Zobacz temat
System dodawania absolwentów do bazy mysql
|
|
nmpministranci |
Dodany dnia 02.07.2010 10:47:04
|
Początkujący Postów: 135 Pomógł: 1 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 18.11.2007 08:08 |
Witam wszystkich forumowiczów. Zaczęły się wakacje więc pojawiło się troszkę więcej możliwości i wolnego czasu. ;) Postanowiłem kolejny raz podjąć się zadania zrobienia prostej, ale funkcjonalnej "bazy absolwentów" na stronie szkolnej. Muszę przyznać, że męczę się z tym dość długo, lecz rezultatów niestety brak. :| Dzięki pomocy użytkowników @belpher i @lomsckw już do czegoś doszedłem. Otóż poniżej w załączniku dodaję skrypt w postaci wtyczki na takową bazę. Problem zaś polega na tym by zwykły laik mógł dodawać nowych absolwentów z poziomu strony bez konieczności ingerencji w bazie mysql. Chodzi o dorobienie swoistego, bardzo prostego panelu dzięki któremu można by dodać absolwenta po nazwisku i imieniu, a także wpisać rok ukończenia szkoły. Idealnie byłoby też gdyby admin lub moderator mógł wybrać z rozwijanej listy czy był to gimnazjalista czy też licealista. B) Poniżej zamieszczam logikę działania jak dotychczas stworzonej bazy: 1. Plik wrzucamy do folderu infusions 2. Następnie instalujemy wtyczkę. 3. Oraz w nawigacji dodajemy odpowiedni link: Rozwiń Kod źródłowy HTML 4. Tworzymy w bazie mysql odpowiednią tabelę: Rozwiń Kod źródłowy MYSQL 5. Dodajemy do tej tabeli absolwentów np.: Rozwiń Kod źródłowy MYSQL Myślę, że odzwierciedliłem całą sprawę w sposób prawidłowy. Proszę Was koleżanki i koledzy o pomoc. Będę bardzo wdzięczny. :D Administrację zaś przepraszam za wszystkie niedociągnięcia w temacie. Zapewniam, że szukałem rozwiązania problemu, ale nic rewolucyjnego nie znalazłem. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie, Krzysiek
nmpministranci dodał/a następującą plik:
Edytowane przez nmpministranci dnia 02.07.2010 10:52:44 Born to be Wild.
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 20:33:56
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |