ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 35

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
WebPSD.pl - Portal dla grafików i webmasterów!
pawelkd1000
Witam.
Chciałbym wszystkich zaprosić na mój portal dla grafików i webmasterów - www.WebPSD.pl
Strona nie jest jeszcze dobrze rozkręcona, ponieważ oficjalne otwarcie było wczoraj - zaraz po zakończonym kodowaniu autorskiego designu.
Poszukiwani są do ekipy:
- Moderatorzy Forum
- Koderzy (PHP-Fusion v7 oraz Extreme-Fusion IV)
- Graficy (głównie to Photoshop CS-Series)
- oraz Redaktorzy (tutoriale EF, PF, HTML, CSS, JS, PS, GIMP) i Newsami (newsy o tematykach głównie co się dzieję w internecie i na giełdach komputerowych)

Kontakt:
GG: 6220113

Zachęcam do rejestracji.
Pamiętaj, userze, że jeśli się ty zarejestrujesz i dodasz kilka postów i tutków i zrobi to kolejny po twoich śladach, to powstanie super-portal.
Pozdrawiam - pawelkd1000

///Mam nadzieję, że tym tematem nie uraziłem administracji. Ale skoro niektórzy też tu reklamują strony no to...

PW od moderatora:
  1. Brak Stopki! - Pieka 19.11 - 21:18
  2. Zmiana nazwy tematu - Pieka 19.11 - 21:21

Edytowane przez pawelkd1000 dnia 19.11.2009 21:32:14

Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 21:37:15
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
eldiablo
Tytuł "portal dla grafików i webmasterów", a w newsach o ładowarkach Nokii, Windows 7, coś tam o firmie Intel... Portal grafików i webmasterów tworzony przez ?? Że aż 393 błędy i 11 ostrzeżeń w walidacji... Jak na razie to oprócz kilku newsów, pustki, bez materiału gości nie będzie. Ale w końcu dopiero co uruchomiliście stronę.

Powodzenia i poprawcie sobie te błędy bo aż wstyd.

BTW 1 listopada uruchomiono stronę ?? A 6 listopada "Atak hakera!" ??

To pech na maxa.

edit
W newsie "Administratorzy OdSiebie zatrzymani..." widnieje na samym końcu w treści newsa "Więcej informacji w Czytaj Więcej.", i tu problem gdyż nie ma "Czytaj Więcej". Pfft

edit2
Arty pisać bardziej... przykładać się, sprawdzić przed dodaniem. Przykładowo

1. Tworzymy folder /strony-bledow/.

2. Umieszczamy w nim pliki z kodami wyświetlanych błędów. Folder musi się nazywac:

kod_bledu.php
np.

403.php
dla komunikatu Brak dostępu.

Edytowane przez eldiablo dnia 19.11.2009 23:14:09

http://dropdire.pl
Bochen
Jak wyżej, skoro to portal dla webmasterów to jak najbardziej powinien być miejscem popisu chociaż ze strony kodu. CSS nieco lepiej napisany, bo tylko 5 błędów i 14 ostrzeżeń, ale no jednak warto byłoby i to poprawić.
Druga sprawa to ocenić się o czym ta strona faktycznie jest i dla kogo, bo newsy nijak pasują do tematyki którą opisujesz.

No i na koniec coś bardziej świeżego by nie powtarzać opinii poprzednika. Szata graficzna mogła by przejść mały tuning Wink Pusto tam strasznie. Nie mam na myśli treści, bo na nie z czasem przyjdzie pora jak rozumiem Smile
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!

www.webstudio.sdgp.pl
pawelkd1000
Jak najbardziej zgadzam się z tym... No, ale w pewnym sensie newsy na temat Intel, Win7 to mają związek w jakimś stopniu z grafiką... sprzęt w końcu Smile Jakbym miał tylko o grafice newsy to bym miał 4-5 newsów na krzyż :]

ostry38
eldiablo
Na temat kodowania powiem Ci że nawet największe portale mają też błędy ...
Zamieszczę parę przykładów:
http://validator....mp;group=0

http://validator....or%2F1.654

http://validator....or%2F1.654

Może nie mają ich aż tyle lecz mają ...
Pomagam na GG jedynie w drobnych sprawach!

