ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Masowe dodanie użytkowników
lomcskw
Witam :-)
Po pierwsze, to nie za bardzo wiem do jakiego działu wrzucić ten wątek, więc wybrałem miejsce zgodne z wersją PHP-Fusion, której używam http://www.lokw.e... .
(Pieka - bardzo serdecznie dziękuję za umieszczenie tematu we właściwym dziale)
Po drugie, problem jest na razie hipotetyczny, ale być może wkrótce trzeba będzie się z nim zmierzyć. Chodzi mi o masowe, automatyczne zakładanie użytkowników (około 150 kont). W samym cms-ie nie ma takiej możliwości (ja nie znalazłem), więc zastanawiam się, czy nie dałoby się tego zrobić w phpMyAdmin, przez zaimportowanie do tabeli users odpowiednio przygotowanego pliku tekstowego, np. takiego:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Taki plik można utworzyć w Excelu, a potem wyeksportować do pliku tekstowego i wykonać kod sql. Problem tylko jest z hasłami, bo one są jakoś tam kodowane. Może podpowiecie jak ten problem rozwiązać?
Serdecznie pozdrawiam, dziękuję za wszelkie konstruktywne wskazówki.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 23.11 - 11:17

Edytowane przez Pieka dnia 23.11.2009 12:58:08

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 10:18:22
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
eldiablo
Jeżeli to ma być jakaś baza klientów to lepiej poszukać jakiegoś infusiona który umożliwi taki spis.

Jeżeli chcesz przenieść userów z innego CMS'a wystarczy wyeksportować tabele "user" (czy jak się tam zwie) i dostosować do wymogów PHP-Fusion.

A z tymi hasłami to być może tak samo są kodowane jak PHP-Fusion. Więc z nimi w przypadku przenoszenie nie będzie problemu.

Jeżeli (tak wiem po raz trzeci jeżeli) rozchodzi się o tą bazę absolwentów to może niech sami się zarejestrują.

Edit:

Być może lub na pewno powinien zainteresować Twoją osobę poniższy odnośnik:

Member Mass Upload PHP Fusion v7
Edytowane przez eldiablo dnia 23.11.2009 12:06:11

http://dropdire.pl
kefirek
Wchodzisz w Panel administratora > Dodatkowe strony >
Zawartość strony: wklejasz ten kod
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Tytuł strony: wpisz co chcesz

I daj podgląd

Spowoduje to dodanie do bazy 150 nowych użytkowników o nazwie
Nazwa1 i haśle Nazwa1
Nazwa2 i haśle Nazwa2
Nazwa3 i haśle Nazwa3
Itd. Do 150
Edytowane przez kefirek dnia 23.11.2009 13:09:57

lomcskw
Jest to już jakiś pomysł, wyjaśnię, że nazwy użytkowników to konkretne nazwiska i imiona, ale na upartego wystarczy powtórzyć pojedynczy kod 150 razy, tylko trzeba podać za każdym razem zamiast "nazwa" konkretne dane, np. "kowalski-jan". A można zrobić to samo z phpMyAdmin wykonując kod sql, tylko już nie w pętli, a oddzielnie dla każdego usera. Oczywiście cały kod przygotować w pliku (np. Escelem) i wkleić.
No ale najważniejsze jest wiedzieć jak się zabrać to problemu i za to bardzo serdeczne dzięki.
Pozdrawiam :-)

nmpministranci
Witam.
Przyszło zmierzyć mi się z pewnym problemem. Otóż chodzi o to, że wspieram prace szkolnej strony. Założenia są takie, że dzielimy użytkowników na zewnętrznych i wewnętrznych. Użytkownicy wewnętrzni to uczniowie szkoły, których osobiście rejestruję. Wpisuję ich dane: imie, nazwisko, nazwę użytkownika oraz hasło. Jednak po rejestracji nie mogą oni już zmieniać imienia oraz nazwiska. Użytkownicy zewnętrzni to osoby nieznane nam po imieniu i nazwisku. I tutaj rodzi się problem. Rejestracja dwustu nowych uczniów pojedynczo jest niezwykle pracochłonna i uciążliwa. Dlatego też pragnę się Was zapytać czy jest jakaś możliwość rejestracji większej ilości użytkowników "za jednym zamachem". Czy można wysłać jakieś zapytanie do bazy, które wykona taką operację? Osobiście miałem już koncepcję rozwiązania tego problemu, lecz nie potrafię przejść problemu z hashowaniem haseł.
Bardzo proszę Was o pomoc i sugestie.
Pozdrawiam,
Krzysiek

P.S. Mam nadzieję, że dobrze wybrałem dział forum. Jest to propozycja i chyba dotyczy ogólnie wersji v7.

PW od moderatora:
  1. Usunięcie tematu - Drecha 08.09.2011 21:52
  2. Przeniesienie posta - Pieka 08.09.2011 22:05

Born to be Wild.Cool

niepale4.jpg

Drecha
Moim skromnym zdaniem istnieją ku temu dwie drogi:
1. Tak jak wspomniałeś, zapytanie, myślę, że plik odpowiadający za rejestrację dostarczy Ci potrzebnych informacji, w końcu musi tam być gdzieś gotowe zapytanie dodające użytkownika do bazy.

2. Można też stworzyć odpowiednią wtyczkę, ale to więcej zachodu.

Pozdrawiam.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 08.09.2011 22:05

nmpministranci
Dzięki chłopaki za odpowiedź. @Rafik89 nie wiem czy dobrze myśle, ale chciałem rozwiązać problem następująco:
1.Mam podane tylko imiona oraz nazwiska w dokumencie MS Word.
2.Kopiuje imiona do pliku imiona.txt, nazwiska zaś do nazwiska.txt.
3.Chciałem napisać sobie program w C++, który by mi wygenerował plik. Plik wyglądał by jak kopia tabeli fusion_users z bazy. Wyżej wspomniane pliki (punkt drugi) zostałyby oczywiście wczytane do mojego programu.
Tylko nie wiem co zrobić z hasłami.
Tak sobie to wyobraziłem.

PW od moderatora:

Born to be Wild.Cool

niepale4.jpg

Gander
Mam dwa rozwiązania tego zagadnienia:
1) Powielone formularze rejestracji użytkownika na jednej stronie w PA.
2) Przetwarzanie pliku CSV zawierającego odpowiednie dane.

Obie metody mogę wykonać na zamówienie w postaci wtyczki.

PW od moderatora:

gander.solutions
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl