ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 29

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Trolling - możliwość zablokowania wielu rejestracji tej samej osoby pod zmienionymi nickami
Pinhead
Witajcie
Mam nadzieję, że temat znajduje się w odpowiednim dziale Forum.

Mam następujący problem. Po zbanowaniu jednego z userów, zbanowaniu jego IP i maila koleś rozpoczął serię rejestracji na innych nickach. Dla zmyłki używa bramek proxy, anonimatorów, itd.
Wprowadziłem na stronie aktywację każdej rejestracji, od razu usuwam konta rejestrowane z podejrzanych IP, za pomocą whois, ripe.net i innych narzędzi udaje mi się przechwycić część rejestracji przez proxy. Niestety, zdarzają się błędy, i w kosmos poleciało konto najzupełniej niewinnego człowieka jaki chciał do nas dołączyć.
Wiem, że można raportować spam na abuse@dany_provider. Mam w związku z tym pytanie - czy ten mechanizm działa w taki sposób, że blokowane jest userowi wejście na portal nawet jeżeli dostaje się przez proxy? i jak skorzystać z takiej pomocy, jak sformułować maila do jego providera?
Oczywiście, zdaję sobie sprawę, że wystarczy iż troll pojedzie do kolegi, i z jego kompa dokona bezproblemowej rejestracji, ale, jak zauważyłem, bawi się głównie nocami, w domu.
Zaznaczam, że nie chodzi mi o to by zbanowany nie czytał treści serwisu, ale tylko o to, by po prostu uniemożliwić mu lewe rejestracje pod fałszywymi nickami i, tym samym, robienie trzody.
Czy macie jakieś rady?
Co zrobić z takim kolesiem ?
Z góry dziękuję za pomoc.
Edytowane przez Pieka dnia 25.08.2009 11:14:50

www.altergothic.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 22:51:59
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
FiXik
A nie lepiej stworzyć grupę userów np. aktywowani i wszystkie informacje, które są dostępne dla zarejestrowanych zrobić dla aktywowanych, potem odblokować potwierdzienie przy rejestracji i zostawić wszystko do czego nie trzeba specjalnego dostępu dla każdego usera. Na koniec wszystkich userów, których uważasz za potwierdzonych dodaj do grupy aktywni i masz po kłopocie (aktywni - możesz nazwać dowolnie). Ja mam tak na jednej ze stron, kto się zarejestruje ma dostęp tylko do możliwości złożenia podania (strona klanowa do gry), a po aktywacji konta (dodaniu do grupy) ma dostęp do całej strony. Łatwiej i nie trzeba co chwilę sprawdzać poczty.
może już nie szukajmy

http://www.zainwestujwemnie.eu/
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl