Zobacz temat
OpenX - system zarządzania reklamą
|
|
BenLomax |
Dodany dnia 25.10.2010 08:15:23
|
Bywalec Postów: 426 Pomógł: 25 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 25.06.2008 09:48 |
Witam. Postanowiłem napisać na Waszym forum w sprawie OpenX. Zauważyłem, że korzystacie z tego skryptu i może pomożecie mi, ewentualnie udzielicie dobrych rad. Szkoda, że dla tak potężnego narzędzie jakim jest OpenX nie ma dobrego polskiego wsparcia. A więc, systemu tego używam już od dłuższego czasu, ale po ostatnich atakach na ten skrypt, musiałem go przeinstalować i postanowiłem przyjrzeć się jemu bardziej szczegółowo. Pierwsze moje pytanie tyczy "kodów wywołujących", a dokładniej fragmentu - - tyczy to javy oraz ifram'e. Myślicie, że warto jest skorzystać z tego opisu? Drugie pytanie - jaki rodzaj kody wywołującego dla stref lepiej używać - javy czy iframe? PW od moderatora:
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 18:55:50
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
eldiablo |
Dodany dnia 25.10.2010 09:01:29
|
Bywalec Postów: 671 Pomógł: 80 Data rejestracji: 13.07.2009 19:20 |
Co do Ad1. to "no raczej", przeglądarka "cache" reklamy, a dzięki losowo generowanemu numerowi, skrypt wyświetla inne reklamy danemu użytkownikowi (nowe ID nowy cache). Zamiast tej samej która w pamięci przeglądarki już jest. Jak nic nie poplątałem to tak to wygląda. Pamiętaj że jest to pomocniczy post z 2008 roku. A skrypt niedawno po "ostrych" atakach przeszedł dość "mocne odświeżenie". Ad.2 Ten kod bez iframe <- ponoć chrome i firefox niekiedy nie lubią ramki tego AD systemu. <- być może już tak nie jest. Z rok nie korzystałem z tego systemu. Ale pamiętam że nawet chodziły pomoce w tym temacie, jak to obejść aby przeglądarki nie mówiły "strona niebezpieczna". |
|
Przejdź do forum: |