Zobacz temat
Brak automatycznego łamania linii na forum
|
|
Rorter |
Dodany dnia 20.07.2010 10:23:56
|
Przedszkolak Postów: 10 Data rejestracji: 20.07.2010 10:19 |
Witam! Kilka dni temu zainstalowałem php-fusion, potem w kodzie ustawiłem stałą szerokość, wszystko działa pięknie, ale dziś zająłem się forum. Chodzi o automatyczne łamanie linii na forum, do póki nie postawie entera to tekst będzie pokazywany w 1 linii i część tekstu, która wychodzi poza strone zostanie ucięta. LINK: http://www.eterni...d=1#post_1 Proszę o pomoc, szukałem w google, ale tam nic nie piszą, jak już to do wersji 6, lub odnośnie artykułów lub newsów, ale tam działa u mnie normalnie łamanie linii. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 18:55:44
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
piterus |
Dodany dnia 20.07.2010 10:51:16
|
Bywalec Postów: 490 Pomógł: 33 v7.02.07 Data rejestracji: 19.12.2005 09:29 |
Hmm... A czy w języku polskim są taki długie słowa, które powodują rozchodzenie się układu strony? Przełamanie linii następuje przy pierwszym pustym znaku(spacja) od granicy wyznaczonej dla tekstu. "Enter" służy do tworzenia nowej linii bez względu na położenie w poziomie. To tak gwoli wyjaśnienia różnicy. A jak chcesz by Ci łamało długaśne zlepki znaków to przypatrz się jak to jest zrobione w shoucie. Tam po kilkunastu znakach jest wrzucany znak nowej linii. Często to może powodować dziwnie wyglądające posty, bo są one na połowę długości wyznaczonej przez linię tekstu. Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...
|
|
|
Rorter |
Dodany dnia 20.07.2010 16:44:51
|
Przedszkolak Postów: 10 Data rejestracji: 20.07.2010 10:19 |
Rozumiem, że zlepków nie rozdzieli, wręcz wydaje mi się to logiczne, ale w temacie na stronie do której link podałem, jest także ciąg wyrazów oddzielonych znakiem spacji. Mimo to, nie łamie ich (ciąg ten jest dłuższy od ciągu znaków bez spacji, aby zabrał więcej miejsca i łamanie było widoczne). Ale już nieważne, bo błąd ten pojawiał się przy włączonych panelach bocznych, co zabierało zbyt dużo miejsca w sekcji środkowej i powodowało problemy. Edytowane przez konto usuniete dnia 20.07.2010 22:44:44 |
|
Przejdź do forum: |