Zobacz temat
Lykos
|
|
matek13 |
Dodany dnia 14.01.2006 21:11:26
|
Przedszkolak Postów: 5 Data rejestracji: 09.10.2005 16:31 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Znalazłem takie cosik na sieci : Jeżeli masz swoje konto WWW na serwerze Lycos, możesz zastosować pewną sztuczkę, aby obejść reklamę pojawiającą się przy wchodzeniu na Twoją stronę. Wystarczy wkleić poniższe kody, aby pozbyć się natrętnych reklam. Ale uwaga! wszystkie poniższe kroki podejmujecie na własną odpowiedzialność. 1. Aby pozbyć się reklamy w ramce: Między znacznikami wklej: 2. Aby pozbyć się reklamy na górze musisz: Na koniec każdej strony po znaczniku BODY (znacznik HTML trzeba usunąć) wklejamy natomiast kod: I wszystko powinno działać(oczywiście oprócz reklamy). Zalety skryptu to 100% skuteczność, niewykrywalność przez roboty Lycos'u i możliwość wykorzystania w dokumencie HTML. Możemy usprawnić jeszcze obie funkcję: 1. Jeżeli używamy PHP - wystarczy zastosować funkcję include() (skrypt zapisać do pliku i dołączać go dynamicznie w czasie generowania strony), np. reklamę usuwania ramki z boku zapisać w pliku 'reklama.txt', a potem dołączać ją do dokumentu funkcją 2. Jeżeli używamy tylko HTML - skrypt usuwający reklamę z boku, umieścić w pliku np. reklama.js i dołączać poprzez kod: Co prawda skrypt nie powinnien być wykrywany przez jakieś roboty Lycos(a już napewno nie gdy skrypt zapiszemy w pliku.js), jednak trzeba się liczyć, że ktoś może zgłosić do obsługi serwerów fakt łamania przez nas regulaminu(bo usuwanie reklamy jest jego łamaniem), co spowoduje zablokowanie naszego konta (gdy tak się stanie po wejściu na naszą witrynę ujrzymy napis w stylu 'No Access'). Jak to moge zastosować ten script w php ?? |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 20:51:16
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 14.01.2006 21:58:27
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Po co wywazac otwarte drzwi?? http://www.cms-it...ead_id=108 Zamykam i prosze kontynuowac w podanym temacie. Jestem jaki jestem
|
|
Przejdź do forum: |