Zobacz temat
Rok wykonania zdjęcia w galerii
|
|
harry88pl |
Dodany dnia 09.05.2011 07:20:43
|
Przedszkolak Postów: 4 Data rejestracji: 27.02.2009 12:39 |
Witam! Od kilku dni próbuję doprowadzić cały skrypt do swoich potrzeb. Wszystko jak na razie idzie dobrze, lecz przy wgrywaniu zdjęć zauważyłem iż jest brana pod uwagę in formacja o dacie dodania zdjęcia (informacja ta jest mi całkowicie zbędna), w zamian za to chciałbym aby podczas dodawania zdjęć dodać rubrykę w którą wpiszę rok i będzie on pokazywany zamiast tej daty. Aby nie tworzyć nowych dodatkowych rekordów w tabeli, to pomyślałem żeby wykorzystać tą samą komunę, w której dotychczas była zapamiętywana informacja o dacie dodania zdjęcia. Próbował już ktoś robić coś takiego? Lub jest ktoś w stanie coś pomóc? I jeszcze jedno mam pytanie: da się zrobić tak aby zdjęcia w albumie nie były sortowane wg. kolejności dodawania zdjęć, tylko np według roku? Pozdrawiam Adrian . Edit 1: Oczywiście z wykorzystaniem informacji chodzi o kolumnę photo_datestamp. W pliku photos.php znajdującym się w folderze Administracja znajduje się taka zmienna .time()., która to właśnie odpowiada za dodania zmiennej photo_datestamp do bazy danych. Własnie ja bym chciał zmienić na np. $data_fotografi (podawaną na sztywno przy uploadowaniu zdjęć). Zależby mi aby ta opcja była możliwa dla (wgraj katalog ze zdjęciami) - gdyż tylko za pomocą tej opcji wgrywam zdjęcia. PW od moderatora:
Edytowane przez khaman dnia 09.05.2011 09:14:51 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 12:40:02
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Konto ukryte |
Dodany dnia 10.05.2011 09:10:55
|
Początkujący Postów: 151 Data rejestracji: 29.08.2009 15:26 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Wejdz w locale tam wybierz język który wybrałeś i znajdź plik odpowiedzialny za date i zmień sobie tak samo z PA.
Edytowane przez Pieka dnia 10.05.2011 11:39:33 |
|
Przejdź do forum: |