ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 36

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Samsung Avila czy LG Cookie - jaki telefon?
bartek124
Siemano.

Jako, że mój stary, wysłużony Samsung E250 prawie zdechł (a raczej ja go dobiłem Wink), trzeba pomyśleć o czymś nowym.

Oglądałem różne modele, ale do gustu przypadły mi dwa telefoniki;
  1. Samsung S5230 "Avila"
  2. LG KP500 "Cookie"

Oba w dobrej cenie, z dobrym wyposażeniem i specyfikacją techniczną. W tym drugim różnią się nieznacznie paroma funkcjami, więc muszę patrzyć w kierunku wygody użytkowania, wytrzymałości (Wink) itp.

Niestety, w/w telefony mają jedną wadę, a czego ja potrzebuję, lub przynajmniej by mi się przydało - WiFi.

A więc, czy ktoś z Was posiada takie telefony i może coś o nich więcej powiedzieć? A może znacie inne modele o podobnej specyfikacji, w niskiej cenie i być może z WiFi Smile?

Pozdro.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 22:38:46
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jedjak
Samsung Avila lepszy. LG pada ci bateria po dniu użytkowania a samsung trzyma trzy-cztery dni Smile

Pieka
Syn ma LG Cookie i jest zadowolony, nawet bardzo. Co prawda demonem szybkosci nie jest, a bateria furory nie robi, ale jak za te pieniadze, to bardzo dobry wybor. Avili nie znam, wiec nie mam specjalnie co porownywac.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
zezol
Dołóż trochę i za 700-800zł kupisz używanego HTC G1 (za 800zł kupisz już nówkę), a do tego Android Wink. Mam i polecam gorąco Smile
No chyba, że chcesz coś bardziej kompaktowego jak te wyżej, to nie doradzę. Jeśli masz więcej funduszy, to polecam HTC Magic.

bartek124
Oglądam jeszcze Toshibe G900, też fajnie się zapowiada, ale tak samo, nic więcej o nim nie wiem, jak z działaniem itp :/.

Z tych HTC, G1 drogo, ale widzę jakies tanie typu HTC Wizard, na SPV M3100 też by mi starczyło. Wiecie cos o tych sprzetach?

www.bartek124.net
Pieka
Wez pod uwage fakt, ze w/w wymienione przez Ciebie sprzety nie naleza juz do kategorii "prosty telefon z dotykiem", tylko posiadaja systemy roznej masci. Toshiba G900 jak i Wizard maja na pokladzie WM, z tym, ze pierwszy ma 6.0, a drugi bodajze 5.0. To juz inna jakosc zarowno uzytkoweowania jak i problmow z tym zwiazanych. To samo dotyczy Era G1, czyli HTC Dream, ktory z kolei posiada odmiane Liniksa o nazwie Android, sygnowana przez Google. To rowniez system, ale w przeciwnienstwie do WM zdecydowanie bardziej rozwojowy i co rownie wazne stabilniejszy i ladniejszy juz "wersji podstawowej".
Wez rowniez pod uwage wielkosc i wage tych urzadzen. Toshiba nie nadaje sie do noszenia w kieszeni... Wizard i G1 jak najbardziej, choc osobiscie w przypadku kazdego PDA polecam kabure.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
bartek124
Telefony te wymieniłem bo widziałem na allegro w przystępnych cenach Smile.

Chyba jednak biorę Avilę, w porównaniu z Cookie wypada trochę lepiej. Raczej nie potrzebuje telefonu z systemem, głównie ma mi on służyć do dzwonienia i sms-owania oraz muzyki, chociaż nie powiem, bo wifi by się przydało Wink.

www.bartek124.net
Pieka
Zobacz za ile dostaniesz SE W960, chocby uzywany w dobrym stanie. Masz w nim wszystko, co potrzebujesz i to na 20-krotnie wyzszym poziomie od wymienionych. Przy tym jest bardzo kompaktowy, a ekran dobrze widoczny w sloncu.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
zezol
Wyższym poziomie? Z tego co czytałem/słyszałem to UIQ jest lipna i wolne - muli jak... Parę lat temu to może był hit, gdy telefony z dotykiem jeszcze raczkowały, no ale teraz to jest jak w przypadku przytoczonych przez Bartka telefonów z WM; ja bym się na to nie popatrzył nawet Wink.
A poza tym to stare UIQ, mało tam innowacji. Jeśli już decydować się na coś takiego, to trzeba by poczytać dobrych opinii.

bartek124
Heh, podałeś mi model telefonu, który posiada kumpel Grin. Bawiłem się nim, ma wszystko, co potrzebuję, ale jakoś nie przypadł mi do gustu. On go sprowadzał ze stanów, cena wtedy coś ponad 1000 zł bodajże.

www.bartek124.net
Pieka
Nie, nie, nie i jeszcze raz nie. Bartek jasno sprecyzowal do czego potrzebuje sprzet i te wlasnie oczekiwania spelnia i to z nadwyzka podany przeze mnie model:
  1. Jest maly.
  2. Ma dotyk, w dotaku dobrze widoczny w sloncu.
  3. Jakosc rozmow wysmienita.
  4. Ma SMS/MMS na poziomie, o ktorym moga pomarzyc inne marki.
  5. Posiada WiFi.
  6. Ma system, wiec w razie potrzeby mozliwosc instalowania aplikacji np. GG, ICQ, GT, Tlen etc.

Pod wzgledem funkcjonalosci nie ma nawet co porownywac z WM, ktore bez dodatkow to po prostu tragedia. Jego Symbian z interfejsem UIQ dziala zdecydowaniwe szybciej i stabilniej od WM.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
SeRgEy
Witam. Jako byly serwisant telefonow zdecydowanie odradzam LG... bardzo delkiatny na ciecz jak zadne inne telefony, wyswietlacz rowniez... z 12 LG ktore dotarly do serwisu to 10 mialo uszkodzony wyswietlacz po lekkim puknieciu, a 2 po cieczy- nie udalo sie uratowac. Co do Samsunga to jeszcze zaden nie trafil do dserwisu, lecz slyszalem nazekania na niego- z powodu duzego wyswietlacza i dotykowej obslugi pochlania bardzo duze ilosci energii jak i900. Polecam natomiast Samsunga 7220, jak dla mnie jest OK, ale to dla mnie, czlowieka wychowanego na samsungu Smile Pozdrawiam

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl