ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zmiana domyślnego wyglądu newsów
ArkaGdynia
Witam wszystkich i proszę o pomoc w zmianie domyślnego wyglądu Newsów w Panelu na stronie news.php
Zacznę od początku co do tej poru udało mi się zrobić.
Więc utworzyłem nowe pole w pliku administration/news.php nowy wygląd to :
t2.pixhost.org/thumbs/794/2214649_news_pa.png
Jak widać dodano nowe pole news_obrazek w tym polu zapisywany jest adres do obrazka.

Nowy panel Newsów maiłby wyglądać tak:
t2.pixhost.org/thumbs/794/2214648_news.png
I właśnie nie wiem jak to zrobić żeby mniej więcej tak wyglądało jak na rysunku powyżej.
Właśnie ten panel miałby przejść mały lifting.

Po kliknięciu na czytaj więcej miała by się wyświetlić strona o standardowym wyglądzie czyli:
t2.pixhost.org/thumbs/794/2214659_news_rozszerzony.png

Wiem, że trzeba zmodyfikować plik news.php ale próbuje to zrobić od dłuższego czasu ale nie potrafię proszę o pomoc będę bardzo wdzięczy.
Mój polik news.php wygląda następująco:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Plik administration/news.php:

Dziękuję z góry.
Edytowane przez Pieka dnia 15.03.2011 20:34:33
Jeśli pomogłem kliknij:help.png

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 16:41:44
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Rafee
A plik themes.php można zobaczyć?
Edytowane przez Pieka dnia 27.11.2010 00:10:47

ArkaGdynia
Oczywiście plik themes.php

Ale wydaje mi się ze nie trzeba nic zmieniać w tym pliku ale sam zobacz :)
Edytowane przez ArkaGdynia dnia 05.04.2010 12:33:18

karoldinho
Ja tak samo się z tym męczę (napisałem nawet post z prośbą o pomoc, troszkę inaczej sformułowany i w temacie o przyklejaniu niusa, ale zamysł podobny). Rozwiązanie twojego problemu byłoby rozwiązaniem mojego.

Przeglądałem 3 pliki theme.php, news.php i theme_functions_include.php i w każdym kodzie przewija się to samo "N" i "Y" - zdefiniowanie pierwszej strony i rozwinięcia...

Szedłem tym tropem i zmodyfikowałem sobie jeden element który jest widoczny na głównej stronie, a w rozwinięciu już nie:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Jest to obrazek, a modyfikacja została zrobiona w pliku theme_functions_include.php. Funkcję tą wywołałem w theme.php z pomocą:

Przyglądnij się tej linijce:

I teraz mamy podstawy (przynajmniej mi się tak wydaje) do tego by próbować przypisać to do funkcji wywoływania elementów niusa. Pokombinuj ze zmiennymi i definicją N, Y. Ja kombinuję ale mi nie wychodzi, nie wiem czy dobrze kombinuję ale zawsze szukam prostych rozwiązań i to mi się wydaje bardzo logiczne :D powodzenia, może udało mi się Ciebie nakierować i "wpadniesz na coś po drodze..."
Edytowane przez karoldinho dnia 05.04.2010 21:58:29

ArkaGdynia
Ok kolego zobaczę co da się z tego zrobić. Myślałem żeby może zrobić coś podobnego jak obrazek kategorii u mnie jest on po prawej stronie zamiast po lewej bo sobie zmieniłem. Tylko wiadomo zamiast obrazka kategorii pokazywał by się obrazek z mojego pola ale też nie wiem jak to zrobić. W ogóle te za Panel Newsów odpowiada kilka plików w których trudno się połapać. Proszę nadal o fachową pomoc. Ta modyfikacja jest mi bardzo potrzeba chyba nie tylko mi by się przydała.

SpaRR
Witam. ja mam nieco inną sytuację. O wiele mniej skomplikowaną. Mam 3 newsy, jest jeden duży, czyli główny oraz dwa niżej - mniejsze. Dobrze prezentowałby się układ: główny i duży news z lewej i z 10 małych (skróty do treści rozszerzonej) z jego prawej strony. Przedstawię to na obrazkach.

W chwili obecnej:
iv.pl/images/41460271039800681262.jpg
Po modyfikacji:
iv.pl/images/50932437342161070698.jpg

Mógłby ktoś to wykonać? Ja już wiele razy próbowałem, ale niestety moje próby kończą się porażką.
Edytowane przez SpaRR dnia 27.11.2010 00:21:55

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl