ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Wtyczki i Modyfikacje
szer
Witam. Razem z kumplem (Jaro16) Założliśmy FusionMC (Fusion Modification Center). Nasz projekt ma za zadanie pisać wtyczki i modyfikacje do Fusiona.

Na stan dzisiejszy napisalismy 7 Modyfikacji i Wtyczek. Wypisze je tutaj i krótko opisze:

1. Advanced Download
- Zmieniony Wygląd
- Ułatwiona orientacja po kategoriach
- Zamieżamy dorobić Podkategorie
- Wersja: 6.00.3xx

2. Advanced Articles
- Zmieniony Wygląd

3. Advanced Weblinks
- Zmieniony Wygląd

4. Redakcja
- Baza Danych Redaktorów
- Zarządzanie z Poziomu PA
- Łatwa konfiguracja
- Wersja: 6.00.xxx

5. Archiwum Newsów
- Dostosowanie do v. 6.00.3xx
- Werjsa: 6.00.3xx

6. Księga Gości
- Antyspamowa
- Zmieniony Wygląd (Poprawki)

7. GG & Tlen Mod
- Zamienia komunikatory AIM, MSN, Yahoo na GG, Tlen, Skype
- Dodaje Ikonki Statusów
- Ikonki także na Forum

Wtyczki i modyfikacje mozna pobrać na stronie FusionMC. Wszystkie błędy prosimy zgłaszać Wink. Szybko porawimy i udostępnimy nowszą wersje
Edytowane przez szer dnia 25.12.2005 20:42:52

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 07:50:43
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
SebaZ
no wiekszosć to tylko kosmetyka (zmiany wygladu) a część już dawno istnieje
- choć na początek i tak nieźle Wink
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

szer
Heh narazie tak. Ale już pracujemy nad Powitaniem dla danej grupy użytkowników. Admini, Userzy i goście będą mogli mieć inne powitania. Ogólnie mamy dużą liste modów i Infów do zrobienia Wink

Flux
Dzięki SebaZ! Smile Początki zawsze są trudne zwłaszcza gdy praktycznie się nie ma pojęcia o PHP. Pfft Dlatego na razie zmiany są głównie kosmetycze i optymalizujące, choć są już poważne plany i nieoficjalnie powiem, że pierwsze poważne modyfikacje już powstają (i na dodatek działają! Pfft).

Pozdro! Wink

www.jarolab.na11.pl
szer
0k0 Wypuścilismy kolejną wtyczke.

Advanced Welcome Panel
- Możliwość ustawienia powitania dla: Adminów, Userów, Gości
- Zarządzanie z Poziomu PA
- Gdy powitanie nie jest ustawione to wskakuje podstawowe powitanie.

Jeśli zostanie znaleziony jakiś błąd lub jakiś problem będzie to bardzo prosimy napisać. Chętnie poprawimy i pomożemy Wink
Edytowane przez szer dnia 25.12.2005 20:40:20

Dytryk_z_Bern
Ciekawa i chwalebna inicjatywa, ale niestety nie można reklamować zbyt intensywnie swoich stron na supporcie - tak mówi netykieta Sad Jestem zmuszony zamknąć temat, ale naprawdę szczerze życzę powodzenia, w razie dalszego rozwoju link do strony może pojawi się w Stronach Tematycznych, a nasza współpraca będzie owocna Smile Pozdrawiam.
Digital Youth Trained for Rational Yelling and Killing

http://www.rzasnia.net
Pieka
@Dytryk - wybacz, ale moze jednak zrobimy troszke inaczej Grin

Panowie: temat zostal przeze mnie otwarty, ale:

1. Maja zniknac i juz wiecej sie nie pojawiac tego typu rzeczy:
Zapraszam na naszą strone w celu pobierania.
Pobierz: KLIK!

2. Prosze zmienic nazwe tematu, bo ta stanowi reklame.

Jesli zgadzacie sie na te drobne zmiany, to zapraszam do chwalenia sie swoimi dokonaniami Smile

Osobiscie gratuluje.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
szer
@Dytryk - Sorka. Jak sięprogramuje cały dzień to się zapomina o zasadach. Faktycznie źle zrobiłem i nie powinienem niepostepować według regulaminu

@Pieka - Wielkie dzięki Wink Mam nadzieje że zmiany jakie wprowadziłem są wystarczjące. Jesli nie to szybko musisz napisać Wink

Teraz OK Smile /Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 25.12.2005 23:05:05

SebaZ
heh, ale lizusostwo PfftPfft

a wracając do sprawy:
Advanced Welcome Panel - było tak od razu. Myślałem że pokusicie się o napisanie czegoś co zapodawać będzie dla każdego nowego usera PW, informację właśnie w panelu powitalnym i na przykład w opcji przenosiło na stronę załóżmy z regualminem (ta strona mogłaby być konfigurowalna Wink. Dobre ale może być lepsze Pfft (jak narazie to 4 instrukcje warunkowe wyświetlające zależnie od poziomu dostępności jakiś tekst pobierany z bazy jedną linijka kodu)
Takie jest moje pierwsze wrażenie, spodziewałem się więcej widząc
Ale już pracujemy nad Powitaniem dla danej grupy użytkowników. Admini, Userzy i goście będą mogli mieć inne powitania
a tu okazało się bardziej konfigurowalnym tylko panelem powitalnym :/:/

Hehe, żeby nie było że jestem zły. Nie martwcie się ja zawsze krytykuję dobre rzeczy Wink Bo co jest dobre zawsze może być lepsze..

Good WORK !
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

Flux
SebaZ - To, że krytykujesz to właśnie dobrze, bo człowiek uczy sięna błędach. Zanim nauczymy się pisać na Twoim poziomie to "trochę" czasu minie. Wink W każdym bądź razie dziękujemy za zainteresowanie. A najnowsza modyfikacja szera to dopiero początek jej rozwoju. Smile Zauważ, że PHP i MySQL nie da się nauczyć w 1 dzień (tak, dopiero jeden dzień piszemy na ostro).

Pozdro! Wink

www.jarolab.na11.pl
SebaZ
tak naprawdę ja się ucze cały czas - ja wam poprostu podrzucam pomysły żeby lepiej rozwiżac to co już macie, bo nie chcę wam pomysłów podbierać - a przyznać musze że ostatnio nie mam pomysłu na nic :/:/ i tak nic nie robię :/

Dytryk_z_Bern
@Pieka tak na prawdę chodziło właśnie o linki... same próby modyfikacji - ok. I w takich momentach ZAWSZE możecie mówić nawet o drobnych modyfikacjach... pozdrawiam Smile
Digital Youth Trained for Rational Yelling and Killing

http://www.rzasnia.net
Flux
Dzięki za wsparcie SebaZ! Wink Mam jednak małą prośbę. Czy ktokolwiek mógłby mi pomóc w konfiguracji domeny? Ni czorta nie mogę jej skonfigurować. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale to domena z rozszerzeniem .be Jeżeli ktokolwiek może mi pomoć proszę o kontakt (w jakiejkolwiek formie).

Pozdro! Wink

www.jarolab.na11.pl
SebaZ
zapraszam do mnie na gg :]

zapewne musisz ustawić dns'y a taka zmiana potrafi trwać do 48godzin choć najczesciej tylko kilka godzin, bo z reguły resetują dnsy o 24.00

szer
Hmmmm wczoraj poprawiłem działanie tego Advanced Welcome Panel. Wersja 1.00 nie działała w 100%. SebaZ dzięki tobie zajżałem w kod a dzięki Jaro'wi poprawiłem problem. Skrypt raczej powinien działać w 100%. A co do podsuwania pomysłów to zobacze co się da zrobić Wink

Kolejna Wtyczka wyszła Smile. Są to statystyki na forum. Nie trzeba edytować całych plików. Wystarczy w pliku forum/index.php na końcu zaincludować plik statsy.php które wcześniej wrzuciliśmy na serwer. Na forum wyświetlą sięstatystyki któr pokażą nam:
Ilość Postów w Ilości Tematów
Ilość Zarejestrowanych Użytkowników
Ostatnio Zarejestrowanego
Ilości Osób OnLine : : Ilość Użytkowników, Ilość Gości
Wypisuje Użytkowników Online
Pokazuje Legende: @Gł. Admini, ^Admini, ~Userzy.

W miejscu gdzie są pozaywane osoby OnLine są oni wyszczególnieni kolorami co pokazuje nam do jakiej grupy użytkowników się zaliczają Wink
Edytowane przez szer dnia 26.12.2005 15:04:17

Flux
Ja chcę tylko zakomunikować, iż aktualizacja strony dobiegła końca. Możecie się już spodziewać nowych modyfikacji i wtyczek w najbliższym czasie. Smile Więcej informacji znajdziecie na samej stronie.

Pozdrawiam! Wink

www.jarolab.na11.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl