Zobacz temat
Jak zrobić żeby admin miał możliwość dodawania art. tylko w wybranej kategorii art.
|
|
Driver_s |
Dodany dnia 26.01.2006 11:02:27
|
Przedszkolak Postów: 1 Data rejestracji: 01.06.2005 12:50 |
Jak zrobić żeby jeden admin miał możliwość dodawania artykułów tylko w jednej wybranej dla niego kategorii art. a inny admin w innej kategorii. Wiem że można nadać prawa konkretnemu adminowi aby mógł zarządzać artykułami lub newsami ale nie widze nigdzie podziału na kategorie. coś przeoczyłem czy trzeba dokonać jakiejś modyfikacji? |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 09:33:18
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
as |
Dodany dnia 26.01.2006 12:50:57
|
Zaawansowany Postów: 1509 Data rejestracji: 25.01.2005 21:55 |
Ja sobie myślę tak... jeśli na moim serwisie uczyniłem już kogoś Adminem, to po co ograniczać mu prawa do tak prozaicznej czynności jak świadomy wybór kategorii. Admin, to brzmi dumnie, i nie byle jaka to figura... to gościu który coś sobą reprezentuje i do którego mamy jakieś tam zaufanie. Wystarczy, że mu powiesz - Gienek!... trzymaj się tych okienek i po sprawie. Tak naprawdę to nie znam technicznego sposobu na rozwiązanie Twojego problemu ale uważam, że moja sugestia i luźna wypowiedź zasługuje na opinię odpowiedzi konkretnej i w temacie...
as
|
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 26.01.2006 14:04:46
|
Zaawansowany Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
@AS jestem tego samego zdania co Ty, skoro daję już komuś admina to mam do niego zaufanie A wracajac do tematu: Istnieje tak możliwość jak zawsze - tylko trza pomyśleć Trzeba skopiować plik articles.php z administracji i dać mu jakąś inną nazwę - potem odpowiednio zmodyfikować zawartość poprzez skasowanie możliwości wyboru kategorii i zmienić, że dodane przez ten plik artykuły bedą się zapisywały w bazie tylko dla tej kategorii (oczywiscie ta kategoria musi już istnieć, bo będzie siało błedami). Potem to już tylko podac link do tego pliku danemu adminowi i niech se dodaje tylko tam gdzie ty chcesz. Oczywiscie możnaby napisac system przypisywania możliwości pisania i takie tam, ale to wiecej je.ba.n.a niż to warte, bo trzebaby praktycznie od nowa napisać system zarzadzania rtykułami, a według mnie jest to zbędne Edytowane przez SebaZ dnia 26.01.2006 14:06:51 Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
Przejdź do forum: |