Zobacz temat
Instalacja forum SMF na tym samym hoście co PFv7
|
|
Angius |
Dodany dnia 19.04.2010 12:34:21
|
Przedszkolak Postów: 74 Ostrzeżeń: 4 Data rejestracji: 17.03.2010 19:12 |
Mam mały problem z zainstalowaniem silnika Simple Machines Forum... Chciałem połączyć to forum z moją stroną w php-fusion, więc próbowałem zainstalować SMF na tym samym hoście (cba). Niestety, jest tam limit tylko jednej bazy danych... Próbowałem założyć bazę na innym hostingu (prv), ale instalator nie chce się z nią połączyć. I tutaj pytania: 1. Czy jeśli zainstaluję SMF na innym hoście, to da się za pomocą jakiejś wtyczki i panelu wyświetlać informacje o nowych postach? 2. Jeśli nie, to czy mogę podpiąć forum pod tą samą bazę, co stronę? Z góry dzięki za odpowiedź ^^ PW od moderatora:
Edytowane przez Pieka dnia 19.04.2010 12:42:44 //Angius
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 19:47:04
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 19.04.2010 12:47:09
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Mozesz instalowac na jednej bazie z PHP-Fusion. SMF z pewnoscia posiada inny prefix, wiec nawet zapomniawszy go zmienic w zasadzie niczym nie ryzykujesz. Podaj te same dane, co w przypadku PF. Odnosnie pozostalych rzeczy, o ktore pytasz: http://www.php-fu...p;chars=50 Edytowane przez Pieka dnia 19.04.2010 12:48:00 Jestem jaki jestem
|
|
|
Angius |
Dodany dnia 19.04.2010 13:09:17
|
Przedszkolak Postów: 74 Ostrzeżeń: 4 Data rejestracji: 17.03.2010 19:12 |
Dzięki za pomoc ^^ Przy takiej ilości pewnie nie zrobi to różnicy, ale kliknę "pomógł" :) Edit: Teraz mam problem zgoła innego rodzaju... Nie da się dodać żadnego postu ani tematu :/ Zamiast szybkich BBcode i przycisku wysłania, czy czegotam mam tylko yyyyyyyyyyyyy... Jeśli miał ktoś coś podobnego, to proszę o pomoc :) Edit: Postanowiłem nie męczyć się już z Simple Machines Forum (Simple... Taa...) i zainstalować stare, dobre phpBB3 :) Niestety, albo jestem kompletnym beztalenciem webmasterskim, albo wszystkie skrypty i bazy danych sprzysięgły się przeciw mnie, bo nie mogę zainstalować tego forum na tej samej bazie, co PF7 :@ Mój problem polega na tym, że nie mogę za nic zainstalować skryptu forum na etapie podawania danych do bazy. Wpisuję hasło, użytkownika, etc. a forum nie chce się zainstalować. Da radę to zrobić tylko po wybraniu opcji, ze baza danych to SQLite, a na cba jest MySQL... Nie wiem, może wpisuję dane w złe pola... Hosting mam na cba.pl i nazwy danych, które otrzymałem to: A dane jakich wymaga instalator to: Na oficjalnym supporcie phpBB3 w tutorialu o instalacji jest tylko jak wszystko wrzucić na serwer, a to akurat jedno dobrze mi idzie :) Jeśli ktoś wiedziałby jakie dane gdzie powstawiać, byłbym wdzięczny :D Edytowane przez Angius dnia 20.04.2010 14:11:10 //Angius
|
|
Przejdź do forum: |