Zobacz temat
Ruchomy tekst w nagłówku strony (Text Ticker)
|
|
bogdan |
Dodany dnia 19.05.2012 21:32:35
|
Ekspert Postów: 2451 Pomógł: 164 v7.02.07 Data rejestracji: 21.07.2009 12:55 |
Siemanko :) Fajny skrypcik znalazłem, na skądinąd bardzo ciekawej stronie z różnymi dodatkami i narzędziami do PHP-Fusion (link poniżej). Teraz do rzeczy :P Pobrane ze strony autora -> Joetho Nazwa: Text Ticker Autor: Joetho Strona: http://www.joetho... Opis: Przewijający się tekst, pokazujący się w nagłówku strony. Wygląd: Instalacja: 1. Rozpakuj paczką, plik js/ticker.js otwórz w edytorze tekstu i linie od 4 do 7 edytuj według uznania. Tylko tekst zawarty pomiędzy apostrofami! Zapisz zgodnie z kodowaniem strony. 2. Prześlij folder js na serwer do katalogu includes/jscripts. 3. Edytuj plik themes/templates/header.php Poniższy kod wstaw przed - Kod: Zmieniłem oryginalny kod, bo nie działał. Posegregowałem na dwa foldery według kodowań (iso, utf), żeby łatwiej było zrozumieć. Dodałem polskie ReadMe i polski screen. W paczce jest również oryginalna instrukcja, ale właśnie z błędnym kodem. To tyla. :)
bogdan dodał/a następującą plik:
Edytowane przez bogdan dnia 16.10.2014 16:28:05 Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 21:49:24
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |