ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Dynamiczne przeglądanie newsów
grackon
Witam. Koledzy jak zrobić taki efekt z newsami jak na stronie www.futbolmaniak.net ?? Chodzi mi o możliwość dodania zdjęć do newsa i żeby trzy ostatnie newsy przewijały się w taki sam sposób jak na podanej stronie oraz aby pod newsem był tytuł newsa, w który można kliknąć i wtedy przechodzi do "czytaj więcej".

Edit: futbolmaniak.net padł ... więc teraz już nikt nie zobaczy o co mi chodziło :/
Edytowane przez grackon dnia 22.02.2010 08:23:36

Wścibski Gość
Dodany dnia 26.11.2024 00:46:55
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
eldiablo
A może ... lub ....

Sam efekt jQuery? to łatwo znaleźć ta strona co podałeś to jest na silniku PHP-Fusion, więc albo jest gdzieś taki skrypt (może i na tym forum) lub kilka przykładów złączone w taki oto efekt.

Sprawa druga to musisz poszukać modyfikacji news.php od strony panelu administratora lub przyglądnąć się jak to zrobiono w PHP-Fusion V7.01 (nadal chyba BETA ?) którego można pobrać tutaj, bo bez tego się nie obejdzie, aby dodać zdjęcia do rotatora, a na sam koniec skrypt rotacji.

http://dropdire.pl
jantom
v7.01 cały czas jest jako Alpha. Oficjalna Beta najprawdopodobniej będzie ogłoszona.

Myślę, że można obejść się bez modyfikowania panelu administracyjnego, tylko trzeba by było zastosować żelazną dyscyplinę przy nazywaniu plików graficznych mających ilustrować newsa, np. jakis_prefix_id_newsa.jpg/png/gif. Wtedy i byłby automat, i obyłoby się bez większych modyfikacji.
Edytowane przez jantom dnia 09.02.2010 08:41:34

http://jantom.info
eldiablo
@grackon powinna Cię zainteresować ten infusion, przykład tutaj (nie sprawdzałem która to animacja - czy ta wyżej czy niżej).

@Jantom z tego co pisali na oficjalnej trwają testy beta wersji (trwa nabór na testerów) sam osobiście po sprawdzeniu tej paczki nie widzę aż tak wysokich lotów zmian Smile kilka udogodnień które trzeba było wprowadzać w kodzie + newsy z dodatkowym obrazkiem.

http://dropdire.pl
bladzioch
eldiablo - czy miałeś to może zainstalowane na swojej stronie ? Albo czy ktoś inny miał bo ja pobrałem wrzuciłem na stronkę i wyświetla się błąd. Musiałem to usunąć. Proszę o pomoc

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl