ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Pozostawienie postów i profilu użytkownika po jego usunięciu
MajkelxD
Jeśli nazwałem źle temat to przepraszam ale nie mam pojęcia jak już nazwac to o co mi chodzi. Otóż gdy użytkownik zostanie zbanowany jego posty na forum jak i profil jest w porządku tyle że użytkownik nie może sie logowac a na forum wyświetla się tekst "zbanowany". Chciałbym zrobic coś takiego że kiedy uzytkownik prosi o usunięcie jego profilu wszystko zostaje w normie tzn jego posty na forum galeria użytkownika itd, można odwiedzać jego profil lecz w profilu pisze że użytkownik został usunięty na własną prośbę, to samo pisałoby na forum pod avatarem. Jest jakieś rozwiązanie mojego pomysłu?
Edytowane przez Pieka dnia 17.06.2009 19:09:03

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 20:31:20
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Gismo_PL
Kolega sam prosi się o to, aby w jego profilu zaistniał taki napis Sad. Zacznij szukać, bo taki temat akurat istnieje. Na początek polecam mały zestaw.

http://fsong.pl
MajkelxD
Przeglądałem forum i nie znalazłem !
Mógłbym przerobić banowanie na usuwanie ale potrzebuje to i to.
Bo kiedy usune użytkownika to usuwa sie jego profil a chce zrobić tak gdy użytkownik poprosi mnie o usunięcie jego profilu tylko klikam tam coś zmodyfikowanego o co prosze co blokowało by jego logowanie a na forum i w profilu pokazywałoby napis "profil został usunięty", ale można przeglądac go i jego galerie prywatną.

shallov
Przepraszam ze odświeżam temat, ale też by mi się cos takiego przydało, a nie bardzo potrafię to zrobić gdyby ktoś kiedyś się za to złapal byłabym wdzieczna.

eldiablo
Plik members.php w katalogu administration:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I uwuwamy zapytania z DELETE, których nie chcemy, np: mają zostać posty w Shoutbox usuniętego usera ? Usuwamy:

Itd. :P

Poniższa zmiana w kodzie (utworzyć wcześniej kopię bazy danych), pozostawia wszelką treść którą user napisał, głosy w ankietach czy rankingach w których brał udział, sam profil usera również pozostawia. Usuwa jedynie powiadomienia mailowe o nowych postach, bo po co komuś kto został usunięty, oraz czyści hasło, hasło admina (jeżeli posiadał) żeby nie mógł się zalogować (bo w końcu jego konto dalej istnieje) oraz czyści adres mailowy aby nie mógł skorzystać z opcji "zmiany hasła".

Edytowane przez eldiablo dnia 27.06.2010 12:40:57

http://dropdire.pl
shallov
Działa jest tylko coś takiego:

I pytanie, czy można jakoś umieścić napis użytkownik usunięty?
Edytowane przez Pieka dnia 30.06.2010 20:29:07

Szapko

Na forum wrzucasz w pętli while, która odpowiada za wyświetlanie postów (tylko nie zaraz po niej, a miejscu gdzie chcesz mieć napis). Można też spokojnie zastosować na innych podstronach.

shallov
Coś robię chyba nie tak bo mam błędy. Czy można prosić dokładniejszy opis gdzie to wstawić ? Przepraszam za kłopot.

Edytowane przez Pieka dnia 01.07.2010 19:00:03

Szapko
Np. w viewthread.php zmień:

na:

Edytowane przez Szapko dnia 01.07.2010 20:19:41

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl