ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 31

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zamiana adresów pomiędzy dwoma stronami WWW
BenLomax
Witam.

Chciałem się Was zapytać czy możliwa jest opcja zamiana adresów pomiędzy dwoma stronami internetowymi?

Pozdrawiam.
Edytowane przez Pieka dnia 14.02.2011 19:42:36
21293.png

Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 21:36:37
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Czyli co? Strona A staje się stroną B, a B staje się A? W takim wypadku nie ma problemu.
Edytowane przez jantom dnia 14.02.2011 21:20:40

http://jantom.info
oronsko
BenLomax napisał/a:
Witam.

Chciałem się Was zapytać czy możliwa jest opcja zamiana adresów pomiędzy dwoma stronami internetowymi?

Pozdrawiam.

Podaj więcej szczegółów bo z tego co napisałeś nie wynika wiele.
W pewnych moich domysłach Twojego zamierzenia widzę rozwiązanie i da się to zrobić, ale jak wspomniałem wcześniej - podaj więcej szczegółów co chcesz osiągnąć.
Edytowane przez oronsko dnia 14.02.2011 21:20:13
Jeśli pomogłem, kliknij "POMÓGŁ" Wink
user.jpg

http://www.oronsko.info
BenLomax
Czyli co? Strona A staje się stroną B, a B staje się A? W takim wypadku nie ma problemu.

Dokładnie tak, ale dla pewności podam przykład:

Mam dwie strony, jannowak.pl oraz galeriajana.pl, i teraz chcę by po wpisaniu adresu jannowak.pl wyświetlała się zawartość galeriajana.pl, a po wpisaniu galeriajana.pl, zawartość strony jannowak.pl

Może opis zagmatwany, ale sprawa wydaje się być jasna. Na około można by to wykonać przenosząc wszystkie pliki - ale po co ? Pfft Można by też zrobić pewnie przekierowanie, ale mnie interesuje zmiana DNS w domenie. Obie strony i obie domeny stoją u tego samego hostingodawcy. To co? Da się ?

Pozdrawiam
21293.png

eldiablo
BenLomax napisał/a:

Dokładnie tak, ale dla pewności podam przykład:

Mam dwie strony, jannowak.pl oraz galeriajana.pl, i teraz chcę by po wpisaniu adresu jannowak.pl wyświetlała się zawartość galeriajana.pl, a po wpisaniu galeriajana.pl, zawartość strony jannowak.pl

Może opis zagmatwany, ale sprawa wydaje się być jasna. Na około można by to wykonać przenosząc wszystkie pliki - ale po co ? Pfft Można by też zrobić pewnie przekierowanie, ale mnie interesuje zmiana DNS w domenie. Obie strony i obie domeny stoją u tego samego hostingodawcy. To co? Da się ?

Pozdrawiam

Jest jakiś problem ze strony hostingu czy panelu do zarządzania kontem, aby zmienić ścieżkę/folder do której/go dana domena się odnosi ?

http://dropdire.pl
BenLomax
Będę w domku to zerknę w PA, może coś stać na przeszkodzie, że domeny i strony stoją u jednego hostingodawcy, ale mają osobne PA?
21293.png

khaman
A pytałeś hostingodawcy o możliwość zamiany DNS? Może coś takiego od ręki Ci zrobią?
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

BenLomax
@khaman jeszcze nie Smile chciałem się Was wpierw zapytać czy istnieje w ogóle taka możliwość Smile
21293.png

oronsko
BenLomax napisał/a:
Będę w domku to zerknę w PA, może coś stać na przeszkodzie, że domeny i strony stoją u jednego hostingodawcy, ale mają osobne PA?

W PA PHP-Fusion, z tego co się orientuję nie rozwiążesz tego problemu. Jeśli masz wszystko u tego samego hostingodawcy, to zapewne masz jakiś panel w którym konfigurujesz do którego z katalogów na serwerze odnosi się adres domeny (przypuszczam, że masz katalogi np. galeriajana i jannowak). W takim razie, zamieniasz po prostu ścieżkę do katalogów i wszystko. W zależności od dostawcy czas na odnotowanie zmian w systemie może wahać się od kilku minut do kilku godzin.
Jeśli pomogłem, kliknij "POMÓGŁ" Wink
user.jpg

http://www.oronsko.info
BenLomax
Miałem na myśli PA u hostingodawcy Smile

Udało się zamienić nazwy domen bezproblemowo, nie obeszło się bez ręcznej korekty niektórych plików, ale wszystko działa.
Więc dało radę Smile

Czekam teraz na reakcje googla Pfft
Edytowane przez BenLomax dnia 18.02.2011 18:20:07
21293.png

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl