ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Photo Dir Gallery
Henclerek
Witam.Posiadam wersje PHP-Fusion v6.00.206 .Po zainstalowaniu "Photo Dir Gallery" gdy do niej wchodze wyświetla się :

Table 'usr_act4225.fusion_pdg_settings' doesn't exist
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /srv/free/act4225/maincore.php on line 116
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /srv/free/act4225/maincore.php on line 121

Co mozna z tym zrobić by usunąć ten błąd? Z góry dziękuję za odpowiedz.

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 11:54:45
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
piteq
Czyżby serwer haa.pl?Przy instalacji nie utworzyło Ci tabeli z ustawieniami do galerii.Możesz utworzyć ją ręcznie poprzez wykonanie zapytania w PHP MyAdmin.Poniżej masz jej strukture.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Henclerek
Dzięki wielkie za pomoc.tylko gdzie mam to wpisać?Wybacz za głupie moze pytanie ale zupełnie się nie orientuje...

JazOOn
wejdz w panel admina - strony informacyjne i wklej to dodając znaczniki php - poniżej podaje ci kompletnie - czyli cały kod ze znacznikami php wygląda tak:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

wklej to w te strony informacyjne i kliknij na PODGLĄD

Henclerek
Po tych czynnościach wyświetla się :

Parse error: parse error, unexpected T_STRING in /srv/free/act4225/administration/custom_pages.php(71) : eval()'d code on line 2

piteq
Logujesz sie do PHP MyAdmin,po lewej stronie wybierasz baze (w Twoim przypadku usr_act4225),następnie w górnym menu klikasz na SQL,wklejasz to co podałem wcześniej,klikasz na przycisk wykonaj i gotowe.

Henclerek
Po wykonaniu tych czynności
MySQL zwrócił komunikat:

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '<?php
CREATE TABLE `fusion_pdg_settings` (
`pdg_user_id` smallint(5) unsigned ' at line 1

Co mozna z tym zrobić.Bardzo prosze o pomoc...

Wooya
Bo jesli wklejasz do phpMyAdmin to bez znacznikow <?php Smile czyli:
CREATE TABLE `fusion_pdg_settings` (
`pdg_user_id` smallint(5) unsigned NOT NULL default '0',
`pdg_limit` int(255) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`pdg_user_id`)
) TYPE=MyISAM;

A z drugiej strony, czemu tabeli nie masz? Infusionowales tego infusiona? Wink
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

Henclerek
Wooya napisał/a:
A z drugiej strony, czemu tabeli nie masz? Infusionowales tego infusiona? Wink
Więc tak ,wkleiłem wszystko wraz ze znacznikami php i coś takiego wyskoczyło lecz ku mojemu zdziwieniu juz wszystko działa.Nie amm pojęcia czemu ta tabela się nie stworzyła,moze to wina wspaniałego haa.pl.Dzięki wielkie jeszcze za za pomoc.A nie wiem czy infusionowałem tego infusiona bo nawet przy wymowie tego łamie mi się język a co dopiero to zrobićWinkSmile

Wooya
he he. sie znaczy czy go instalowales Pfft
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

Pieka
Identyczny problem mial scorpio70! Jemu tez pomimo instalacji nie stworzylo tej tabeli?!
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Henclerek
Tak instalowałem .Wszystko robiłem wedle instrukcji.Jeszcze mam tylko jeden problem po zainstalowaniu kalendarza pojawia mi się coś takiego :
Table 'usr_act4225.fusion_kalender_settings' doesn't exist
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /srv/free/act4225/maincore.php on line 121
Table 'usr_act4225.fusion_kalender_settings' doesn't exist

Domyślam sie ,ze to znów ten sam problem czyli brak tabeli?Znawcy pomożecie?Smile

piteq
Domyślam sie ,ze to znów ten sam problem czyli brak tabeli?Znawcy pomożecie?

Wielkim znawcą nie jestem ale miałem też stronke na haa.pl i moja rada jest taka:zmień serwer a problemy zniknąSmile.

Henclerek
Zmiana serwera już w planach ale narazie musze zadowolić się tym co mam SadTo jak da rade coś z tym zrobić?

piteq
Zmiana serwera już w planach ale narazie musze zadowolić się tym co mam

W takim przypadku masz dwa wyjścia:
1.Wstrzymać sie z instalacją nowych dodatków do zmiany serwera Wink (przy instalacja każdego następnego infusion na 99% będą podobne kłopoty)
2.Postawić u siebie na komputerze serwer PHP+SQL (np Krasnal),pod nim zainstalować PHP Fusion+dodatki i dopiero przenosić na haa.pl

Henclerek
Myślę,ze wybiorę bramkę nr.1 Ze względu na nikłą znajomość PHP druga opcja niestety odpada..Dzięki za rady.

SebaZ
dla opcji nr 2 też nie jest ci potrzebna znajomość PHP
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl