ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
System reputacji
adi2
Witam!
Mam taki pomysł na system reputacji. Smile
Każdy ,by mógł wystawić komuś plusa(+) ,albo minusa(-).
Dodatkowe funkcje:
-Limit wystawiania plusów/minusów na dzień.Ustawiane w panelu admina...Oddzielnie SA,Admin,User+Możliwość dodania własnych grup i ustawienia im limitów. Smile
-Wysłanie do usera PW o otrzymanej reputacji(Możliwość wyłączenia w edycji profilu/PA)
-Pokazywanie w profilu ile user ma reputacji
-Po osiągnięciu +10 reputacji w poście wyświetla się napis "Post na medal!".
-Po osiągnięciu -10 reputacji w poście wyświetla się napis "Post na karę!".
-Pod/nad postem wyświetla się napis ile user dostał za ten post reputacji ,jeśli 0 nie wyświetla się.
-Po najechaniu na ilość reputacji pojawia się chmurka w ,której piszę kto dał minusa ,a kto plusa.
I to tyle Smile
Mam nadzieję ,że da się zrobić i ,że ktoś zrobi Smile

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 19:54:08
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
aldzik
Mam pytanie do Ciebie kolegeo @adi2.
Jaki w tym sens? Większość założy 2 konto i bedzie reputację sobie nabijać(oczywiście jeżeli za tą reputację będą np nagrody itp.)

-Po najechaniu na ilość reputacji pojawia się chmurka w ,której piszę kto dał minusa ,a kto plusa.

A co będzie po roku?? wyświetli się jedna wielka chmura?

-Po osiągnięciu -10 reputacji w poście wyświetla się napis "Post na karę!".

Dlaczego uzytkownicy mają decydować o tym że dany użytkownika ma dostać kare? Dziwne.
-Limit wystawiania plusów/minusów na dzień.Ustawiane w panelu admina...Oddzielnie SA,Admin,User+Możliwość dodania własnych grup i ustawienia im limitów.

Limit dla całej grupy? Czy dla użytkownika grupy?
To tylko twoja propozycja, a ja zadaje pytaniaSmile

728x901111.jpg

www.p-gry.pl
adi2
Co do chmurki to można wprowadzić limit oceniania postu do 2tyg. Starszych postów się nie będzie dało oceniać...
Post na karę to tylko napis można wprowadzić napis np."Bezsensowny post" ,żeby tylko było wiadomo ,że jest bez sensu...
A do grupy to się kieruje...
Np.VIP'i mogli rozdać więcej reputacji dziennie itp.Moderatorzy ,żeby też mogli więcej bo tym grupą to potrzeba...
A co do multikont to na mojej stronie nie pozwalam na zakładanie i od razu osoba dostaje bana ,gdy tylko to zobaczę...

aldzik
No to już byłoby lepsze.
Hmm a co to da że post bezsensu? Nie lepiej taki post po prostu usunąć?
No chyba, że ma być tak tylko oznaczony po to żeby potem wiedzieć że on do usunięcia.
A niby dlaczego inni mogliby rozdawać ich więcej? hmm to by było nie sprawiedliwe z tego względu że jeżeli post jest pomocny dla mnie to chce muza to podziekować, a gdy limit sie wyczerpie to mam czekać do jutra?
Mi coś w tym wymyślonym modzie nie pasuje, nie lepiej byłoby liczyć reputację na podstawie modu pomógł?
Np. Masz przycisk "pomógł mi ten post" i jak ktoś kliknie to dolicza mu punkty reputacji. A co do ujemnych punktów to już ciężej coś lepszego wymyślić np. Mogliby je dawać tylko członkowie ekipy tzw moderatorowieSmile
728x901111.jpg

www.p-gry.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl