ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 44

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Jaki skrypt newslettera polecasz?
Gander
Witam szanownych użytkowników. Mam mały problem ze znalezieniem dobrego skryptu do wysyłania newslettera. Większość z tych, które przejrzałem mają podstawowe problemy z kodowaniem polskich znaków diakrytycznych, oferują wiadomości tylko tekstowe (plain text) lub mają inne kluczowe wady jak np. brak podziału zadania wysyłania i w związku z tym krytyczne zatrzymanie po 30 sekundach...

Od razu zaznaczam że nie interesują mnie skrypty pisane na PHP-Fusion, jedynie "samobieżne" skrypty, z własnym core, bazą i logowaniem. Mogą też być usługi, czyli udostępnianie mailingu na serwerze, ale powiedzmy sobie otwarcie żadne takie darmowe, co doklejają sobie reklamy - płatne rozwiązania też są interesujące.

gander.solutions
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 00:51:42
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Bochen
Polecam txtList newsletter mailing list, ze znalezieniem problemu być nie powinno. Instalacja prosta. Sam korzystam i maile wysyła do setek osób z raportem jeśli sobie życzysz na Twój mail. U mnie działa niezawodnie, więc mogę polecić, brak reklam oczywiście. Z kodowaniem znaków nie ma problemu, maile wysyłane mogą zawierać html, więc tworzyć można cuda i niewidy Wink
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!

www.webstudio.sdgp.pl
eldiablo
Kiedyś korzystałem z PHPList, dobry skrypt + bardzo! konfigurowalny ale w późniejszym etapie nie miałem czasu na wpisywanie nowych treści, przy próbie importu treści z kanału RSS, z niewiadomej przyczyny nie działał poprawnie lub wcale, nie pamiętam która to była wersja.

Obecnie korzystam z Feedburner'a, brak problemu z wysyłką, sam wysyła maile, konfiguracja tytułu itd. jest, mniej więcej statystyki są i oczywiście maile dopisane do naszej subskrypcji wraz z opcją usunięcia danego adresu. Jak nie wymagamy dużych możliwości dostosowania to feedburner wystarczy, oczywiście jedynie w przypadku importu z RSS.

Jeżeli nie ma to być import z RSS, polecam wymieniony na początku PHPlist, nie obciąża jakoś szczególnie serwera, rozbudowany, konfiguracja każdego aspektu wysyłki, ustalenie co jaki czas i kiedy ma być wysyłka oraz w jakich odstępach, na początku wymaga nieco "odnalezienia się w nim" ale później jest już z górki.

Do wysyłanych maili dodaje swoje logo na dole.. małe logo (button) Smile

http://dropdire.pl
Gander
Dziękuję serdecznie, już testuję wspomniane pakiety. Przypomniało mi się że mile widzianym elementem jest wysyłka przy pomocy zadań cron-a Smile

gander.solutions
eldiablo
@Gander coś tam jest na temat Crona, ale czy to to ? -> link (PHPlist)

Pełen spis dostępnych funkcji w PHPlist - http://www.phplis...
Edytowane przez eldiablo dnia 17.01.2010 17:18:35

http://dropdire.pl
Gander
Tak, faktycznie coś tam jest o tym.

PHPlist byłby prawie idealny do moich zastosowań, ale niestety konfiguracja jest zbyt chaotyczna a interfejs niedopracowany, bym mógł go efektywnie używać. Po wyborze polskiego języka kodowanie ustawiło się na ISO-8859-2, ale po wysłaniu wiadomości dostałem ją z definicją kodowania UTF-8, w związku z czym miałem krzaczki...

Chyba jednak napiszę dla siebie newsletter taki jaki potrzebuję...

gander.solutions
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl