Zobacz temat
Rozjeżdżanie się obrazków w FF lub IE (padding)
|
|
KodiMaster |
Dodany dnia 06.10.2009 17:52:32
|
Przedszkolak Postów: 43 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 13.01.2009 01:13 |
Witam. Mam pewien problem zrobiłem poziome menu w Javie (chodzi dokładnie o to menu: http://www.dynami...ertabs.htm) i problem polega na tym że nie wiem jak ustawić szerokość między kategoriami w menu. Aktualnie wygląda ono tak: Odległość między wszystkimi kategoriami jest taka sama. Jak widać pierwsza i druga kategoria jest na swoim miejscu natomiast z pozostałymi jest problem i nie wiem jak je przesunąć ;/ Chciał bym się dowiedzieć jak zmienić odległość między konkretnymi kategoriami? I drugie pytanie, wie ktoś może co zrobić aby wyświetlane było Ś a nie ten znaczek? PW od moderatora:
Edytowane przez KodiMaster dnia 08.10.2009 22:46:23 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 01:24:54
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Chemikpil |
Dodany dnia 06.10.2009 18:07:10
|
Bywalec Postów: 999 Pomógł: 54 Data rejestracji: 04.05.2008 21:46 |
Po pierwsze menu jest źle zrobione. Raczej nie w taki sposób w dzisiejszych czasach robi się menu. Jak byś postępował zgodnie z dzisiejszymi zasadami na pewno nie miał byś tego typu problemu. http://www.kursht.../menu.html Pod tym adresem znajdziesz również kurs css. To o co pytasz to znajdziesz w każdym kursie i raczej wypadało by wiedzieć jak osiągnąć zamierzony efekt za pomocą CSS. Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter |
|
|
KodiMaster |
Dodany dnia 08.10.2009 23:42:30
|
Przedszkolak Postów: 43 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 13.01.2009 01:13 |
Poradziłem sobie z rozmieszczeniem napisów, każdy link zrobiłem w osobnym obrazku. Mam jednak dziwny problem, dodałem padding aby wyśrodkować tekst w przyciskach i strona w FF wyświetla się prawidłowo natomiast w IE się rozjeżdża. (Robiąc padding pamiętałem aby zmieniać width i height w wymiarach obrazków) Jednak gdy ustawie standardową wielkość obrazków pozostawiając padding taki jaki jest, strona w FF się psuje natomiast w IE jest wszystko dobrze. No i pytanie jest takie, co zrobić aby strona wyświetlała się dobrze w FF i w IE? Adres strony: www.wyklikaj.unl.pl Edytowane przez KodiMaster dnia 08.10.2009 22:38:13 |
|
Przejdź do forum: |