Zobacz temat
System reputacji
|
|
adi2 |
Dodany dnia 30.07.2010 20:32:41
|
Przedszkolak Postów: 82 Ostrzeżeń: 4 v7.02.03 Data rejestracji: 20.01.2010 15:46 |
Witam! Mam taki pomysł na system reputacji. Każdy ,by mógł wystawić komuś plusa(+) ,albo minusa(-). Dodatkowe funkcje: -Limit wystawiania plusów/minusów na dzień.Ustawiane w panelu admina...Oddzielnie SA,Admin,User+Możliwość dodania własnych grup i ustawienia im limitów. -Wysłanie do usera PW o otrzymanej reputacji(Możliwość wyłączenia w edycji profilu/PA) -Pokazywanie w profilu ile user ma reputacji -Po osiągnięciu +10 reputacji w poście wyświetla się napis "Post na medal!". -Po osiągnięciu -10 reputacji w poście wyświetla się napis "Post na karę!". -Pod/nad postem wyświetla się napis ile user dostał za ten post reputacji ,jeśli 0 nie wyświetla się. -Po najechaniu na ilość reputacji pojawia się chmurka w ,której piszę kto dał minusa ,a kto plusa. I to tyle Mam nadzieję ,że da się zrobić i ,że ktoś zrobi |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 19:54:08
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
aldzik |
Dodany dnia 31.07.2010 09:24:16
|
Przedszkolak Postów: 76 Pomógł: 1 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 11.01.2008 14:04 |
Mam pytanie do Ciebie kolegeo @adi2. Jaki w tym sens? Większość założy 2 konto i bedzie reputację sobie nabijać(oczywiście jeżeli za tą reputację będą np nagrody itp.) -Po najechaniu na ilość reputacji pojawia się chmurka w ,której piszę kto dał minusa ,a kto plusa. A co będzie po roku?? wyświetli się jedna wielka chmura? -Po osiągnięciu -10 reputacji w poście wyświetla się napis "Post na karę!". Dlaczego uzytkownicy mają decydować o tym że dany użytkownika ma dostać kare? Dziwne. -Limit wystawiania plusów/minusów na dzień.Ustawiane w panelu admina...Oddzielnie SA,Admin,User+Możliwość dodania własnych grup i ustawienia im limitów. Limit dla całej grupy? Czy dla użytkownika grupy? To tylko twoja propozycja, a ja zadaje pytania |
|
|
adi2 |
Dodany dnia 31.07.2010 11:12:34
|
Przedszkolak Postów: 82 Ostrzeżeń: 4 v7.02.03 Data rejestracji: 20.01.2010 15:46 |
Co do chmurki to można wprowadzić limit oceniania postu do 2tyg. Starszych postów się nie będzie dało oceniać... Post na karę to tylko napis można wprowadzić napis np."Bezsensowny post" ,żeby tylko było wiadomo ,że jest bez sensu... A do grupy to się kieruje... Np.VIP'i mogli rozdać więcej reputacji dziennie itp.Moderatorzy ,żeby też mogli więcej bo tym grupą to potrzeba... A co do multikont to na mojej stronie nie pozwalam na zakładanie i od razu osoba dostaje bana ,gdy tylko to zobaczę... |
|
|
aldzik |
Dodany dnia 01.08.2010 11:46:56
|
Przedszkolak Postów: 76 Pomógł: 1 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 11.01.2008 14:04 |
No to już byłoby lepsze. Hmm a co to da że post bezsensu? Nie lepiej taki post po prostu usunąć? No chyba, że ma być tak tylko oznaczony po to żeby potem wiedzieć że on do usunięcia. A niby dlaczego inni mogliby rozdawać ich więcej? hmm to by było nie sprawiedliwe z tego względu że jeżeli post jest pomocny dla mnie to chce muza to podziekować, a gdy limit sie wyczerpie to mam czekać do jutra? Mi coś w tym wymyślonym modzie nie pasuje, nie lepiej byłoby liczyć reputację na podstawie modu pomógł? Np. Masz przycisk "pomógł mi ten post" i jak ktoś kliknie to dolicza mu punkty reputacji. A co do ujemnych punktów to już ciężej coś lepszego wymyślić np. Mogliby je dawać tylko członkowie ekipy tzw moderatorowie |
|
Przejdź do forum: |