ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 35

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Uciążliwe news.php
Oskaliber
Chcialbym aby adres mojej strony wygladal tak:

www.mojastrona.ov...

natomiast gdy tak napisze, strona nie laduje mi sie i musze dopisac /news.php i wyglada to tak:

www.mojastrona.ov...

Jest to bardzo uciazliwe, da sie cos zrobic aby nie bylo koniecznosci pisania /news.php ?? Angry

Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 22:33:01
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
crasch
Najpierw podaj adres twojej strony to może coś wykombinujemy. I zobaczymy czy wszędzie tak jest..

pozdro
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

Dytryk_z_Bern
Według mnie nie wszędzie tak jest Smile Wiesz przecież, że stronę początkową w php-fusion definiuje się w panelu admina i tylko domyślnie jest to strona z newsami, tak naprawdę jest to "niezauważalne" index.php Smile Pozdrawiam.
Digital Youth Trained for Rational Yelling and Killing

http://www.rzasnia.net
Oskaliber
nie wazne czy index czy news. chce zeby news.php bylo jako strona glowna, ale zeby nie trzeba bylo wpisywac tego do adresu. Zauwazylem ze na stronie mojego kupla w php fusion jest to samo.

Pieka
Oskaliber napisał/a:
nie wazne czy index czy news. chce zeby news.php bylo jako strona glowna, ale zeby nie trzeba bylo wpisywac tego do adresu. Zauwazylem ze na stronie mojego kupla w php fusion jest to samo.

Tak, ale to wina ovh, a nie Fusiona.
Sprawdz ustawienia w panelu zarzadzania na ovh.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
nie wazne czy index czy news. chce zeby news.php bylo jako strona glowna,

Moim zdaniem został usunienty wpis w Główne ustawienia-Otwórz jako stronę główną.(on nie może być pusty(index redir i varchar bazy)
wstaw tam news.php i zapisz
a ovh.org
www.wlodekp.ovh.org (test)
Edytowane przez wlodekp dnia 01.12.2005 00:12:27

wlodekp.europa.pl
Oskaliber
ale to w ustawieniach fusiona? jesli tak to mam tam news.php jak strone glowna, ale mimo to nie otwiera mi sie, jak nie wpisuje /news.php.

Jak zrobiles tamta testowa?? Shock

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
To jest normalne standardowa instalacja fusion, z wrzuconymi plikami po ftp do katalogu www(zrobiona przy okazji rozwiązywania problemów z instalacją na tym serwerze -posty na forum)
I tak powinna się otwierać zaraz po instalacji-gdzie stroną startowa są niusy,a theme Milestone bez wpisywania news.php.
Pliki startowe strony są zadeklarowane na serwerze www(np Apache) i są to przeważnie index.html, index.htm, index.php.
W fusion też tak jest, tylko że nasz index.php przekierowuje do strony startowej, która jest zdefiniowana w Głównych ustawieniach(panel admina) i zapisana w bazie fusion_setingss, kolumna-opening_page.
Takie problemy jak Twoje występują jęśli:
są błędy w pliku index.php(zmiany-złe?)
bądź jest brak wpisu w bazie strony startowej(opis wyżej)

Tak jak Ty wchodzisz na stronę, przez news.php można wystartować, prawie wszystko co się otwiera np wpis photogallery.php uruchomi na starcie galerię, ale nie o to chodzi.
Więc tak samo wejdziesz na moją stronę wpisując login.php lub maintenance.php użytkownik: oskaliber hasło: oskaliber-uprawnienia admina
obecne ustawienia zmieniłem na startowe po instalacji-możesz podejżeć, pozmieniać to test-więc nawet jak padnie nie ma bólu.
Jeśli zajdzie potrzeba też ftp ale pliki to standard instalacyjny
Zobaczymy-powodzenia
włodek

wlodekp.europa.pl
Oskaliber
juz sobie poradzilem z pomoca kumple. dzieki za fatyge Wink

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl