Zobacz temat
Baza daNYCH USERÓW FORUM PHPBB I FUSION
|
|
lzb |
Dodany dnia 16.11.2004 17:09:49
|
Przedszkolak Postów: 1 Data rejestracji: 15.11.2004 23:17 |
cZEŚC MAM KONTO NA LYCOS I CHCIAłbym zacząć pracę z fusion lecz jest problem ponieważ wrzuciłem tam forum phpbb i chciałbym połączyć jakoś bazy danych forum i serwisu zbudowanego na fusion, tak żeby nie utracić uzytkowników. Czy jest to możliwe?? zz góry dziękuję za pomoc |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 21:38:06
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
klejor |
Dodany dnia 23.11.2004 23:05:17
|
Przedszkolak Postów: 2 Data rejestracji: 22.11.2004 21:16 |
normalnie zainstaluj fusion i pamietaj zeby zrobic prefix, standardowo fusion_ (przy instalacji), instalator sam zrobi wpisy w bazie i nic nie utracisz, ja mam tak zrobione www.bakamu.prv.pl |
|
|
only |
Dodany dnia 15.12.2004 00:07:46
|
Przedszkolak Postów: 43 Data rejestracji: 12.12.2004 20:27 |
To ja sie podlacze do tematu, czy mozna przeniesc baze uzytkowników i wiadomosci z forum phpbb umiejscowionego zupelnie pod innym adresem na nową stronę opartą o php-fusion v.5? Co jest potrzebne, jak to wykonać? Dziękuję |
|
|
Riklaunim |
Dodany dnia 15.12.2004 11:01:47
|
Początkujący Postów: 244 Data rejestracji: 07.08.2004 10:53 |
nie ma opcji ani skryptu konwertującego dane z phpBB do Fusiona. |
|
|
only |
Dodany dnia 15.12.2004 13:52:24
|
Przedszkolak Postów: 43 Data rejestracji: 12.12.2004 20:27 |
Szkoda, dzieki |
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 05.02.2005 17:08:12
|
Zaawansowany Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
sorki że odświeżam ale naszło mnie napisanie czegoś takiego. Twój problem sądzę jest do rozwiązania ale wymaga pewnych umiejętności, samozaparcia i czasu aby to zrobić. Zadaj sobie jedno ważne pytanie: Co chcesz podpiąć do czego?? - czy phpbb do php-fusion?? - czy php-fusion pod phpbb?? Np. jeśli chcesz podpiąć rejestrację userów. podczepienie phpbb do php-fusion: - do tablicy z userami w bazie danych php-fusion dodajesz pola które są potzrebne w phpbb - a potem wszystkie odwołania do tablicy z userami w phpbb zmieniasz na odwołania do tablicy z userami z php-fusion(tej zmodyfikowanej). Jest z tym bardzo dużo roboty. Potzreba na to czasu skoncentrowania żeby czasem czegoś źle nie wprowadzić. A z faktu że phpbb jest znacznie większe od php-fusion i ma od niego dużo więcej plików to proponuję i polecam spróbować podpiąć system z userów z php-fusion pod ten w phpbb. Postępujesz analogicznie do przykłądu wyżej: - do tablicy z userami w bazie danych phpbb dodajesz pola które są potrzebne w php-fusion, czyli te z tablicy *_users - a potem zmieniasz odwołania do bazy danych z php-fusion do tej z phpbb. Dotyczy to wielu plików ale zawsze lepiej zmieniać te z php-fusion niż z phpbmniej ) No mam nadzieje że ten mój wywód trochę Cię naprowadził na trop co zrobić. Pozdro Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
Przejdź do forum: |