Zobacz temat
Pusta baza danych po ponownej instalacji
|
|
xenaux |
Dodany dnia 15.09.2010 16:52:26
|
Przedszkolak Postów: 3 Data rejestracji: 15.09.2010 16:42 |
Witam serdecznie, mam problem tego typu: Kolega prosił mnie o wgranie pewnej wtyczki na Jego stronę. Nie wychodziło mi to za bardzo. Zacząłem więc przeszukiwać pliki w poszukiwaniu błędu. W pewnym momencie zauważyłem że plik "config.php" zawiera "_" w nazwie. Byłem przekonany, że tak być nie może. Wykasowałem ten podkreślnik i po odświeżeniu strony odpalił się skrypt setup.php (widać, go nie wykasował). Nic nie dało ponowna zmiana nazwy na "_config.php", wyskakiwały błędy. Przeprowadziłem zatem ponowną instalację. Na koniec podałem wszystkie dane do mojej bazy danych. W dalszym ciągu strona nie odpalała. Postanowiłem zainstalować od początku Php-Fusion na nowej domenie. Na koniec podałem znowu dane do mojej bazy danych, jednak okazało się że jest pusta. Nie ma żadnych użytkowników ani nic co może świadczyć o tym, że wpisy nie przepadły. A może robię coś źle? Proszę o pomoc. Edit: domenę i bazę danych posiadam na cba.pl PW od moderatora:
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 19:20:29
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Smok-Wiatru |
Dodany dnia 15.09.2010 17:45:02
|
Przedszkolak Postów: 53 Pomógł: 1 Ostrzeżeń: 3 v7.01.01 Data rejestracji: 01.07.2010 19:08 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Pewnie oczyściłeś plik config. |
|
|
xenaux |
Dodany dnia 15.09.2010 18:18:07
|
Nie wiem, co masz na myśli mówiąc, że oczyściłem... Napisałem dokładnie co zrobiłem. Czy przez ponowną instalacje, mogła się uszkodzić baza danych? Czy może robię coś źle z "podpięciem" jej do nowej instalacji? |
|
|
eldiablo |
Dodany dnia 15.09.2010 19:10:24
|
Bywalec Postów: 671 Pomógł: 80 Data rejestracji: 13.07.2009 19:20 |
Może przez to że dzisiaj zmęczenia dało o sobie znać, nie kumam tego. Jak mógł fusion działać, skoro plik config.php nie istniał ? Przecież bez niego nawet instalka nie ruszy ? Więc jakim cudem jego strona działała ? Czy może config.php istniał, a jego pusta kopia z _ również. Zmieniając nazwę, podmieniłeś pustym, poprawny... Druga sprawa, odpalając setup + świeży config + podanie tej samej tabeli, a w instalce jest: Więc jeżeli w phpMyAdmin, tabela fusiona jest "świeżutka", to wysłałeś to co miał Twój kolega na wakacje, dłuższe wakacje. |
|
|
xenaux |
Dodany dnia 15.09.2010 19:18:43
|
Mi właśnie też to wydaje się dziwne, w jaki sposób to działało skoro pliku config w zasadzie nie było. Więc rozumiem, że jedyne wyjście to zapytanie cba.pl czy prowadzą jakieś back-upy? edit: ściągnąłem baze danych z serwera w wersji xls i przejrzałem. Posiada takie wpisy jak użytkownicy więc pewnie i reszta jest. Mój błąd pewnie tkwi w połączeniu bazy ze stroną. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. edit2: fałszywy alarm Są to wpisy z forum, które o dziwo działa. Edytowane przez xenaux dnia 15.09.2010 19:39:22 |
|
Przejdź do forum: |