ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Jak zrobić żeby admin miał możliwość dodawania art. tylko w wybranej kategorii art.
Driver_s
Jak zrobić żeby jeden admin miał możliwość dodawania artykułów tylko w jednej wybranej dla niego kategorii art. a inny admin w innej kategorii. Wiem że można nadać prawa konkretnemu adminowi aby mógł zarządzać artykułami lub newsami ale nie widze nigdzie podziału na kategorie.
coś przeoczyłem czy trzeba dokonać jakiejś modyfikacji?

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 09:33:18
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
Ja sobie myślę tak... jeśli na moim serwisie uczyniłem już kogoś Adminem, to po co ograniczać mu prawa do tak prozaicznej czynności jak świadomy wybór kategorii. Admin, to brzmi dumnie, i nie byle jaka to figura... to gościu który coś sobą reprezentuje i do którego mamy jakieś tam zaufanie. Wystarczy, że mu powiesz - Gienek!... trzymaj się tych okienek i po sprawie. Tak naprawdę to nie znam technicznego sposobu na rozwiązanie Twojego problemu ale uważam, że moja sugestia i luźna wypowiedź zasługuje na opinię odpowiedzi konkretnej i w temacie...
as

SebaZ
@AS jestem tego samego zdania co Ty, skoro daję już komuś admina to mam do niego zaufanie

A wracajac do tematu: Istnieje tak możliwość jak zawsze - tylko trza pomyśleć Wink
Trzeba skopiować plik articles.php z administracji i dać mu jakąś inną nazwę - potem odpowiednio zmodyfikować zawartość poprzez skasowanie możliwości wyboru kategorii i zmienić, że dodane przez ten plik artykuły bedą się zapisywały w bazie tylko dla tej kategorii (oczywiscie ta kategoria musi już istnieć, bo będzie siało błedami). Potem to już tylko podac link do tego pliku danemu adminowi i niech se dodaje tylko tam gdzie ty chcesz.

Oczywiscie możnaby napisac system przypisywania możliwości pisania i takie tam, ale to wiecej je.ba.n.a niż to warte, bo trzebaby praktycznie od nowa napisać system zarzadzania rtykułami, a według mnie jest to zbędne
Edytowane przez SebaZ dnia 26.01.2006 14:06:51
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl