Zobacz temat
Ranking graczy - nazwa, opis, pkt
|
|
Kapu |
Dodany dnia 22.12.2010 11:33:14
|
Przedszkolak Postów: 24 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 10.02.2007 22:08 |
Piszę z prośbą o wyjaśnienie od czego zacząć tworzenie infusiona. Chcę stworzyć prostą wtyczkę, która będzie umożliwiała administratorowi wprowadzanie graczy do bazy danych, do każdego dołączać opis i podawać liczbę punktów. Dodatkowo generowałaby stronę z rankingiem wszystkich wprowadzonych graczy sortując ich od tego z największą liczbą punktów do tego z najmniejszą. Na koniec przydałby się jeszcze panel z np. 4 najlepszymi graczami - nazwa i pkt. Nie proszę o stworzenie tej wtyczki, gdyż chciałbym nauczyć się tworzyć je. Znam podstawy PHP i MySQL. HTML i CSS znam całkiem przyzwoicie. Ale nie mam jako tako dobrego rozeznania z PF, nie znam zmiennych globalnych i generalnie zasad na jakich miałbym stworzyć wtyczkę. Przeglądałem sporo infusionów, ale większość z nich to są tylko panele, a te które mają jakieś dodatkowe strony są już zdecydowanie bardziej skomplikowane. Z tutoriali znalazłem tylko ten: http://extreme-fu... - nie dość że pod EF to jeszcze przestarzały... Uprzejmie proszę o instruktaż, jakieś pierwsze kroki itd. Z góry dzięki |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 16:42:57
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
krystian1988 |
Dodany dnia 22.12.2010 11:47:09
|
Zaawansowany Postów: 1187 Pomógł: 100 v7.02.07 Data rejestracji: 07.05.2009 17:37 |
Patrzyłeś się w modsie? choćby tutaj: http://mods.php-f...p?cat_id=2 SDK-Pakiet Developera dla v7 PL, zawiera: Pakiet służący do tworzenia wtyczek wykonany w formie INFUSIONA (wtyczki). Wersja polska. |
|
|
Kapu |
Dodany dnia 22.12.2010 11:51:16
|
Przedszkolak Postów: 24 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 10.02.2007 22:08 |
Patrzyłem, ale pod 7.01 wykrzacza mi strasznie... :/ Pewnie w kodzie kiedy próbowałem zrobić wtyczkę namieszałem, bo w README niestety są napisane tyko zmiany a nie ma jakiegoś konkretnego tutka... Dlatego przydałby się jakiś instruktaż od podstaw. Spróbuję odpalić go jeszcze raz i ew. podam co jest nie tak. -Edit: Chyba nie znajdę tego co kiedyś napisałem... Edytowane przez Kapu dnia 22.12.2010 11:59:30 |
|
Przejdź do forum: |