Zobacz temat
Zmiana wielkości podpisu / rozmiaru obrazka na forum i oddzielenie go linią
|
|
mr_jaro |
Dodany dnia 22.08.2011 11:15:53
|
Przedszkolak Postów: 10 Ostrzeżeń: 1 v7.02.04 Data rejestracji: 25.05.2011 08:26 |
Po pierwsze chciałbym przywitać wszystkich forumowiczów gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum (do tej pory jakoś znajdowałem rozwiązania moich problemów);). Otóż chciałbym ograniczyć wielkość obrazków jakie mogą wstawiać użytkownicy w podpisie. W kodzie źródłowym już wygenerowanej strony podpis ukazuje ten kod: Jak widać w tym kodzie jest określona maksymalna wielkość obrazka. Moje pytanie brzmi w którym pliku znajdę tą definicje maksymalnych wielkości aby dopasować do własnego forum? Jeszcze jedną rzecz chciałbym tam dodać, tzn chciałbym oddzielić tekst postu od podpisu jakąś kreską ale z tym nie powinno być kłopotu jeżeli ktoś mi pomoże znaleźć linie w kodzie odpowiadające za generowanie podpisu. W kodzie PHP-Fusiona grzebie się od niedawna, bo do tej pory mi wystarczało to co było standardowo, stąd moje być może głupie pytania. Aha no i powiem jeszcze, że szukałem w pilikach od forum ale nic nie znalazłem :/ PS. Przepraszam, że nie ujawniam adresu strony ale strona jest jeszcze nie otwarta, a osoba dla której ją robię chce pokazać stronę innym dopiero w dniu pewnego wydarzenia. Połączony z 22 sierpień 2011 13:02: Przepraszam Za post pod postem ale widzę, że edytować poprzedniego posta nie mogę. Po kilku godzinach udało mi się znaleźć tą linijki w pliku viewthread.php Dołożyłem do niej to co potrzebny aby podpis był oddzielony od posta. Niestety o ograniczeniu wielkości obrazka mogę sobie chyba tylko pomarzyć. Chyba, że ktoś zna jakiś sposób na to. Oto kod z pliku viewthread.php odpowiadający za dodawanie podpisu pod postem: PW od moderatora:
Edytowane przez khaman dnia 22.08.2011 15:24:50 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 06:25:40
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Fasonsql |
Dodany dnia 23.08.2011 17:48:25
|
Przedszkolak Postów: 75 Pomógł: 3 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 01.01.2011 20:26 |
Witam, Jeżeli chcesz zmienić wielkość podpisu(sygnatury) musisz edytować plik user_sig_include.php To jest w moim przypadku (PHP Fusion v7.00.07): Rozwiń Kod źródłowy PHP Edytuj linie: Tam gdzie masz wartość "300px" zmień na tyle ile ci trzeba. Powinno zadziałać. Jeżeli masz inną wersje PHP-Fusion to szukaj pliku user_sig_include.php, który znajduje się w katalogu include. I działaj, gdybyś miał w profilu podaną wersje swojego PHP Fusion to od razu dałbym ci gotowca z plikiem user_sig_include.php. Pozdrawiam Edytowane przez Fasonsql dnia 23.08.2011 17:54:05 Aplikacje Windows Phone | Front-end Developer | Web-Designer
|
|
|
mr_jaro |
Dodany dnia 25.08.2011 11:01:15
|
Przedszkolak Postów: 10 Ostrzeżeń: 1 v7.02.04 Data rejestracji: 25.05.2011 08:26 |
Zrobiłem jak powiedziałeś i wygląda, że powinno działać. Dzięki! A jak w razie co nie będzie chodzić do końca poprawnie to od czego jest regulamin i system ostrzeżeń PS Używam wersji v7.02.03 |
|
|
Pawlllosss |
Dodany dnia 06.05.2012 22:57:15
|
Przedszkolak Postów: 4 Data rejestracji: 28.06.2011 10:28 |
A da się jakoś zmienić wielkości skalowania? Bo przy wrzucaniu sygnaturek o szerokości 500px forum się rozszerza. Chciałbym to zmniejszyć tak do 300px. PW od moderatora:
|
|
Przejdź do forum: |