Zobacz temat
Pola chceckobx zamiast radio w wyszukiwarce
|
|
mundek88 |
Dodany dnia 14.08.2009 19:35:48
|
Przedszkolak Postów: 18 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.07.2009 23:34 |
Witajcie, czy dałoby radę skonfigurować tak wyszukiwarkę w PHP-Fusion v7, aby wyszukiwała jednocześnie w "Dodatkoych podstronach" i "Newsach"? Inaczej mówiąc czy dałoby radę zamienić pola radio w formularzu wyszukiwarki na pola typu checkbox? PW od moderatora:
Edytowane przez Pieka dnia 14.08.2009 20:51:47 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 13:25:47
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
thomson |
Dodany dnia 29.06.2011 12:05:45
|
Przedszkolak Postów: 19 Data rejestracji: 06.10.2004 21:48 |
Witam. Staram się zmodyfikować wyszukiwarkę. Chciałbym żeby użytkownik zamiast wpisywania szukanych słów mógł wybrać je (jedno lub kilka) z listy za pomocą pól wielokrotnego wyboru (checkbox). Zrobiłem coś takiego: Oczywiście działa to pod warunkiem, że zaznaczone jest tylko jedno słowo. Kiedy zaznaczy się dwa słowa do serwera wysyłane są one w postaci: Skutkuje to wyszukaniem tylko ostatniego słowa. Żeby słowa wyszukiwane były poprawnie, musiałyby być wysłane w formie: Czy ktoś ma może pomysł jak to osiągnąć ? Czytałem gdzieś, że trzeba trzeba do parametrów name we wszystkich polach dopisać nawiasy ( name='stext[]' ). Do serwera wysyłana jest wtedy tablica składająca się z wszystkich pól o tym samym parametrze name. Później za pomocą javascript można tą tablicę jakoś wywołać, ale ja niestety w tym miejscu poległem. |
|
Przejdź do forum: |