ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Pomówienie - Dion - narutotv.pl
Konto ukryte
Witam,
jeszcze nie miałem "przyjemności" pisać tematu tego typu, no ale niestety, kiedyś najwyraźniej musi być ten pierwszy raz. Sprawa jest jednak poważna, chodzi bowiem o naprawdę perfidne pomówienie.

W czerwcu wykonywałem zlecenie dla serwisu narutotv.pl, które otrzymałem od pana przedstawiającego się nickiem Dion. Zlecenie dotyczyło "sklonowania" modułu artykułów na potrzeby innych materiałów witryny o anime.

W lipcu z tego co mi wiadomo serwis został zaatakowany, stracono sporo materiałów. Zaintrygowała mnie jednak wypowiedź Diona z 11.07.2009 która została opublikowana na łamach shoutboxa serwisu narutotv.pl: w wypowiedzi tej oskarżył o atak mnie, podając za powód niespłacony dług...

Żeby nie być gołosłownym, podaję screeny (pierwszy to rozmowy o ataku, w drugim Dion tłumaczy "kto" dokonał zniszczeń):

images40.fotosik.pl/172/3030cd0bd65a110em.jpg

images48.fotosik.pl/177/a10219c24379d9e7m.jpg

Kiedy to zobaczyłem, byłem całkowicie zaskoczony... tym bardziej, dlatego że:

a) w dniach 8.07 - 15.07 nie było mnie na terenie Polski, nie miałem również dostępu do internetu
b) całkowicie zapomniałem o 10zł, które winien był mi Dion za wykonanie pomniejszego zlecenia (przeniesienie bazy danych strony na inny serwer)
c) umiem szanować czyjąś pracę, ponieważ sam pracuję
d) wszystkie zlecenia wykonuję na tyle profesjonalnie, na ile tylko mnie stać, w wyniku czego mogę się już poszczycić gronem zadowolonych klientów

Tak więc traktuję wypowiedź pana Diona jako pomówienie, atak na moją osobę. Jest to dla mnie naprawdę trudne do zrozumienia - osoba ma 39 lat (z tego co mi wiadomo), mogłoby się wydawać, iż jest dorosła i potrafi myśleć rozumnie... chyba jednak pomyliłem się biorąc to zlecenie.

Nie wiem co dalej zrobię z tą sprawą, póki co wysłałem email do operatora domeny (nazwa.pl) z zapytaniem czy w razie zgłoszenia sprawy do sądu udostępnią mi dokładne dane osobowe pana Diona.
Moderów, stylistów i koderów natomiast przestrzegam przed tą osobą: nie warto za kilka złoty cokolwiek wykonywać, bowiem możecie później zostać bezpodstawnie oskarżeni o włamanie.

Za informację o perfidnej wypowiedzi dziękuję anonimowemu (prosił aby nie podawać nicka).
Edytowane przez Konto ukryte dnia 08.08.2009 12:20:40

Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 22:31:49
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Chemikpil
Hmm 39lat? Widać strasznie niepoważny, to nie jest podwórko by rzucać wyzwiskami i oskarżeniami na prawo i lewo. Co do poważnego podejścia wyżej wymienionej osoby, skoro coś zleca i za to nie płaci? Przepraszam sądziłem że tylko nieliczni 15-latkowie z dostępem do neta na wakacje i słomianym zapałem do pracy, są zdolni by wystawić kodera, designera itp. do wiatru, nawet o te głupie 10 zł. W dodatku szczyci się tym w shoutboxie
... bo nie dostał 10zl za naprawę strony...

Nie mam zamiaru oceniać samego admina, ale dzięki za ostrzeżenie. Przyda się ten wpis do czarnej listy.
Edytowane przez Chemikpil dnia 08.08.2009 17:13:32
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
Szapko
osoba ma 39 lat (z tego co mi wiadomo)

Ja tam słyszałem, że jest dużo młodszy.

Nie wiem co dalej zrobię z tą sprawą, póki co wysłałem email do operatora domeny (nazwa.pl) z zapytaniem czy w razie zgłoszenia sprawy do sądu udostępnią mi dokładne dane osobowe pana Diona.

Raczej nie będzie takiej potrzeby, ponieważ strona udostępnia odcinki online anime Naruto oraz mangę po Polsku, a te anime i manga ma wykupioną licencję w Polsce. Dalej to chyba każdy wie o co chodzi. Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl