Nasza strona używa ciasteczek do przechowywania pewnych informacji na Twoim komputerze. Więcej na ten temat znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Aby strona działała poprawnie, zaakceptuj nasze ciasteczka.
Po przejściu na najnowszą wersję PHP-Fusion, zgodnie z tym iż Shoutbox jest jako dodatek - zainstalowałem go lecz "stracił" polskie znaki...
Idąc za ciosem uznałem, że jak już mam mieć Shoutbox to chcę mieć taki jaki będzie dla mnie docelowym. Wyszukałem na niemieckiej stronie taki jaki dodaję w załączniku. Po wgraniu plików dodatku zastępując stary - zgodnie z opisem w pliku TXT - strona się rozjechała. Zauważyłem że w katalogu infusions/shoutbox_panel/locale/ nie ma Polish.php. Zrobiłem kopię pliku German.php i zmieniłem jego nazwę na Polish.php po czym dodałem ten plik do wcześniej podanej lokalizacji i poszło. Zawartość pliku Polish.php (po niemiecku) spolszczyłem w wersji okrojonej, czyli aby przyciski Wyślij/ Skasuj etc oraz napisy znajdujące się "na wierzchu nie raziły ludzi brakiem PL. I do tego momentu jest ok , na przyciskach są polskie znaki. Pisząc treść w okienku Shoutbox też mamy polskie znaki, dopiero w momencie gdy klikniemy Wyślij to treść która zostaje opublikowana zawiera krzaczki. Nie wiem czy to coś podpowie , ale gdy na taką treść bez ogonków kliknę edytuj to w okienku edycji pojawia się z ogonkami...
Proszę o pomoc, nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ile mogłem tyle walczyłem ,ale bez skutku.