Zobacz temat
Instrukcja tworzenia tabeli przed zaimportowaniem bazy danych - MySQL
|
|
fat_man |
Dodany dnia 17.09.2010 01:57:15
|
Przedszkolak Postów: 6 Data rejestracji: 16.09.2009 00:02 |
Witam wszystkich. Mam następujący problem - chcę pobierać dane na stronę z pomocą bazy danych. Mam plik .sql, jednak nie zawiera instrukcji dotyczącej tworzenia tabeli. Są to po prostu informacje, które mają trafić do tabeli. Moje pytanie - jak sformułować odpowiednią instrukcję dla mojej bazy danych? Dane pobierane do tabeli wyglądają w ten sposób: itd. Od razu mówię, że dopiero raczkuję w tej tematyce :). Poza tym, być może ktoś ma jakieś dobre, internetowe źródło wiedzy o MySQL? Np. najpotrzebniejsza wiedza dotycząca implementowania informacji z bazy danych na stronie. Pozdrawiam Michał |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 22:47:36
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
BW_seba |
Dodany dnia 17.09.2010 09:00:40
|
Przedszkolak Postów: 5 Data rejestracji: 16.09.2010 12:07 |
Poczytaj jeden z kursów MySQL np. na www.webmade.org lub www.webhelp.pl |
|
|
Crom |
Dodany dnia 17.09.2010 10:30:17
|
Początkujący Postów: 103 Pomógł: 15 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 26.08.2010 20:59 |
Rozwiń Kod źródłowy MYSQL Jeśli raczkujesz to wiedz, że musisz mieć zdefiniowane NOW(); Wygląda na to, że pierwsza wartość to ID, druga jakiś tekst, trzecia też i ostatnia to chyba czas, więc zrób coś takiego: Rozwiń Kod źródłowy MYSQL W PHP to będzie wyglądało tak: Rozwiń Kod źródłowy PHP A struktura tabeli będzie taka: Rozwiń Kod źródłowy MYSQL |
|
|
fat_man |
Dodany dnia 18.09.2010 21:01:57
|
Przedszkolak Postów: 6 Data rejestracji: 16.09.2009 00:02 |
Próbowałem zastosować tę strukturę tabeli, ale dostaję informację o błędzie podczas ładowania pliku do bazy. Intryguje mnie ta pierwsza kolumna w tabeli - są tam dwa apostrofy, między którymi nic nie ma, natomiast wszelkie kolumny 'id' które widziałem były po prostu numerowane. Dodam, że kluczem ma być chyba kolumna numer 2 z tekstem, gdyż każde słowo w tej kolumnie jest inne, a wiem, że później słowa będą w kategoriach, według litery alfabetu. Pozdrawiam Michał P.S. Nie za bardzo potrafię coś zbudować na podstawie tych kursów. Nie mam zbyt dużego doświadczenia - może przez to. |
|
Przejdź do forum: |