www.lamacs.pl
Chemikpil
Błędy innych nie powinny być wzorem dla następnych Smile
Żeby nie off-topu to na temat strony powiem tylko tyle: Jako że to dopiero początek to powodzenia w rozwijaniu jej Smile
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
pawelkd1000
Dzięki Chemikpil Smile
To dopiero mój pierwszy design, jaki zakodowałem pod PHP-Fusion v7.

W tych linkach co podał ostry38 wpisałem NFSPOLSKA.PL który kodował Seba0p - on jest dobrym koderem a ile błędów - o 100 mniej niż u mnie.

eldiablo
@pawelkd1000

Jakbym miał tylko o grafice newsy to bym miał 4-5 newsów na krzyż :]

Pytanie a o jakiej tematyce prowadzisz stronę ??
Portal dla grafików i webmasterów to newsy raczej w tej tematyce.

Nowe tutoriale, artykuły, porady również w newsach można zamieszczać nie tylko newsy ze świata których w tej tematyce zbyt często nie uświadczysz.

Arty pisz zrozumiale, nie na szybkiego jak to było chyba przy HTACCESS, powoli pustka się zapełni i każdy znajdzie coś dla siebie. Moja rada skupić się tylko i wyłącznie na tematyce strony.

Jak coś znajdę do poprawy to dam Ci znać. Powodzenia i jak to powiedział Chemikpil "Jako że to dopiero początek to powodzenia w rozwijaniu jej"

@ostry38 sam miałem błędy ale posiedziałem i poprawiłem, portal dobreprogramy jak pamiętam przekraczał barierę 3000 błędów a teraz 0, to nie jest trudne do zrobienia, a zawsze jest to jakieś wyróżnienie Wink

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Pieka 20.11 - 18:16

pawelkd1000
Spoko, wieczorkiem poprawie wszystkie bo jak widzę to jak zmieniam wielkość np. z <B> na <b> to jeden błąd mniej Smile Zachęcam do rejestracji, projekt v2 będzie ukończony w sobotę Smile

eldiablo
Bo pewnie rozchodzi się o to że raz z dużej litery raz z małej :)

Jeden błąd mniej? I z 313 na 414 wskoczyłeś, przed wszystkim tak na szybkiego pozmieniaj stare znaczniki już nie używane jak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Przykładowo na:

Na końcu input spacja i "/>", przed zakończeniem img alt i /> oraz zdecydować się "</A></form>" z małej czy z dużej litery.

Oraz hicior:

Lekturka
i będziesz za pan brat z walidatorem :)
Edytowane przez Pieka dnia 20.11.2009 18:41:26

ostry38
;oo po co tyle tych 'twardych' spacji ? Moim zdaniem lepiej by to było ustawić za pomocą styli ...

www.lamacs.pl
Seba0p
pawelkd1000 napisał/a:
Dzięki Chemikpil Smile
To dopiero mój pierwszy design, jaki zakodowałem pod PHP-Fusion v7.

W tych linkach co podał ostry38 wpisałem NFSPOLSKA.PL który kodował Seba0p - on jest dobrym koderem a ile błędów - o 100 mniej niż u mnie.

Co ty pleciesz ?! Nigdy nie miałem i nie będę miał nic wspólnego z nfspolska.pl.

Autora ich szablonu masz w stopce. Nie mam pojęcia gdzie ty mnie tam wypatrzyłeś.

Skoro już napisałem post, to wypadałoby też coś dodać na temat.

Ogólnie kod jest na niskim poziomie.

