ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 27

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Spolszczenie mg_shoutbox_deluxe
davson
Po przejściu na najnowszą wersję PHP-Fusion, zgodnie z tym iż Shoutbox jest jako dodatek - zainstalowałem go lecz "stracił" polskie znaki...
Idąc za ciosem uznałem, że jak już mam mieć Shoutbox to chcę mieć taki jaki będzie dla mnie docelowym. Wyszukałem na niemieckiej stronie taki jaki dodaję w załączniku. Po wgraniu plików dodatku zastępując stary - zgodnie z opisem w pliku TXT - strona się rozjechała. Zauważyłem że w katalogu infusions/shoutbox_panel/locale/ nie ma Polish.php. Zrobiłem kopię pliku German.php i zmieniłem jego nazwę na Polish.php po czym dodałem ten plik do wcześniej podanej lokalizacji i poszło. Zawartość pliku Polish.php (po niemiecku) spolszczyłem w wersji okrojonej, czyli aby przyciski Wyślij/ Skasuj etc oraz napisy znajdujące się "na wierzchu nie raziły ludzi brakiem PL. I do tego momentu jest ok , na przyciskach są polskie znaki. Pisząc treść w okienku Shoutbox też mamy polskie znaki, dopiero w momencie gdy klikniemy Wyślij to treść która zostaje opublikowana zawiera krzaczki. Nie wiem czy to coś podpowie , ale gdy na taką treść bez ogonków kliknę edytuj to w okienku edycji pojawia się z ogonkami...
Proszę o pomoc, nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ile mogłem tyle walczyłem ,ale bez skutku.
davson dodał/a następującą plik:
mg_shoutbox_deluxe_3_1_2.zip [186.81kB / 268 Pobrane]

Edytowane przez khaman dnia 04.11.2011 11:58:46

www.wasza-farma.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 10:44:56
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004