Zobacz temat
Jaki skrypt newslettera polecasz?
|
|
Gander |
Dodany dnia 17.01.2010 13:20:13
|
Bywalec Postów: 720 Pomógł: 37 Data rejestracji: 22.05.2005 23:17 |
Witam szanownych użytkowników. Mam mały problem ze znalezieniem dobrego skryptu do wysyłania newslettera. Większość z tych, które przejrzałem mają podstawowe problemy z kodowaniem polskich znaków diakrytycznych, oferują wiadomości tylko tekstowe (plain text) lub mają inne kluczowe wady jak np. brak podziału zadania wysyłania i w związku z tym krytyczne zatrzymanie po 30 sekundach... Od razu zaznaczam że nie interesują mnie skrypty pisane na PHP-Fusion, jedynie "samobieżne" skrypty, z własnym core, bazą i logowaniem. Mogą też być usługi, czyli udostępnianie mailingu na serwerze, ale powiedzmy sobie otwarcie żadne takie darmowe, co doklejają sobie reklamy - płatne rozwiązania też są interesujące. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 00:51:42
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Bochen |
Dodany dnia 17.01.2010 14:10:56
|
Bywalec Postów: 380 Pomógł: 37 Data rejestracji: 18.03.2009 18:01 |
Polecam txtList newsletter mailing list, ze znalezieniem problemu być nie powinno. Instalacja prosta. Sam korzystam i maile wysyła do setek osób z raportem jeśli sobie życzysz na Twój mail. U mnie działa niezawodnie, więc mogę polecić, brak reklam oczywiście. Z kodowaniem znaków nie ma problemu, maile wysyłane mogą zawierać html, więc tworzyć można cuda i niewidy
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
|
|
|
eldiablo |
Dodany dnia 17.01.2010 14:28:19
|
Bywalec Postów: 671 Pomógł: 80 Data rejestracji: 13.07.2009 19:20 |
Kiedyś korzystałem z PHPList, dobry skrypt + bardzo! konfigurowalny ale w późniejszym etapie nie miałem czasu na wpisywanie nowych treści, przy próbie importu treści z kanału RSS, z niewiadomej przyczyny nie działał poprawnie lub wcale, nie pamiętam która to była wersja. Obecnie korzystam z Feedburner'a, brak problemu z wysyłką, sam wysyła maile, konfiguracja tytułu itd. jest, mniej więcej statystyki są i oczywiście maile dopisane do naszej subskrypcji wraz z opcją usunięcia danego adresu. Jak nie wymagamy dużych możliwości dostosowania to feedburner wystarczy, oczywiście jedynie w przypadku importu z RSS. Jeżeli nie ma to być import z RSS, polecam wymieniony na początku PHPlist, nie obciąża jakoś szczególnie serwera, rozbudowany, konfiguracja każdego aspektu wysyłki, ustalenie co jaki czas i kiedy ma być wysyłka oraz w jakich odstępach, na początku wymaga nieco "odnalezienia się w nim" ale później jest już z górki. Do wysyłanych maili dodaje swoje logo na dole.. małe logo (button) |
|
|
Gander |
Dodany dnia 17.01.2010 15:33:18
|
Dziękuję serdecznie, już testuję wspomniane pakiety. Przypomniało mi się że mile widzianym elementem jest wysyłka przy pomocy zadań cron-a |
|
|
eldiablo |
Dodany dnia 17.01.2010 17:16:59
|
Bywalec Postów: 671 Pomógł: 80 Data rejestracji: 13.07.2009 19:20 |
@Gander coś tam jest na temat Crona, ale czy to to ? -> link (PHPlist) Pełen spis dostępnych funkcji w PHPlist - http://www.phplis... Edytowane przez eldiablo dnia 17.01.2010 17:18:35 |
|
|
Gander |
Dodany dnia 17.01.2010 19:23:09
|
Tak, faktycznie coś tam jest o tym. PHPlist byłby prawie idealny do moich zastosowań, ale niestety konfiguracja jest zbyt chaotyczna a interfejs niedopracowany, bym mógł go efektywnie używać. Po wyborze polskiego języka kodowanie ustawiło się na ISO-8859-2, ale po wysłaniu wiadomości dostałem ją z definicją kodowania UTF-8, w związku z czym miałem krzaczki... Chyba jednak napiszę dla siebie newsletter taki jaki potrzebuję... |
|
Przejdź do forum: |