ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zapisywanie-logowania użytkowników na stronę
konto usuniete
Witam!
Dzisiaj robiąc "Porządki" w grupach na mojej stronie pomyślałem o tym, że przydałaby się możliwość posiadania wglądu ile razy w miesiącu dany użytkownik się logował na stronę.
Więc moje zapytani, czy jest to możliwe? Jeśli tak to czy ktoś podjąłby się z Was stworzenia czegoś takiego ?
Chciałbym aby w takie informacje miał możliwość Super Administrator lub grupa wyznaczona przez niego.
Byłby to moim zdaniem przydatny dodatek.
Za każdą odpowiedź bardzo dziękuję.
Pozdrawiam. Smile

PW od moderatora:
  1. Odświeżenie Tematu - Pieka 27.05 - 08:06

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 21:37:34
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Matts
Ja zrobiłbym to tak, utworzyłbym nową tabelę np logowania. W czasie logowania zapisałbym dane do bazy (data, id użytkownika). Potem zapytanie do bazy, aby skrypt odnalazł logowania danego użytkownika w danym miesiącu i pokazałbym ich ilość. Każdy może zrobić po swojemu. Smile

http://plaq.pl
konto usuniete
@Matts, heh łatwo pisaćGrin Twoje cenne wskazówki, czekam zatem na pomoc szanownych kolegów Wink

eldiablo
@foxi pomyśl teraz jak tak w każdym miesiącu (nie wiem ile masz użytkowników) powiedzmy 400 osób będzie się logować po klikadziesiąt razy w miesiącu + niektórzy kilka razy w ciągu dnia (wyloguj/zaloguj) to tabela logowań zdeczka spuchnie, a zasoby serwera zmarnowane :) Trochę to zbędne i ciężko znaleźć takie "cosik"... częściej - "ostatnie logowanie" "ostatnia wizyta/aktywność"

Nie jest to co prawda pomysł na zapis ile razy w danym miesiącu ktoś się logował, ale pomysł na zliczanie ile razy się logował (ogólnie) :) -> wzorem newsów i ich "ilość czytań", dodać do formularza logowania zapytanie jak w newsach:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

gdzie zamiast id newsa będzie pobierać id użytkownika, dodać pole do tabeli user np: "ilosc_logowan" i zbiera nam ile razy się logował. :D

Lub wzorem komentarzy, utworzyć osobną tabelę, gdzie zamiast treści komentarza i nicka zapisze nick i aktualną datę logowania + później pozostaje już tylko zliczanie wedle loginu/nicka.

EDIT

Zrobiłem to tak:
W pliku cookie_include.php tam gdzie jest:

Dodałem dodatkowe dbquery i wygląda to tak:

W bazie dodałem tabele -> fusion_logowania z dwoma polami

I zlicza elegancko każde logowanie z uwzględnieniem id użytkownika.
Nie mam zbytnio czasu, więc nie bawiłem się już w wyświetlanie tych logowań -> może na przykładzie "archiwum newsów" ?? Zamiast id i datestamp newsów -> id i data logowania i otrzymamy logowania rozdzielone na lata i miesiące.
Edytowane przez eldiablo dnia 27.05.2010 12:33:43

http://dropdire.pl
Morix
A czy też nie prostszym rozwiązaniem byłaby wtyczka User Control Center? Tam masz wgląd w ostatnie logowanie userów i możesz nimi zarządzać. Wtyczk ma też inne bardzo dobre funkcje. W tym temacie http://www.php-fu...d_id=21132 masz wszystko opisane. ;D
"W życiu piękne są tylko chwile." Wink
Pomogłem? Wciśnij pomogl.jpg ;P

konto usuniete
Prawie dobre.. prawie! Bo chodzi o to, że chciałbym mieć dostęp do wszystkich logowań użytkownika, nie tylko ostatniego, na przykład z podziałem na miesiące, klikając na np Czerwiec widzę ile razy czy też w jakich dniach dany użytkownik się logował.

Reyn
Nie wiem czy to pomoże ale na forum jest coś takiego jak Wooya Web Stats.

Pozdro!

piterus
Ale WWSP nie pokazuje ilości logowań, tylko ewentualna aktywność na stronie, która nie zawsze się pokrywa z rzeczywistą aktywnością użytkownika Smile

tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

konto usuniete
@Reyn No właśnie to nie pomorze... Czekamy dalejWink

eldiablo
@foxi89 sprawdzałeś kod który Ci podałem ??

Zapisuje piknie wszystkie daty logowań poszczególnych użytkowników, wystarczy dodać wyświetlanie tych logowań wedle miesięcy czy lat.

http://dropdire.pl
konto usuniete
@eldiablo No niestety, nie wiem jak go zastosować, ale będę próbował;D

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl