ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 34

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Ban na region/domenę
TdK
Witam.

Od jakiegoś czasu na stronie, którą prowadzę masowo rejestrują się boty. Wysyłane są z jednego serwera umieszczonego na terenie Rosji. Potrzebuję zablokować host na domenę .ru. Problem w tym, że dodanie wpisu *.ru do Czarnej Listy nie pomaga. W phpBB istnieje możliwość zablokowania maili do rejestracji w konkretnej domenie, w fusionie nie widzę niczego podobnego.(rozwiązane) Tak samo, w jaki sposób zablokować przedział adresów IP? Jeśli było to przepraszam i proszę o nakierowanie na konkretny temat, ale od godziny szukam w Google i niczego nie mogę znaleźć.

Pozdrawiam.
Edytowane przez Pieka dnia 10.08.2009 23:02:03

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 00:00:34
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Przeciez wszystko jest ladnie opisane w PA, cytuje:
Dodanie adresu IP do czarnej listy uniemożliwi osobom o takim numerze IP odwiedzenie strony. Możesz podać cały numer IP, np. 123.123.123.123, lub jego część, np. 123.123.123 lub 123.123.

Dodanie do Czarnej Listy adresu e-mail uniemożliwi użytkownikowi danego adresu rejestrację na stronie. Możesz podać cały adres e-mail, np. lub domenę, której posiadaczom kont e-mail chcesz uniemożliwić rejestrację, np. bar.com

Poza tym, masz wszystko opisane w artykulach: http://www.php-fu...rowstart=1 i Poradniku.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
TdK
Pieka napisał/a:
Przeciez wszystko jest ladnie opisane w PA, cytuje:

Poza tym, masz wszystko opisane w artykulach: http://www.php-fu...rowstart=1 i Poradniku.

Dzięki za odpowiedź.

Banowanie przedziału już załapałem (myślałem o konstrukcji hostów i dlatego dodawałem końcówkę adresu zamiast jego początek Pfft) jednak nadal nie wiem jak zablokować dostęp do strony osobom których host zawiera w sobie domenę .ru. Poradnik widzę jest do starszej wersji fusiona (pewnie dlatego nie trafiłem ani na niego ani na artykuł podczas poszukiwań) i niestety nie wnosi niczego nowego do mojego problemu.

Pieka
Nie ma banowania hosta, jest tylko IP, e-maila, domeny.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
TdK
W takim razie dziękuję za pomoc Smile

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Pieka 11.08 - 00:53

Edytowane przez Pieka dnia 11.08.2009 00:52:23

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl