Zobacz temat
PHP-Fusion czy inny CMS pod serwis o serialu
|
|
lucanos |
Dodany dnia 30.05.2011 18:24:50
|
Przedszkolak Postów: 18 Data rejestracji: 12.05.2009 01:30 |
Witam wszystkich. Jeśli to nie ten dział, to z góry przepraszam, ale wydaje mi się najodpowiedniejszy odnośnie mojego problemu. Chcę zrobić serwis o jednym z popularnych seriali zawierający wszystkie informacje, opisy itd. W Internecie nie ma żadnej polskiej witryny opowiadającej o nim. Tylko nędzne stronki, gdzie mowa o kilku epizodach lub sezonach, ale wszystko dodawane na szybko. Mi chodzi o dokładność, funkcjonalność i przede wszystkim, żeby dobrze służyło I tu jestem pełen wątpliwości. Jakiego CMS-a użyć do tego zadania. Jest niby Joomla, Drupal no i oczywiście PHP-Fusion? Pod względem wyboru jestem obecnie pełen wątpliwości. Zależy też mi, aby była możliwość stworzenia kategorii stron np. Epizody --> Sezon 1 --> lista epizodów. Proszę Państwa, proszę o radę. Co doradzacie, jakie rozwiązanie? PW od moderatora:
Edytowane przez Pieka dnia 30.05.2011 21:27:46 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 19:03:17
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Konto ukryte |
Dodany dnia 30.05.2011 18:37:06
|
Początkujący Postów: 151 Data rejestracji: 29.08.2009 15:26 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Po pierwsze to PHP-Fusion a ja doradzam DataLife Engine z tąd można pobrać najnowszą wersję http://my-dle.pl/ Serwis postawiony na tym np: [url]Punkt 6 regulaminu się kłania![/url] Edytowane przez Pieka dnia 30.05.2011 23:06:42 |
|
|
PomPom |
Dodany dnia 30.05.2011 21:18:13
|
Przedszkolak Postów: 25 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 30.03.2011 21:16 |
Takiego w którym się Tobie dobrze pracuje, użytkownika nie obchodzi jaki jest to CMS: Drupal, PHP-Fusion czy WordPress. Wszystkie te systemy mają bardzo rozbudowaną społeczność czy bazę dodatków (wtyczki, skórki, modyfikacje). Każdy się nadaje, ale w którym czujesz się Ty najlepszy? Ten właśnie wybierz. Wszystko i nic ;p
|
|
|
Konto ukryte |
Dodany dnia 30.05.2011 21:23:37
|
Początkujący Postów: 151 Data rejestracji: 29.08.2009 15:26 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Ja wybrałbym DataLife Engine posiada dużo funkcji bardzo dobrze się pracuje ponadto ma dużo fajnych templatek. |
|
|
jantom |
Dodany dnia 30.05.2011 23:01:35
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Doomin, już znamy Twoje preferencje, nie musisz się powtarzać. Na tej stronie ciężko będzie o, w miarę, bezstronne opinie. Drupal/Joomla to systemy sprawdzone i stale rozwijane, każdy z nich to sztandarowy projekt OS. PHP-Fusion w porównaniu do nich jest systemem o mniejszych możliwościach, ale wiele osób właśnie to sobie w tym CMS-ie ceni - brak nadmiernego rozbudowania. Możesz też sprawdzić Wordpressa, którego sobie wiele osób chwali i na podstawie którego widziałem już tak różne strony, że głowa mała. Edytowane przez jantom dnia 30.05.2011 23:06:51 |
|
|
lucanos |
Dodany dnia 30.05.2011 23:26:05
|
Przedszkolak Postów: 18 Data rejestracji: 12.05.2009 01:30 |
Po pierwsze to PHP-Fusion a ja doradzam DataLife Engine z tąd można pobrać najnowszą wersję http://my-dle.pl/ Bardzo ciekawy, ale to raczej pod serwis poświęcony filmom online lub podobne, gdzie rolę odgrywa społeczność. Takiego w którym się Tobie dobrze pracuje, użytkownika nie obchodzi jaki jest to CMS: Drupal, PHP-Fusion czy WordPress. Wszystkie te systemy mają bardzo rozbudowaną społeczność czy bazę dodatków (wtyczki, skórki, modyfikacje). Każdy się nadaje, ale w którym czujesz się Ty najlepszy? Ten właśnie wybierz. No właśnie na Wordpressie, tylko nie rozwikłałem problemu z kategoriami stron, niby jakieś tam wtyczki są, tylko nieaktualizowane od ponad tysiąca dni itp. Na tej stronie ciężko będzie o, w miarę, bezstronne opinie. Drupal/Joomla to systemy sprawdzone i stale rozwijane, każdy z nich to sztandarowy projekt OS. PHP-Fusion w porównaniu do nich jest systemem o mniejszych możliwościach, ale wiele osób właśnie to sobie w tym CMS-ie ceni - brak nadmiernego rozbudowania. Możesz też sprawdzić Wordpressa, którego sobie wiele osób chwali i na podstawie którego widziałem już tak różne strony, że głowa mała. Do PHP-Fusion mam słabość, bo można go zmodyfikować na wiele sposobów i ta zaleta - nienadmiernie rozbudowany. Wordpressa uwielbiam, prowadzę na nim blog i służy mi już kilka lat. Problem - według mnie - polega na kategoriach stron. Jeśli bym miał taką możliwość to mógłbym wyczyniać cuda jak z wpisami, zmieniać kategorie, a później za pomocą jednego przeciągnięcia do MENU mam wszystko na miejscu, np.: Sezon 1 --> ONLINE | Download | Opisy | Cytaty | Ciekawostki - niekonieczna taka kolejność i właśnie o to mi chodzi, o te kategorie stron W PHP-Fusion, z tego co wiem i co już robiłem, kategorie stron można zrobić, jeśli się nie mylę, bo dawno już temu to robiłem, i oczywiście ciągnie mnie do Wordpressa, do jego funkcjonalności jeśli chodzi o zarządzanie. |
|
Przejdź do forum: |