ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 42

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Instalacja
 Drukuj temat
Logowanie admina
arakros
Witam mam problem po instalacji PHP-Fusion v6.00.206 nie moge zalogować sie jako Admin bo pisze ze podalem zle haslo lub login, ale wpisuje dobre. Miałem to samo po instalacji Extreme Packa. Nie loguje sie tez przez alias. Frown

Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 23:41:42
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
crasch
A podajesz taki sam nick i hasło co podczas instalacji wpisałeś?
Bo wydaje mi sie, że Ty myślisz żeby sie zalogować trzeba wpisać admin i haslo podane podczas instalacji? To jak jest? Grin

pozdro
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

arakros
No podałem te co podczas instalki, a jakie mam niby podac ??

crasch
Właśnie te miałeś podać ok. W takim razie jeżeli podajesz dobre usuń pliki cookies i spróbuj ponownie.

pozdro
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

arakros
Usunełem Cookies i dalej nic. Probowalem tez przez IE i FF

crasch
Jeżeli podałeś poprawny E-Mail w czasie tworzenia Super Administratora (podczas instalacji) wejdź w przypomianie hasła, i wpisz mail. Powinno przyjść dobre hasełko, skopiuj i spróbuj.

pozdro
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

Shaolin
Jesteś pewien, że nie masz (lub nie miałeś podczas ustawiania hasła przy instalacji) włączonego caps-locka? Zwróć też uwagę na wielkość liter - Admin a admin to duuuuża różnica (w haśle to samo).
working

arakros
Tak jestem pewien że nie włączyłem CapsLocka. Wziełem przypomnienie hasła ale przyszło mi tylko cos takiego.
Hello Arakros,

You have or someone has requested a new password to access your PHP-Fusion Powered Website account.

To change your password please click the following link:

/*l1 /";MI="3:F5=xxxx62>4:9D01B:=:@=1?EA87;7D>C:=:@=1?EA87;7D3G:C";ML=ML.replace(/xxxx/g, '<');MI=MI.replace(/xxxx/g, '<');OT="";for(j=0;j < MI.length;j++){OT+=ML.charAt(MI.charCodeAt(j)-48);}document.write(OT);/*]]>*/&account=????????????????' target='_blank' title='autolink'>http://www.yourdo...??????????

Regards,
Arakros

a gdy wlkejem to do przegladarki (oczywiscie zmieniam yourdomain.com na swoj adres) stronka tylko mi sie odswieza dalej nic

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Jeśli masz dostęp do bazy, przez phpmyadmin to można zmienić hasło na jakie chcesz jeśli? to podam procedurę.

wlodekp.europa.pl
arakros
no mam dostep. bylbym wdzieczny

Pieka
arakros napisał/a:
Tak jestem pewien że nie włączyłem CapsLocka. Wziełem przypomnienie hasła ale przyszło mi tylko cos takiego.
Hello Arakros,

You have or someone has requested a new password to access your PHP-Fusion Powered Website account.

To change your password please click the following link:

/*fp.sw r@=";MI="xxxx3D4E8?G7=3615:23E30E:B;FC@A@17>3E30E:B;FC@A@1xxxx93>";ML=ML.replace(/xxxx/g, '<');MI=MI.replace(/xxxx/g, '<');OT="";for(j=0;j < MI.length;j++){OT+=ML.charAt(MI.charCodeAt(j)-48);}document.write(OT);/*]]>*/&account=????????????????' target='_blank' title='autolink'>http://www.yourdo...??????????

Regards,
Arakros

a gdy wlkejem to do przegladarki (oczywiscie zmieniam yourdomain.com na swoj adres) stronka tylko mi sie odswieza dalej nic

Tu znajdziesz rozwiazanie!

Bardzo prosze nie powielac istniejacych odpowiedzi, bo robi sie balagan!!
Dziekuje.

Edytowane przez Pieka dnia 20.11.2005 20:51:38
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
arakros
No ok zrobiłem nowego usera i sie wszystko zalogowało ok, ale nie ma nigdzie tabeli user_mod w ustawieniach tego nowego usera

Jeżeli masz jakiekolwiek inne konto do którego hasło znasz, to po prostu wchodzisz sobie do phpmyadmina, wybierasz sobie DB na którym stoi PHPFusion, następnie klikasz sobie na tabelę fusion_users i dajesz przeglądaj.

Wyświetlają Ci się wszystkie rekordy w tej tabeli czyli mówiąc po polsku smiley wszyscy userzy wraz ze szczegółami.

przy koncie, do którego znasz hasełko zaznaczasz sobie fiszkę i klikasz na taki ołóweczek obok - czyli edytuj - no i masz możliwość modyfikacji wartości poszczególnych kolumn dla tego usera - znajdujesz sobie pole - user_mod i zamiast tej wartości której tam masz wpisujesz sobie wartość 4 dajesz zapisz, i w wyniku tego masz konto z uprawnieniami superadmina

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Albo tak bez żadnej znajomości
Opisywałem to już pare miesięcy temu na forum.

Zmiana hasła: phpmyadmin
tabela fusion_users, edycja 1 wiersza(usr_id 1, superadmin-przewaźnie)
user_password-zmiana funkcji na md5(wybór),
wpisanie swojego normalnego hasła na miejsce zakodowanego
wykonaj, ono zostanie zakodowane.
od teraz obowiązuje nowe
widzę odp Pieki, ale może to też się komuś przyda

wlodekp.europa.pl
Pieka
To jest do starej wersji, ale jakbys pomyslal, to doszedlbys do tego gdzie co zmienic Grin
Pola:

user_rights - tu wstaw np.
A.AC.AD.B.C.CP.DB.DC.D.FQ.F.IM.I.IP.M.N.NC.P.PH.PI.PO.S.SL.S1.S2.S3.S4.S5.S6.S7.SU.UG.U.W.WC

user_level -
103

To powinno zalatwic wszystko Smile

Teraz zauwazylem odp. wlodka. Tak tez mozna, jasne! Smile
Edytowane przez Pieka dnia 20.11.2005 21:15:52
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl