Zobacz temat
Usługa instalacji PHP-Fusion a licencja
|
|
gabrally |
Dodany dnia 18.04.2012 14:43:06
|
Przedszkolak Postów: 48 Pomógł: 1 v7.02.02 Data rejestracji: 01.01.2009 20:46 |
Witam serdecznie ponownie! Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem utworzenia takiego tematu ponieważ bardzo mnie on intryguje a szczerze mówiąc jestem chyba zbyt mało biegły w licencjach. Mimo usilnych prób zrozumienia nie wyszło mi to do tej pory. Podejrzewam, że znacie odpowiedzi na moje pytania - dlatego też liczę na dyskusję. Czy można pobierać opłaty za instalację CMSa na serwerze, instalację nowego szablonu, wtyczki? Mam gdzieś wizję takiego serwisu z wieloma podserwisami, który udostępniałby właśnie trzy takie programy/opcje. Wszystko blokuje zarówno brak czasu jak i przede wszystkim nierozwiane wątpliwości, no a licencji łamać nie chcę. Opcje wyglądałyby następująco: 1. Kupno powierzchni na serwerze i instalacja CMS PHP-Fusion zalecanego użytkownikowi (to on go wybiera, my tylko instalujemy) 2. Instalacja/przystosowanie szablonu do jego potrzeb - gotowego szablonu 3. Instalacja wtyczki, dodatkowych galerii, połączenia z facebookiem Jak na takie opcje zapatrują się licencje? Widziałem podobnie brzmiące ogłoszenia w dziale Zlecenia - praca, jednak sam mam wątpliwości co do legalności pobierania za nie opłat. Dzięki za wszelkie odpowiedzi, mam nadzieję, że z tematem trafiłem.. Pozdrawiam Niektóre z moich dzieci: www.polskierajdy.pl
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 15:51:55
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Drecha |
Dodany dnia 18.04.2012 15:09:21
|
Bywalec Postów: 749 Pomógł: 28 Ostrzeżeń: 1 v7.02.07 Data rejestracji: 30.01.2009 17:11 |
Wydaje mi się, że nie byłoby problemu, wiele osób przecież pobiera opłaty za wtyczki, szablony i tym podobne bez opłacania licencji PHP-Fusion. Nie będzie Ci ktoś płacił za samego CMS'a, tylko za pomoc w jego instalacji i pracę webmastera (dostosowywanie, edycja, przerabianie itd.). |
|
|
gabrally |
Dodany dnia 18.04.2012 15:13:28
|
Przedszkolak Postów: 48 Pomógł: 1 v7.02.02 Data rejestracji: 01.01.2009 20:46 |
Właśnie chodzi bardziej o stworzenie coś w rodzaju DBV.pl czy VGH.pl, ale tylko w części podobnego - w zamyśle miałoby to być bardziej elitarne, dostosowane tylko do wybranej grupy odbiorców i ze 100% pomocą webmasterską w postaci tych opcji (plus pewnie kilku innych typu aktualizacje itd.), nastawione oczywiście na zysk. Dzięki za odpowiedź! Niektóre z moich dzieci: www.polskierajdy.pl
|
|
Przejdź do forum: |