Zobacz temat
Koszt licencji phpFusion oraz dobór płatnej licencji.
|
|
Isildur9 |
Dodany dnia 10.05.2012 14:09:53
|
Przedszkolak Postów: 1 v7.02.04 Data rejestracji: 10.05.2012 13:55 |
Witam wszystkich. Tworze wraz z kilkoma osobami pewien projekt którego nieodłączalną częścią jest rozbudowany portal społecznościowy. Zdecydowałem się oprzeć stronę o PHP-Fusion i teraz mam problem bo nie mogę znaleźć odpowiedniej licencji. Chodzi dokładniej o to, że strona posiada więcej niż jedna domenę tzn z kilku domen (przykładowo x.pl, x.net, x.com) wchodzi się na ta jedna stronę, a właśnie z tego co obejrzałem nie ma licencji umożliwiającej coś takiego. Chodzi nam dokładnie o to, że cały cms jest dość znacząco już przerobiony i głupio by było jakby tam pojawiła się stopka od PHP-Fusion`a. Poza tym wyczytałem, że można pozbyć się stopki jeżeli skrypt jest przerobiony w 80%, u nas dość znacząco jest już przerobiony i będzie nadal modyfikowany jak sprawdzić, że to już te 80%, i czy tak można to w ogóle zrobić? Bo jeżeli tak, no to nie potrzebnie wtedy pieniądze wydawać. Pozdrawiam i liczę na konkretne odpowiedzi. Edytowane przez Isildur9 dnia 10.05.2012 15:07:17 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 19:44:43
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
jantom |
Dodany dnia 10.05.2012 14:35:50
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
80% było zapisem mylącym wszystko i wszystkich, który został gdzieś już wyjaśniony i uznany za niebyły. Co gorsza, widzę, że Pieka przywrócił do życia polską podstronę licencji PF-a, która jeszcze zawiera tę nieszczęsną wartość oraz kilka innych. Piszesz, że strona będzie miała wiele adresów - jeden ustawiasz jako główny, a reszta to aliasy - czyli, de facto, potrzebna by Ci była licencja na 1 adres. Nie wczytywałem się dokładnie w treść licencji (poza AGPL), więc musisz to zweryfikować samodzielnie. Skoro strona jest rozbudowana, to zgaduję, że będzie Ci potrzebna licencja komercyjna, niestety ta droższa. |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 10.05.2012 14:52:09
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
PHP-Fusion. Proszę pod tym kątem poprawić swój wpis, również temat. Poza tym, na temat licencji istnieje już kilka wątków. Radzę spojrzeć co na ten temat mówi regulamin. Jestem jaki jestem
|
|
Przejdź do forum: |