ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 38

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
www.dinopedia.power-portal.at - Dinopedia - Encyklopedia dinozaurów
JazOOn
Chciałbym przedstawić mój ostatni projekt:
Dinopedia - Encyklopedia dinozaurów

dinopedia.power-portal.at/images/banner1.jpg

http://dinopedia....-portal.at

Strona oparta jest na PHP-Fusion 7, jednak dość mocno zmieniłem całą jej konstrukcje, między innym dostosowując ją do dwupanelowego wyglądu strony. Cały koncept, skrypty, design oraz grafiki z wyjątkiem obrazków dinozaurów są wykonane przeze mnie.

Prezentacje zawierają fotografie oraz szereg danych dinozaura, a także specjalnie napisany przeze mnie skrypt pokazujący miejsca odkryć dinozaura na Googlemap. Do tego porównanie wielkości dinozaura oraz człowieka, gdzie skrypt sam wykonuje potrzebne obliczenia i dostosowuje wielkość obrazków.
Możliwe jest również porównywanie dinozaurów ze sobą oraz wyszukiwanie ich pod kątem systematyki, gdzie wybieramy poszczególne klasy systematyczne, a liczba dinozaurów zawęża się.

Na szczególną uwagę zasługuje Quiz, w którym odpowiadamy na 25 losowych pytań. Aby strony Quizu nie były puste stworzyłem skrypt puzzli, który przemieszcza losowe fragmenty z rozsypanych puzzli po lewej do obrazu układającego się po prawej.

To nie wszystkie modyfikacje, reszte polecam odkryć samemu.
Edytowane przez JazOOn dnia 14.07.2009 17:45:35

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 00:52:02
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Szapko
Wypowiem się krótko.
Nie pasują mi te zakładki, index, start itd. Jakbyś to zrobił bez wcięcia i bez płaskorzeźby aby upodobniło się trochę do takiego czegoś http://mojemiejsc...bloga1.jpg.
Albo zrobić a'la wstążki.

Kolejna rzecz, która mi się nie spodobała, to panel logowania. Tutaj nie wiem jakby mógł wyglądać, może jak zwykłe żółte przylepne karteczki? Z zagiętym rogiem dla efektu. Smile

JazOOn
No właśnie to miało wyglądać jak zwykłe żółte przylepne karteczki tylko rozłożone w takie schodki. Co do zakładek wybrałem opcje z większą czytelnością i nie chciałem standardowego efektu. Kwestia gustu. Dziękuje za opinie.

lupozo
Pomysł i wykonanie bardzo ciekawe lecz ten panel logowania też mi za bardzo nie podchodzi, jeśli chodzi o zakładki to kolorki mi nie pasują. Ogólnie jest fajna ale tematyka nie dla mnie.
Oczywiście wielkim plusem jest modyfikacja PHP-Fusion która jest bardzo ciekawie wykonana.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl