ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Miniaturki w galerii o określonych, stałych wymiarach
hakeryk2
Witam,

Przeszukałem trochę Internet w poszukiwaniu jakiejś modyfikacji dla galerii w PHP-Fusion 7, która będzie generować miniaturki o stałych wymiarach. Już opisuję o co mi dokładnie chodzi.

Aktualnie, gdy wrzucimy zdjęcie do galerii, które jest nieco bardziej horyzontalne to i miniaturka także jest taka, natomiast gdy wrzucimy coś na proporcje kwadratu to miniaturka także jest w takim ułożeniu. No i tutaj nasuwa się pytanie - czy ktoś mógłby wykonać taką modyfikację by te miniaturki trzymały się z góry określonych rozmiarów i nie ważne jaki rodzaj zdjęcia wrzucę, to i tak zostaną "inteligentnie" przycięte?

Prawdopodobnie dba o to funkcja, która jest opisana pod tym linkiem http://php.net/ma...ampled.php

W mojej opinii znacznie uatrakcyjniło by to PHP-Fusion, ponieważ aktualnie, choćby nie wiem jak ktoś przerobił sobie wygląd strony na PHP-Fusion to i tak wchodząc do galerii widzę te brzydkie miniatury i od razu wiadomo z jakim silnikiem mamy do czynienia.

Pozdrawiam serdecznie i czekam na sugestie oraz propozycje.

http://meblujdom.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 06:41:22
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Fasonsql
Pomysł fajny jednak nie wiem co ci przeszkadza hakeryk to, że wiemy z jakim silnikiem mamy do czynienia Smile. I tak w stopce piszesz jaki silnik więc to nie argument. Ale sam pomysł bardzo dobry. Myślę, że ten temat można przenieś do propozycji v8.
Aplikacje Windows Phone | Front-end Developer | Web-Designer

hakeryk2
Ten mój zwrot o tym, że "wiemy z jakim silnikiem mamy do czynienia" nie twierdziło, iż jest to coś złego. Chodzi o to, że w mojej opinii jest to najmniej estetyczna funkcja z całego, świetnego CMS'a i często wiele osób tylko z tego powodu rezygnuje z wykorzystania PHP-Fusion 7 w swoich projektach.

Wordpress i inne CMSy już dawno poszły drogą stałej miniaturki i designerzy świetnie to wykorzystują.

Dla kogoś wprawnie znającego PHP nie powinno to stanowić problemu i nie wiem czy trzeba by czekać aż do v8 by tą funkcję zaimplementować.

Dziękuje jednak za poparcie idei, może ktoś się zgłosi do realizacji Smile

http://meblujdom.pl
Fasonsql
Smile Jednak jest wiele innych zmodyfikowanych galerii gdzie nie odrzuca sam wygląd. Może sam się zajmę zmodyfikowaniem tego w ten sposób jaki ty chciałeś, ale mówię może bo mam mało czasu Smile. Jednak postaram się.
Pozdrawiam.
Aplikacje Windows Phone | Front-end Developer | Web-Designer

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl