysł fajny jednak nie wiem co ci przeszkadza hakeryk to, że wiemy z jakim silnikiem mamy do czynienia . I tak w stopce piszesz jaki silnik więc to nie argument. Ale sam pomysł bardzo dobry. Myślę, że ten temat można przenieś do propozycji v8.
Aplikacje Windows Phone | Front-end Developer | Web-Designer
|
|
|
hakeryk2 |
Dodany dnia 08.06.2012 10:12:16
|
Przedszkolak Postów: 17 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 02.06.2007 23:54 |
Ten mój zwrot o tym, że "wiemy z jakim silnikiem mamy do czynienia" nie twierdziło, iż jest to coś złego. Chodzi o to, że w mojej opinii jest to najmniej estetyczna funkcja z całego, świetnego CMS'a i często wiele osób tylko z tego powodu rezygnuje z wykorzystania PHP-Fusion 7 w swoich projektach. Wordpress i inne CMSy już dawno poszły drogą stałej miniaturki i designerzy świetnie to wykorzystują. Dla kogoś wprawnie znającego PHP nie powinno to stanowić problemu i nie wiem czy trzeba by czekać aż do v8 by tą funkcję zaimplementować. Dziękuje jednak za poparcie idei, może ktoś się zgłosi do realizacji |
|
|
Fasonsql |
Dodany dnia 09.06.2012 16:50:51
|
Przedszkolak Postów: 75 Pomógł: 3 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 01.01.2011 20:26 |
Jednak jest wiele innych zmodyfikowanych galerii gdzie nie odrzuca sam wygląd. Może sam się zajmę zmodyfikowaniem tego w ten sposób jaki ty chciałeś, ale mówię może bo mam mało czasu . Jednak postaram się. Pozdrawiam. Aplikacje Windows Phone | Front-end Developer | Web-Designer
|
|
Przejdź do forum: |