Zobacz temat
www.dinopedia.power-portal.at - Dinopedia - Encyklopedia dinozaurów
|
|
JazOOn |
Dodany dnia 14.07.2009 17:37:43
|
Ekspert Postów: 2155 Pomógł: 2 v7.02.07 Data rejestracji: 21.02.2005 13:47 |
Chciałbym przedstawić mój ostatni projekt: Dinopedia - Encyklopedia dinozaurów http://dinopedia....-portal.at Strona oparta jest na PHP-Fusion 7, jednak dość mocno zmieniłem całą jej konstrukcje, między innym dostosowując ją do dwupanelowego wyglądu strony. Cały koncept, skrypty, design oraz grafiki z wyjątkiem obrazków dinozaurów są wykonane przeze mnie. Prezentacje zawierają fotografie oraz szereg danych dinozaura, a także specjalnie napisany przeze mnie skrypt pokazujący miejsca odkryć dinozaura na Googlemap. Do tego porównanie wielkości dinozaura oraz człowieka, gdzie skrypt sam wykonuje potrzebne obliczenia i dostosowuje wielkość obrazków. Możliwe jest również porównywanie dinozaurów ze sobą oraz wyszukiwanie ich pod kątem systematyki, gdzie wybieramy poszczególne klasy systematyczne, a liczba dinozaurów zawęża się. Na szczególną uwagę zasługuje Quiz, w którym odpowiadamy na 25 losowych pytań. Aby strony Quizu nie były puste stworzyłem skrypt puzzli, który przemieszcza losowe fragmenty z rozsypanych puzzli po lewej do obrazu układającego się po prawej. To nie wszystkie modyfikacje, reszte polecam odkryć samemu. Edytowane przez JazOOn dnia 14.07.2009 17:45:35 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 00:52:02
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Szapko |
Dodany dnia 14.07.2009 19:29:36
|
Bywalec Postów: 888 Pomógł: 66 Data rejestracji: 19.08.2007 19:49 |
Wypowiem się krótko. Nie pasują mi te zakładki, index, start itd. Jakbyś to zrobił bez wcięcia i bez płaskorzeźby aby upodobniło się trochę do takiego czegoś http://mojemiejsc...bloga1.jpg. Albo zrobić a'la wstążki. Kolejna rzecz, która mi się nie spodobała, to panel logowania. Tutaj nie wiem jakby mógł wyglądać, może jak zwykłe żółte przylepne karteczki? Z zagiętym rogiem dla efektu. |
|
|
JazOOn |
Dodany dnia 14.07.2009 20:13:35
|
Ekspert Postów: 2155 Pomógł: 2 v7.02.07 Data rejestracji: 21.02.2005 13:47 |
No właśnie to miało wyglądać jak zwykłe żółte przylepne karteczki tylko rozłożone w takie schodki. Co do zakładek wybrałem opcje z większą czytelnością i nie chciałem standardowego efektu. Kwestia gustu. Dziękuje za opinie. |
|
|
lupozo |
Dodany dnia 23.07.2009 18:41:10
|
Początkujący Postów: 192 Pomógł: 18 Data rejestracji: 19.02.2009 18:55 |
Pomysł i wykonanie bardzo ciekawe lecz ten panel logowania też mi za bardzo nie podchodzi, jeśli chodzi o zakładki to kolorki mi nie pasują. Ogólnie jest fajna ale tematyka nie dla mnie. Oczywiście wielkim plusem jest modyfikacja PHP-Fusion która jest bardzo ciekawie wykonana. |
|
Przejdź do forum: |