ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 28

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Php-Fusion i inne na wlasnym PC
Patrickoo
Witam.

Co potrzebuje zebym mogl przegladac calego PHP-Fusion na wlasnym PC bez koniecznosci podlaczania sie do neta.

Gdy edytuje jakis plik to chce od razu zobaczyc zmiany, nie wchodzic i czekac na zaladowanie sie strony.

Co takiego potrzebuje ? I jak to zrobic zeby bylo dobrze Smile

Z gory dziekuje za pomoc.

http://www.psp.moron.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 21:18:58
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Shaolin
Możesz zainstalować sobie na kompie krasnala - bo to najszybsze i najprostsze w instalacji. Praktycznie nie powinno być problemów, a jeśli jakieś wystąpią to mają swoje forum, gdzie możesz zadawać pytania.

Jeśli masz trochę więcej czasu i znasz angielski, to możesz zainstalować oddzielnie apache, php i mysql - co prawda daje to pełną kontrolę nad tym, co masz zainstalowane na domowym serwerze, ale możesz mieć więcej problemów niż w przypadku krasnala...
working

Gander
Ja używam WAMP5 1.3 i jestem z niego bardzo zadowolony Cool

http://www.wampse.../index.php

gander.solutions
JazOOn
Shaolin napisał/a:
Możesz zainstalować sobie na kompie krasnala - bo to najszybsze i najprostsze w instalacji. Praktycznie nie powinno być problemów, a jeśli jakieś wystąpią to mają swoje forum, gdzie możesz zadawać pytania.

Jeśli masz trochę więcej czasu i znasz angielski, to możesz zainstalować oddzielnie apache, php i mysql - co prawda daje to pełną kontrolę nad tym, co masz zainstalowane na domowym serwerze, ale możesz mieć więcej problemów niż w przypadku krasnala...

tak shaolin - uzywam krasnala i sadze ze jest ok - i nie ma z nim problemow jesli...zainstalujesz go w domyslnym katalogu ( C:\usr ) - w przeciwnym wypadku wszystkie configi (php, apache i reszte) musisz edytowac recznie i mozna machnac errora...

pasta20
No a ja mam WebServ i też jestem z niego zadowolony ale jest jeden problemik ludzie niemogą się na mojej stronce zarejestrować bo jest mały błąd z wysyłaniem emaili do nich z linkiem potwierdzającym rejestrację. Potrzebował bym do tego serwer emaila na własnym kompie i to powinno pomóc. Wpisywałem własny adres emaila i to nieposzło. Może wy macie jakieś pomysły na takie coś.

JazOOn
pasta20 napisał/a:
No a ja mam WebServ i też jestem z niego zadowolony ale jest jeden problemik ludzie niemogą się na mojej stronce zarejestrować bo jest mały błąd z wysyłaniem emaili do nich z linkiem potwierdzającym rejestrację. Potrzebował bym do tego serwer emaila na własnym kompie i to powinno pomóc. Wpisywałem własny adres emaila i to nieposzło. Może wy macie jakieś pomysły na takie coś.

zawsze możesz wyłączyć potwierdzenie rejestracji e-mailem

pasta20
Tak zrobiłem ale wole mieć to włączone. Czy wiecie jak to zrobić aby emaile były wysyłane??? Może jest jakiś dodatkowy mod do EP II który wysyła emaile

Pieka
pasta20 napisał/a:
Tak zrobiłem ale wole mieć to włączone. Czy wiecie jak to zrobić aby emaile były wysyłane??? Może jest jakiś dodatkowy mod do EP II który wysyła emaile

Mysle, ze o to powinienes zapytac kolegow od EP II Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
cano
Chcę uruchomić php Fusion w Krasnalu. Otwieram tam setup.php, wpisuję wszystko w te formularze i wyświetla mi się ciś takiego:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czy wie ktoś co mam wpisać w miejscu Host (domyślnie localhost), adres IP nie działa i choćbym nie wiem co tam wpisywał zawsze pojawia się ten komunikat. Z linijką 84 w pliku setup.php wszystko jest w porządku.
Z góry dzięki!

Pzdr
Cáno

JazOOn
cano napisał/a:
Chcę uruchomić php Fusion w Krasnalu. Otwieram tam setup.php, wpisuję wszystko w te formularze i wyświetla mi się ciś takiego:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czy wie ktoś co mam wpisać w miejscu Host (domyślnie localhost), adres IP nie działa i choćbym nie wiem co tam wpisywał zawsze pojawia się ten komunikat. Z linijką 84 w pliku setup.php wszystko jest w porządku.
Z góry dzięki!

Pzdr
Cáno

w miejscu host powinieneś wpisać...localhost :) tak jak napisałeś - ten komunikat że jest błąd w setup znaczy że nie ma połączenia z bazą danych... stworzyłeś baze danych w phpmyadmin? jest włączona?

cano
Możesz mówić mi trąba Pfft. Wielkie dzięki!

Ale nigdzie o tym nie pisało. Hmm... Są jakieś poradniki d krasnala?

Pzdr
Cáno

SebaZ
www.kranasl.tk - a swoją droga po co poradniki do czegoś takiego jak krasnal - toć to automat
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl