Zobacz temat
Zmiana linków we wszystkich tabelach / polach bazy
|
|
zzpkm |
Dodany dnia 19.07.2011 18:38:42
|
Przedszkolak Postów: 3 v6.01.xxx Data rejestracji: 19.07.2011 18:19 |
Witam, jestem nowy na forum, więc na początku się przywitam. Mam nadzieję, że będzie się nam miło współpracować i, że z czasem coś wniosę na to forum, a przynajmniej postaram się :) Niestety znajomość muszę zacząć od znalezienia pomocy. W skrócie sprawa wygląda tak: Osoba odpowiedzialna za opłacenie domeny niestety zapomniała tego zrobić, po czym jedna z firm kupiła tą domenę, my zakupiliśmy inną. Większość artykułów dodawanych na stronę, jeżeli posiadały jakieś fotki miały na sztywno podane linki do plików, eq: mojadomena.pl/images/obraz.jpg Nie tylko obrazki, bo i większość linków do paneli miała tą "przypadłość" Problem pojawia się już po zalogowaniu na stronę, gdy chcę przejść w panelu admina do np zarządzania stroną [mam zainstalowany infusion DHTML Menu] pojawia się błąd, że strona mojadomena.pl/administration.... nie istnieje. Niestety nie znam języka mysql, w pracy używam tylko oracle, dlatego zwracam się do Was. Szukam skryptu, który uruchomię na bazie, a on wyszuka w pętli wszystkie tabele, wy listuje wszystkie pola, a następnie zrobi update szukanego stringa, np: www.domena.pl na www.domena.com . Jeżeli nie da rady czegoś takiego napisać w MySQL, to może w PHP? Drugą /alternatywną prośbą byłoby naprowadzenie mnie, które tabele mogą przechowywać takie informacje, jak linki obrazków wgrywanych poprzez PA, linki paneli, infusionów, treści artykułów/newsów. Z góry dziękuję za pomoc w temacie. PW od moderatora:
Edytowane przez Drecha dnia 20.07.2011 00:22:37 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 20:26:38
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
kefirek |
Dodany dnia 20.07.2011 12:28:02
|
Zaawansowany Postów: 1191 Pomógł: 418 Ostrzeżeń: 1 v6.00.xxx Data rejestracji: 06.04.2008 21:59 |
|
|
|
zzpkm |
Dodany dnia 20.07.2011 20:13:30
|
Przedszkolak Postów: 3 v6.01.xxx Data rejestracji: 19.07.2011 18:19 |
kefirek, dziękuję za zainteresowanie tematem, ale nie chodzi mi o taki update tylko raczej coś w stylu: Na oraclu bym takie coś wyrzeźbił tu niestety jestem noga. Wiadomość doklejona: może komuś się przyda, najprostszy sposób był "najtrudniejszy", pobrałem dump na dysk, otworzyłem w notepad++ i tak ctrl+h i po kłopocie :D Edytowane przez zzpkm dnia 04.08.2011 21:51:54 |
|
Przejdź do forum: |