Największym głupstwem jest umieszczenie miniaturki, jak i pełnego zdjęcia (chodzi o panel z pracami). Dzięki temu strona waży dobre 3 MB.

Podsumowując - kolejny portal amatorów, dla amatorów.

Co do wszelkiego rodzaju walidatorów:
One tylko pokazują błędy w kodzie, które nie są zgodne z danym standardem, a nie jego jakość. Nawet jeśli strona, która według walidatora nie posiada błędów, tak na prawdę może mieć marny kod.

http://seba0p.pl
pawelkd1000
Sry Seba0p... ale ktoś mi mówił, że to twój portal jest... ale szczegół Smile
Jak na razie jest dla amatorów drogi Sebo0p. Skąd wiesz, czy za kilka miesięcy nie powstanie coś podobnego jak [strona łamiąca licencję!]? Już mówiłem, że to mój pierwszy zakodowany theme pod PF7 i kod jest słaby.
Edytowane przez Pieka dnia 20.11.2009 19:10:45

Vasel
Co do samej strony to, widziałem już w sieci stronę o bardzo podobnej nazwie www.webps.pl (nie wiem dlaczego, ale już ona nie istnieje).
Jak na razie na stronie nie ma nic ciekawego, autor nawet nie pokusił się o dodanie kilku plików do Download'u, co najważniejsze newsy są nie tematyczne.
Ogólnie strona już na samym starcie (a moim zdaniem, nie był on najlepszy) ma zastosowania komercyjne (pliki za sms), co bardzo mnie odstraszyło.
eldiablo napisał/a:
Oraz hicior:

Lekturka
i będziesz za pan brat z walidatorem :)

eldiablo no hicior jedyny w swoim rodzaju :)
PS. Moim zdaniem lepiej się skupić na tematyce, niż robić wiele kategorii i dodatkowych funkcji które są tak naprawdę nie wykorzystywane. Aczkolwiek chętnie się zarejestruje i poczekam na dalszy rozwój strony xD
Edytowane przez Vasel dnia 25.11.2009 04:10:46

ostry38
Jeszcze 1 rzecz która mnie pogrążyła to wiek i zachowanie administracji 15-16 lat.

www.lamacs.pl
eldiablo
Według mojej skromnej osoby, w stopce jest błąd, jeżeli można to tak nazwać:

Code: pawelkd1000 czy Powered by PHP-Fusion

Litera
"Code: pawelkd1000" oznacza iż theme został zakodowany przez tą osobę. A
"Powered by PHP-Fusion" oznacza że silnikiem strony jest PHP-Fusion. Więc jak widzisz żadnego błędu nie ma Smile

lupozo
ostry38 napisał/a:
Jeszcze 1 rzecz która mnie pogrążyła to wiek i zachowanie administracji 15-16 lat.

Czy wiek administracji ma coś wspólnego z rozwojem strony? Swoja drogą znam kilku młodych i ambitnych ludzi (przedział wieku 12-15lat) którzy stworzyli naprawdę dobre portale, mimo swojego młodego wieku.

Co do portalu to zacząłeś Pawle dość chaotycznie, ponieważ nie jest sztuką zrobić theme i wykupić domenę! Jak na razie wygląda to dość marnie ponieważ z komentarzy wnioskuje ze wiele materiałów jest z duplikowanych z innych stron, a co najważniejsze nie ma podanego źródła.

pawelkd1000
ostry38 może i masz więcej na karku, ale jakbyś chciał wiedzieć to nie ma znaczenia.
Co do www.webps.pl to byłem tam kiedyś adminem, ale ta strona była Lupoza. Ale niestety upadła, bez powrotu - a ja zrobiłem webpsd.pl bo to miała być pierwsza wersja webps.pl.
Otwarcie strony albo pod koniec tego roku albo na początku przyszłego. Najprawdopodobniej będzie inny CMS ale to tylko projekt. Pzdr.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl