Zobacz temat
Wiadomość powitalna na stronie
|
|
marcin22578 |
Dodany dnia 01.12.2011 02:48:02
|
Przedszkolak Postów: 1 Data rejestracji: 01.12.2011 02:37 |
Witam. Mam stronę dwujęzyczną, polsko-angielską. Mam zamiar zrobić tylko polską wersję. Problem polega na tym, że podczas rejestracji użytkownik dostaje na swoje konto wiadomość powitalną, wszystko jest ok do tego miejsca, wiadomość jest po polsku, jednak gdy nacisnę na powiadomienie o wiadomości, która właśnie przyszła, zmienia się nagle język na angielski i pojawiają się tzw. krzaki ;/ Natomiast po naciśnięciu polskiej flagi, tym samym zmienieniu języka na polski i ponownym powrocie do tej samej wiadomości, krzaków nie ma i dalej jest wszystko ok. Chodzi mi głównie o to i tym samym chciałbym zapytać, gdzie leży problem i jak to naprawić, żeby po naciśnięciu wspomnianej wiadomości przychodzącej nie zmieniał się język na angielski, tylko został domyślny polski? Strona jest w PHP. Język angielski jest w utf-8 a polski ISO-8859-2. Ustawiłem ISO dla angielskiego języku i krzaki z powitalnej wiadomości zniknęły, jednak nadal zmienia się język na angielski. Co mogę jeszcze zrobić? Gdzie, co ewentualnie zmienić? Gdzie ewentualnie mogę całkowicie z kodu usunąć tę wiadomość powitalną? Jest to bardzo ważne i będę niezmiernie wdzięczny za pomoc w naprawie tego problemu. Edytowane przez Drecha dnia 01.12.2011 07:17:20 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 19:50:47
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
khaman |
Dodany dnia 01.12.2011 06:44:45
|
Postów: 2507 Pomógł: 78 Data rejestracji: 26.06.2007 12:11 |
Adres strony i wersja PHP-Fusion? Może być przez PW. W standardzie PF nie ma dwujęzycznych stron.
Posty pomocne oznaczaj jako pomógł Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy
|
|
Przejdź do forum: |