ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Dodanie opcji wykonania kopii strony do weblinks.php
bynio
Zaznaczam że nie próbuję obecnie tego robić, ale wydaje mi się że przydatna byłaby taka funkcjonalność.

Otóż, sporo osób używa Fusiona jako prywatna baza wiedzy. M. in. używana jest baza linków do innych stron. I tu widziałbym możliwość zrobienia lokalnej kopii strony do której prowadzi link. Nie wiem jak to wykonać od strony technicznej ale od strony użytkownika powinno być 2 dodatkowe przyciski przy linku. "Zrób kopię strony" oraz "Kopia". Przy kliknięciu "Zrób kopię strony" skrypt wykonałby archiwum strony w formacie .mht lub innym, po kliknięciu "Kopia" Strona ta byłaby wysyłana lokalnie a nie z serwera na którym leży.

Po co to.... otóż często się zdarza że strona która mnie interesuje jest często niedostępna lub modyfikowana. Nie piszę już o wersjonowaniu kopii stron, wystarczy możliwość zrobienia jednej kopii do której będę miał zawsze dostęp.
Wiem że można to robić ręcznie, ale coś takiego w Fusionie byłoby wygodniejsze i pozwoliłoby zachować większy porządek w naszej bazie danych.

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 14.04 - 09:32

Edytowane przez bynio dnia 16.04.2010 14:34:12

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 23:19:41
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
eldiablo
Chodzi Ci o automatyczne tworzenie kopii każdej strony której odnośnik masz w dziale weblinks ??

wydaje mi się że przydatna byłaby taka funkcjonalność.

Oj nie wydaje mi się, raz że nie zrobisz kopii MySQL bez dostępu, dwa że co najwyżej zrobi zrzut stron w html, a i to nie zawsze działa tak jak trzeba. Bez dostępu do bazy i ftp, kopia będzie taka sama jak byś na danej stronie dał "zapisz stronę jako" w przeglądarce - nijaka i niekompletna.

Nawet archive.org nie jest w stanie wykonać dobrych kopii a przecież tylko do tego stworzono ten projekt, ale może na nim można by się jakoś oprzeć albo na archiwum google ??

http://dropdire.pl
bynio
Ale ja nie chcę aby skrypt dogłębnie się interesował stroną. Forma jak w opcji IE "zapisz stronę jako" i opcja "Archiwum strony .mht" jest w zupełności wystarczająca aby pobrać treść strony + obrazki. I o to chodzi, funkcjonalność strony byłaby dostępna na oryginalnej stronie, a ja chciałbym jedynie aby zawartość html podstrony została zapisana tak na wszelki wypadek....

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl